Jelenlegi hely

Múzeumi és templomi séta az Emlékhelyek napján

Idén június 20-án, vasárnap lesz a hagyományosan májusban megtartott Emlékhelyek Napja. Debrecenben a Református Kollégium és a Nagytemplom is tárlatvezetéssel várja a látogatókat.

2013 óta Emlékhelyek napja Debrecenben is

A Nemzeti Örökség Intézete az Emlékhelyek Napja országos programsorozattal minden évben a magyar történelemben és kultúrában kiemelt fontosságú helyszínekre kívánja felhívni a figyelmet. A programban Debrecen is érintett, hiszen a Református Nagytemplom és Kollégium 2013-ban együttesen kapta meg a Nemzeti Emlékhely címet.

Hazánkban jelenleg 17 épület viselheti a Nemzeti Emlékhely címet, köztük 6 fővárosi intézmény. Nemzeti Emlékhely például az Országház, a Fiumei úti sírkert és a Várnegyed, de a vidéki helyszínek között is kultúránk számára meghatározó épületeket találunk, legyen szó akár az Egri Várról, a pákozdi Katonai Emlékparkról vagy a pannonhalmi Bencés Főapátságról.

Séta a Nagytemplomban és a Református Kollégium Múzeumában

A debreceni sétán szakavatott vezető kíséretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők a két intézmény történetével. A séta vasárnap 12 órakor a Nagytemplomtól indul, ahol a templomtéren kívül a padlásteret és a panorámajárdát is megtekinti a csoport, majd a Református Kollégiumban az iskola- és egyháztörténeti kiállítást, a Nagykönyvtárat és az Oratóriumot is bemutatják.

A maximum húszfős csoporthoz azok az érdeklődők csatlakozhatnak, akik szeretnének megismerkedni a Nagytemplom és a Kollégium történetével egy szakavatott vezető kíséretében, valamint rendelkeznek a jogszabályok szerint szükséges védettségi igazolvánnyal.

A program előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni a muzeum@silver.drk.hu e-mail címen, vagy a +36 52 614 370-es telefonszámon lehet.

ADL - Debrecenimami

Forrás: nagytemplom.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Mire jó a csend?

Mire jó a csend?

Túl nagy a zaj a világban, rengeteg inger, üzenet jut el hozzánk, állandóan szól valami. Értékessé vált a csend, hiszen a rohanó hétköznapokon kevés adatik belőle. Amikor nyáron egy hétre kiürült a lakásunk – táborozó gyerekek, üzleti úton lévő férj – „megcsendült a csend”.
„Elereszti a hasizmokat úgy, hogy a hasa kissé lesüllyedjen, majd elgondolkozik azon, hogy már megint milyen kövér lett az utóbbi időben”- avagy a nő és férfi közötti különbségek

Szégyenlős vagy csábító - avagy a nő és a férfi közötti különbségek a zuhanyzóban

Micsoda rendkívüli kihívást jelent az, ha valaki úgy dönt, megosztja sorsát, vagy inkább a fürdőszobáját egy ellenkező neművel... 
Hol zöldebb?

Zöldnek lenni trendi! Magyarország zöld térképe

Egy nagyon kedves olvasónk, Gábor kérésére most egy olyan hazai gyűjteményt hoztam el Nektek, amiben térképes és tematikus kereső segítségével tudjátok fellelni azokat a helyeket és szolgáltatókat, akik egy kicsit zöldebbé teszik mindennapjaitokat.
Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

Amit mond és amit gondol - 15 férfi-mondat

A férfiak sohasem fogják megérteni a nőket, és a nők sohasem fogják megérteni a férfiakat...
Ugrás az oldal tetejére