Jelenlegi hely

Mi nem hiányozhat a gyerekszobából?

A gyerekszoba olyan hely, amelynek több kritériumnak is meg kell felelnie. Egyrészt biztonságosnak és praktikusnak kell lennie, másrészt pedig játékosnak. Ideális esetben az otthon többi részével összhangban van a kialakítás szempontjából. De hogyan lehet ennyi követelményt összehozni úgy, hogy ne őrüljünk meg? A modern bútor szettek megoldást jelenthetnek!

A fotó forrása: vanitjan / Shutterstock.com

Gyerekszoba bútorok

Ahhoz, hogy a gyermek jól érezze magát a szobában, nem hiányozhat néhány alapvető bútordarab.

Asztal

Méretét mindig igazítsuk a gyermek életkorához. Nyilvánvaló, hogy egy óvodás vagy iskolás gyerek egy nagy "felnőtt" asztallal is megbirkózik. Kisebb gyermekek esetében azonban célszerű a kisebb változatot előnyben részesíteni. Ezzel nem csak helyet takarítunk meg, de a kicsik sokkal természetesebbnek fogják érezni a használatát.

Szék

Az állítható magasságú forgószékek remek választást jelentenek. Ezek jobban lehetővé teszik a háttámla dőlésszögének megváltoztatását is. Gyermekek esetében a jó minőségű szék kiválasztása rendkívül fontos, mivel az ülőhelyzet nagyban befolyásolja a gerinc megfelelő fejlődését.

Ágy

Gondoljunk a jövőre, és válasszunk nagyobb ágyat, amikor gyermekünk szobáját rendezzük be. Így nem kell kicserélni, amikor a gyermek felnő. Természetesen a méretet a szoba méreteinek megfelelően válasszuk ki.

A fotó forrása: Berg Dmitry / Shutterstock.com

Praktikus tipp: Ha 2 testvér osztozik egy szobán, akkor helytakarékossági okokból érdemes emeletes ágyat választani.

Szekrények és komódok

Manapság már sokféle formában, méretben és kivitelben kaphatók. Így könnyen a rendelkezésre álló helyhez igazíthatók. A szekrények és komódok a ruhák, iskolai felszerelések, játékok és egyéb apróságok tárolására szolgálnak, amelyek természetesen nagy mennyiségben előfordulnak a gyerekszobákban.

Polcok

A fali polcok nagyszerű megoldást jelentenek a helykihasználás maximalizálására. Nemcsak különböző trófeák vagy festmények bemutatására, hanem például könyvek tárolására is alkalmasak.

Miért olyan praktikusak a bútor szettek?

Ha úgy döntünk, hogy az egyes bútorokat egymástól függetlenül vásároljuk meg, akkor elég gyorsan szembesülünk azzal a problémával, hogy a formatervezés, a színek és az anyagok nem mindig illenek egymáshoz. Jó, ha a gyerekszoba színes, de nem kell, hogy úgy nézzen ki, mint egy cirkusz. Pontosan ezt a problémát orvosolják a gyerekszoba bútor szettek.

A fotó forrása: Archi_Viz / Shutterstock.com

Ezeket belsőépítészek tervezik a legújabb trendek szerint. Általában tartalmazzák az összes olyan bútort, amely egy gyerekszobában elengedhetetlen. Így nem kell keresgélni és mindent külön megvásárolni. Minden illeszkedik egymáshoz, legyen szó akár a dizájnról, akár a színekről. Az anyagokat tekintve általában forgácslapot használnak, de a drágább készletek tömör fából készült bútorokat is tartalmazhatnak.

Gyerekszoba fiúnak és lánynak egyaránt

Minden gyerekszoba bútor szettnek megvan a maga különlegessége. Vannak olyanok, amelyeket idősebb gyerekeknek terveztek, azok konzervatívabbak kivitelben és színekben is. Általában a világos árnyalatok dominálnak - fehér vagy lágy barna, fa mintákkal.

Ezzel szemben a kisebb gyerekeknek szánt készletek általában színesebbek, és összességében élénkebbek. Míg a fiú gyerekszoba bútoroknál természetesen a kék árnyalatok, addig a lány gyerekszoba bútoroknál a rózsaszín kombinációi dominálnak.

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól.

Te mit viszel a játszótérre? Hasznos tippek és vélemények anyukáktól

Kezdő anyukák első játszóterezéseik előtt gyakori kérdés: - Ti mit vesztek fel? Mit visztek magatokkal? Mi kérdeztünk, ti meséltetek. Néhány hasznos tipp gyakorlott játszóteres anyukáktól.
A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő, tudtad?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Gondolnád, hogy ezek a szavak szoros összefüggésben vannak egymással?
A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

A játszótér ingyenes képességfejlesztő - és melyik játék miben fejleszt?

Játszótér, fejlesztés, iskolaérettség... Hol az összefüggés? Nézzük meg, melyik játék miben fejleszt!
Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni - mert nem csak krumpliból lehet

Zöldséges tócsni (neve tájegységenként változik): úgy készül, hogy a krumpliból készült tócsnitól eltérően a krumpli helyett különféle zöldségeket használunk. Felhasználás egyik feltétele, hogy a zöldség reszelhető legyen

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére