Jelenlegi hely

Mammográfiás vizsgálatra várják a debreceni nőket

Októberben kiemelten foglalkozunk a mellrákkal nemcsak országszerte, de Debrecenben is. Novembertől kezdődő 2 hónapos emlőszűrési kampányt indít a város szakintézménye.

A különböző figyelemfelhívó eseményekkel az önvizsgálat és a rendszeres szűrések fontosságát hangsúlyozzuk, már fiatal kortól. Magyarországon az emlőrák az egyik leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedés.

Naponta hat nő hal meg Magyarországon emlőrák miatt, pedig havonta egy tíz perces önvizsgálattal könnyen felismerhető lenne a betegség.

"Mindenkiben termelődik minden nap daganatos sejt, de amíg jó az immunrendszerünk, felismeri, elpusztítja és nem történik semmi. Viszont ha meggyengül az immunrendszer, akkor esélye van annak, hogy kialakul egy betegség, és ez fiatal korban nagyon gyors tud lenni" – fogalmazott Bánfi Ildikó, a Holnapomért Egyesület elnöke.

A Debreceni Járási Hivatal és a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kenézy Gyula Campus Központi Radiológia Kenézy Emlőcentrum (Jerikó utca, 19.) közreműködésével megszervezett, november 8-án kezdődő és két hónapig tartó kampányszerű emlőszűrésére várják az életkorilag érintetteket.

"Minden 45-65 év közötti nő, aki két éven belül nem vett részt emlőszűrésen, névre szóló meghívólevelet kap az emlőcentrumtól az ingyenes mammográfiás vizsgálatra. A szűrésen való részvétel akár életet is menthet!" - írja posztjában Széles Diána, Debrecen alpolgármestere.

Akinek nem felelne meg a meghívóban szereplő időpont a szűrésre a +36 52 541 753-as számon módosíthatja azt.

ADL - Debrecenimami

Fotó: Pexels / Thirdman

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Csomagolj zölden karácsonykor!

Még bőven van idő felkészülni az ajándékok csomagolására. Miért ne lehetne ezt megtenni környezettudatosan? Ehhez hoztam otthon vagy a természetben is fellelhető alapanyagokat.
20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

20+1 karácsonyi idézet: ajándékkártyára is tökéletes!

Ha Te is szereted idézettel ellátni az ajánddékkártyákat, üdvözlőlapokat, és gondot okoz egy-egy érzés, gondolat megfogalmazása, használd ezeket!
Szabad-e büntetni a gyereket?

Szabad-e büntetni a gyereket?

Arra a kérdésre, hogy „Szabad-e büntetni a gyereket?”, a családok többségében a szülők egyenes választ adnak, de ezek három csoportba sorolhatók. Nem is maradunk meg a három jellemző válasznál, hanem inkább megnézzük, mit okoz a büntetés, és mennyire éri el a célját. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.
Miért hazudik a gyerek?

Miért hazudik a gyerek?

Bizonyára találkoztál már olyan szülővel, aki meglepődve tette fel a kérdést: Miért hazudik ez a gyerek? Amikor ezt kérdezik, akkor ezzel arra célozgatnak, hogy valami baj van a gyerekkel. Van különbség aközött, hogy néha füllent a gyerek vagy ha állandóan hazudozik, de ezek alapja hasonló. - Novák Ferenc pedagógiai viselkedéskutató​ írása.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére