Jelenlegi hely

Mozart, klasszikusok, népzene és a modern zenék

Gazdag választékkal várja a zenerajongókat a Debreceni Egyetem Zeneművészeti kara a 2021-es őszi évadban. Sebestyén Márta, kortárs szerzők, klasszikusok és vígopera is megtalálható az előadások között.

Újra indul a zenei évad a Debreceni Egyetem Zeneművészeti karán. Egy Mozart vígoperával nyitják az évadot 2021. október 17-én, vasárnap 19 órakor.

W. A. MOZART: A SZÍNIGAZGATÓ című 2 felvonásos Vígoperáját a DE Zeneművészeti Kar Magánének Tanszékének előadásában tekintheti meg a közönség.

Szereplők: Rendes Ágnes, Losonczki Andrea, Bozi Benjamin, Andrássy György, Ruisz Rebeka, Kövér Aida, Csörgeő Luca, Lehotai Miksa, Kulcsár Boldizsár, Szabó Patrik Normen; a Játékmester: Miske László, Jászai Mari-díjas színész

Közreműködik: a Debreceni Lyra Szimfonikus Zenekar, Vezényel: Balogh József

Jegyár: 2.000 Ft, diák- és nyugdíjas belépő: 1.500 Ft
Jegyek a koncert napján 18.15-től a helyszínen válthatók.

A Jövő Művészetéért Alapítvány és a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar októbertől újraindítják a Konzervatóriumi Esték és az Universitas-Debrecen hangversenysorozatot, novembertől pedig a Steinway, a Régi Zene sorozat és a Vasárnapi muzsika is várja az érdeklődőket.

Konzervatóriumi Esték hangversenysorozat

A Konzervatóriumi Esték első eseménye október 12-én kedden 19.00 órakor a Rosella Régizene együttes hangversenyével indult.

Ízelítőként az első koncertek műsorából és előadóiból:

Puskás Levente - Szaxofon, Váradi Judit - Zongora Hangversenye

Válogatás kortárs zeneszerzők műveiből

2021. október 21. csütörtök 19.00 óra; Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar - Liszt terem

Jegyár: 2.000 Ft, diák- és nyugdíjas belépő: 1.500 Ft
Jegyek a koncert napján 8.00-16.00 óra között a Zeneművészeti Kar Művészeti Menedzser Irodájában, illetve 18.30-tól a helyszínen válthatók.

Király Csaba Liszt Ferenc-díjas zongoraművész ad hangversenyt 2021. október 24-én, vasárnap 17 órakor a DE Zeneművészeti Kar Liszt termében.

Műsor: Liszt Ferenc: Magyar rapszódiák - válogatás

A belépés díjtalan.

Sebestyén Márta (népzene) és Andrejszki Judit (régizene) hangversenye

2021. november 4. csütörtök 19.00 óra; Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar - Liszt terem

A népzene és a régizene két emblematikus alakja várja közös koncertjével a közönséget egy izgalmas utazásra a magyar zenetörténetben.

Jegyár: 2.000 Ft, diák- és nyugdíjas belépő: 1.500 Ft
Jegyek a koncert napján 8.00-16.00 óra között a Zeneművészeti Kar Dékáni Hivatalában, illetve 18.30-tól a helyszínen válthatók.

A hangversenysorozatokra rendhagyó módon ezúttal nem lehet bérletet váltani, minden esemény külön belépővel látogatható. Minden információt megtalál a honlapon is: www. music.unideb.hu

ADL - Debrecenimami

Király Csaba koncert Debrecen
Mozart Színigazgató vígopera előadás Debrecen
Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

„Hagyj el egy mikulás csomagot” és csalj mosolyt egy kisgyermek arcára

Ha felerősödik a vágy, hogy segíts másokon, akkor itt egy remek lehetőség, amivel bizony nagy mosolyt csalhatsz egy gyermek arcára! Nincs más dolgod, csak egyszerűen december 6-ára készíts egy mikulás csomagot, és rakd le egy padra, egy párkányra, bárhová, ahol egy kisgyermek megtalálhatja.
Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Fénylő ablakok nyílnak – Világító adventi kalendárium

Élő adventi naptárrá változnak azok a települések, ahol a házak ablakait ünnepi fénybe és díszbe öltöztetik, számmal jelölve a napokat december elsejétől karácsonyig. A várakozás izgalma igazi közösségi élménnyé válik. Testi-lelki egészséget szolgáló program lehet ilyenkor az esti séta lakóhelyünk utcáin.
Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Sorozatfüggő, gasztromán, kirakós vagy kitalálós... adventi kalendárium ötletek

Avagy last minute adventi kalendáriumok. Míg határidők léteznek, a last minute kifejezés örök szóhasználatban marad. Percek alatt kell megoldanunk 24 egyformát és a belevalókat. Hidd el, nem olyan nagy ördöngősség, már ha van inspiráció.
Ugrás az oldal tetejére