Jelenlegi hely

Kulturális Örökség Napjai – Ingyenes épületlátogató hétvége

A Kulturális Örökség Napjain olyan épületekbe is bejuthatunk, ahová márskor nem lenne lehetőségünk. Titkos kertek, különleges épületek nyitják ki kapuikat, az épületbejárások mellett városi séták, koncert, workshop és szabadulószoba is lesz. 

A Kulturális Örökség Napjai önkéntes alapon szerveződő, tízezreket megmozgató, jó hangulatú programjai minden évben azt mutatják, hogy műemlékeink nem halott, muzeális jellegű épületek, hanem az életünk szerves részei, színhelyei, emlékeink őrzői, identitásunk alkotóelemei.

Fennmaradásuk érdekében azonban elengedhetetlen, hogy szeressük, gondozzuk, karbantartsuk, méltó módon használjuk őket és megfelelő tisztelettel, szakértelemmel nyúljunk hozzájuk.

Az idei mottó: Velünk élő örökségünk

A közelünkben lévő házakra gyakran rá sem pillantunk, annyira megszoktuk jelenlétüket. De ha eltűnnek – lebontják őket vagy összedőlnek –, a hiányuk azonnal szembeötlő lesz, megbomlik a mindennapi környezetünk, eltűnnek történelmünk vagy gyerekkorunk tanúi.

Azért, hogy igazán otthon érezhessük magunkat hazánkban, nekünk is tennünk kell: ismerjük meg közös épített örökségünket, mert szeretni és védeni csak azt tudjuk, amit ismerünk is.

Debreceni programok a Kultúrális Örökség Napjain

A debreceni programok sem maradnak el az országos különlegességektől. A volt Iparkamara székház épülete, a Falógerben elveszett sínekig, a Templomok éjszakája titkaitól a  Debreceni Vidámparki történeti sétáig gazdag a 2 nap kínálata. A részletes programokat itt találod.

Bővebb információk az esemény országos honlapján.

ADL - Debrecenimami; Halász Kinga - Budapestimami

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Hogyan töltsük az Apák napját? 5+1 tuti ötlet

Mindjárt itt az Apák napja! Magyarországon az Apák napját június harmadik vasárnapján tartjuk, idén június 16-ra esik. Ez az a nap, amikor végre a kedves édesapák is kapnak egy kis figyelmet és törődést, rukkoljunk hát elő valami emlékezetessel! Hiszen megérdemlik, hogy ezen a napon kicsit lazítsanak és jól érezzék magukat. Ha egy kis inspirációra van szükséged, íme 5+1 tuti ötlet, hogyan töltsétek el ezt a napot.
Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Újdonság: Tesz-Vesz város lakói asztalhoz ülnek

Mókás könyv az étkezésről a 105 éve született Richard Scarry rajzaival.
Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Mit is adjunk évzáróra a tanár néninek?

Csakis olyat, amit Te magad is elfogadnál! Belegondoltál már, mit jelenthet neki hazacipelni 3 tálcát az osztály nevével feliratozvam 2 vázát és számtalan bögrét minden évben? 
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. Segítünk a választásban!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére