Jelenlegi hely

 Január végéig várja a középiskolások jelentkezését az MCC

Elindult a jelentkezés a Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programjára. Iskola mellett is végezhető, ingyenes képzések, szakmai anyagok, kurzusok a középiskolás diákoknak - kér lenne kihagynod!

A lehető legtöbbet kihozni a tehetségekből” –

A mottója a Mathias Corvinus Collegium (MCC) középiskolásoknak szóló programjának. Idén is felvételt hirdet a közösségi programok, a hasznos tananyagok és a társadalomtudományok iránt érdeklődő diákok számára az intézmény.

A Középiskolás Program (KP) az iskola mellett végezhető, ingyenes készségfejlesztő és szakmai alkalmakkal, továbbá e-learning kurzusokkal várja a magyarországi, valamint külhoni magyar középiskolások jelentkezését január 31-ig. Az MCC KP Magyarországon már 15 városban érhető el.

A tehetséggondozó képzésről

A program Kárpát-medence-szerte kínál társadalomtudományos tehetséggondozó képzést a középiskolás korosztály legtehetségesebb diákjai számára. Készségfejlesztő alkalmai közé tartoznak az úgynevezett KP Szombatok, a klubdélutánok, valamint a program a legaktívabb diákjainak további exkluzív lehetőségeket biztosít, így például nyelvi kurzusokat, nemzetközi utakat, KPrémium alkalmakat (tematikus napokat) és táborokat is.

A Középiskolás Program 6 városban (Budapest, Győr, Pécs, Szeged, Miskolc, Debrecen) rendezi meg a KP Szombatokat, amelyeken tudományos, ismeretterjesztő előadásokkal és gyakorlatias, alkalmazható tudást nyújtó, készségeket fejlesztő, kiscsoportos workshopokkal várja a diákokat. Valamennyi képzési helyszínen elérhetőek a heti rendszerességgel szervezett szakmai klubdélutánok, amelyeknek a célja a tanulás mellett a közösségépítés. További újdonság, hogy elindultak az angol és német nyelvi kurzusok is, amelyeknek a fókusza a beszédkészség-fejlesztés. A legaktívabb tanulók egész hetes belföldi és külföldi tematikus tanulmányi utazásokon fejleszthetik szakmai és idegen nyelvi tudásukat, elmélyülhetnek egy szakterület rejtelmeiben.

A programba felvételt nyert tanulók mindezek mellett érdeklődési körüknek megfelelően választhatnak a négy- vagy nyolchetes rendszerben működő e-learning-kurzusok közül. A kínált témák palettáján többek között megtalálható a modern kori történelem, a közgazdaságtan, a pszichológia, a jog, az irodalom, a nemzetközi kapcsolatok, valamint egy magyar és angol nyelvű íráskészség-fejlesztő kurzus is.

Cél: 4000 középiskolás nevelése, oktatása

„A Középiskolás Program azoknak a magyar diákoknak szól, akik az iskolai oktatás keretein túl szeretnének művelődni és tanulni, valamint az érettségi és egyetemre való felkészülés során a lehető legtöbbet szeretnék kihozni magukból” - fogalmazott Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója.

Az idén 26 éves, immár 6000 diák képzését végző Mathias Corvinus Collegium az ország legnagyobb tehetséggondozó intézménye, amelynek Középiskolás Programja már több mint tizenhat éve működik sikeresen. Az idei tanévet több mint 3800 középiskolás diák kezdte meg az MCC-ben. A KP hazánkban a főváros mellett további 14 településen érhető el, például Pécsen, Debrecenben, Szegeden, Szombathelyen és Miskolcon. A 2013 óta Erdélyben, 2022-től Kárpátalján is megtalálható képzéseken több mint 1000 határon túli magyar tanuló vesz részt, de Felvidékről, és Vajdaságból is jelentkezhetnek középiskolások a programba. A Középiskolás Programban résztvevők száma folyamatosan emelkedett az elmúlt években. Az MCC ezt a trendet a jövőben is szeretné folytatni, a következő években várhatóan több mint 4000 középiskolás diák vesz részt majd a programban. Az MCC célja, hogy néhány éven belül 35 kárpát-medencei településen, 10 000 diák tehetséggondozását valósítsa meg.

Információ

Az MCC Középiskolás Programja iránt érdeklődők személyesen is kaphatnak információt a képzésekről a január 14-i budapesti pályaorientációs nyílt napon, amelyen szó lesz például arról, hogy milyen pluszt adhat az MCC-s tapasztalat a felsőoktatási képzésben. A jelentkezés pontos menetéről és a programról további információ az intézmény honlapján olvasható. A felmerülő kérdéseket a kp@mcc.hu e-mail címre küldhetik az érdeklődők.

Forrás

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

50 év a Hortobágyi Pusztán

50 év a Hortobágyi Pusztán

Pályázat típusa: alkotópályázat 3 - 18+ korosztályig több kategóriában Beküldési határidő: 2023. április 3.
Hímzett kötény, kiscsizma... 2023

Hímzett kötény, kiscsizma... 2023

Pályázat típusa: néptánverseny óvodás csoportoknak Beküldési határidő: 2023. március 21.
Janikovszky Éva meseíró pályázat

Janikovszky Éva meseíró pályázat

Pályázat típusa: 7-16 éves fiataloknak írói pályázat Beküldési határidő: 2023. április 12.
Ismered azokat a napokat? – avagy anyák home office-ban

Ismered azokat a napokat? – avagy anyák home office-ban

Ismered azokat a napokat, amikor már annyira felgyülemlik a fejed felett a tennivaló, hogy tudod, csak akkor végeznél vele, ha 3 napig alvás nélkül nyomnád?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére