Jelenlegi hely

Kulturális Örökség Napjai – Ingyenes épületlátogató hétvége

A Kulturális Örökség Napjain olyan épületekbe is bejuthatunk, ahová márskor nem lenne lehetőségünk. Titkos kertek, különleges épületek nyitják ki kapuikat, az épületbejárások mellett városi séták, koncert, workshop és szabadulószoba is lesz. 

A Kulturális Örökség Napjai önkéntes alapon szerveződő, tízezreket megmozgató, jó hangulatú programjai minden évben azt mutatják, hogy műemlékeink nem halott, muzeális jellegű épületek, hanem az életünk szerves részei, színhelyei, emlékeink őrzői, identitásunk alkotóelemei.

Fennmaradásuk érdekében azonban elengedhetetlen, hogy szeressük, gondozzuk, karbantartsuk, méltó módon használjuk őket és megfelelő tisztelettel, szakértelemmel nyúljunk hozzájuk.

Az idei mottó: Velünk élő örökségünk

A közelünkben lévő házakra gyakran rá sem pillantunk, annyira megszoktuk jelenlétüket. De ha eltűnnek – lebontják őket vagy összedőlnek –, a hiányuk azonnal szembeötlő lesz, megbomlik a mindennapi környezetünk, eltűnnek történelmünk vagy gyerekkorunk tanúi.

Azért, hogy igazán otthon érezhessük magunkat hazánkban, nekünk is tennünk kell: ismerjük meg közös épített örökségünket, mert szeretni és védeni csak azt tudjuk, amit ismerünk is.

Debreceni programok a Kultúrális Örökség Napjain

A debreceni programok sem maradnak el az országos különlegességektől. A volt Iparkamara székház épülete, a Falógerben elveszett sínekig, a Templomok éjszakája titkaitól a  Debreceni Vidámparki történeti sétáig gazdag a 2 nap kínálata. A részletes programokat itt találod.

Bővebb információk az esemény országos honlapján.

ADL - Debrecenimami; Halász Kinga - Budapestimami

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Őszi kreatívkodások

Őszi kreatívkodások

A következő hetekre még jó időt mondanak - használjátok ki a jó időt termések gyűjtésére, hogy a hűvösebb, esősebb őszi napokon aztán együtt alkothassatok!
Anyai bűntudat, meg amit akartok

Anyai bűntudat, meg amit akartok

Van az úgy, hogy a szakember is csetlik-botlik... ;-) Elrontja, elfelejti, elbizonytalanodik, megkérdőjelezi magát, sőt segítséget is kér. Kis-Kovácsné Vancsa Barbara írása.
A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A lelkét is tápláld! – 30 megerősítő szülői mondat

A pozitív megerősítések, dicsérő szavak a felnőtteknek is fontosak, de a gyerekeknek szárnyakat adnak, növelik az önbizalmukat. Néhány egyszerű szó, mondat, amit érdemes kipróbálni. A szokásos kérések, fegyelmezések után íme a pozitív lista:
Színes Állatvilág Rajzpályázat

Színes Állatvilág Rajzpályázat

Pályázat típusa: alkotópályázatBeküldési határidő: 2023. október 1.Korcsoport: 4 - 12 éves gyerekeknek

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére