Jelenlegi hely

Január 1-től nem jár majd a troli, hétvégenként a villamos se

Rengeteg változás lesz a debreceni tömegközlekedésben, ennek egy része már november 14-től életbe lép. Részletek cikkünkben.

A DKV arról tájékoztatta utasait, hogy a város villamosenergia megtakarítási törekvéseivel összhangban 2023. január 01-től a tervek szerint menetrendi változások léptet életbe.

2023. január 1-től tervezett intézkedések

Trolibuszok

Valamennyi trolibuszjárat helyett autóbuszok közlekednek majd Debrecenben.

Villamos

A villamosok helyett hétvégén pedig mindkét villamosvonal teljes szakaszán villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat. 
Tanszünetben munkanapokon 

  • a 2-es villamosvonalon a Doberdó utca – Kálvin tér – Doberdó utca szakászán villamospótló járatok üzemelnek,
  • az 1-es villamos teljes körön közlekedik (Nagyállomás - Egyetem - Nagyállomás).

Tanítási időszakban munkanapokon a villamosok teljes körforgalomban közlekednek.

 Az üzemanyag beszerzési ára az elmúlt évben 86%-kal növekedett, az elektromos energia ára pedig 2023-ban 2,5-szer lesz magasabb, mint az idén. Az intézkedés a Társaságnál létszámleépítést nem okoz, a menetrendi módosítások elsősorban a csúcsidőszakon kívüli időszakot érintik.

2022. november 14-én, hétfőn üzemkezdettől életbe lépő változások

A menetrendi módosításban érintett járatok: az 1-es és 2-es villamosok, a 3-as, 3A4-es5-ös és 5A jelzésű trolibuszok, mellett a 12-es14-es19-es23-as23Y-os25-ös25Y-os30-as, 30A34A35A35YA36A41-es42-es43-as44-es45-ös47-es, és a 47Y-os autóbuszok.

Villamosok

Az 1-es és a 2-es villamosok követési ideje munkanapokon, csúcsidőn kívül az eddig 6-8 perc helyett 12-15 percre, szabadnapokon és munkaszüneti napokon az eddigi 8-10 perc helyett 15 percre módosul.

Trolibuszok

3,3A trolibuszok: A 3-as járatok csúcsidőn kívül, szabadnapokon és munkaszüneti napokon 15 helyett, 30 percenként közlekednek. Felhívjuk az utasok figyelmét arra, hogy csúcsidőszakban minden második járat csak a Segner tér és a Kassai úti forduló között közlekedik. A 3A jelzésű trolibuszok a 2022. november 14-től nem közlekednek.

4-es trolibusz: A 4-es trolibuszok csúcsidőszakon kívül 15 helyett, 30 percenként közlekednek a Segner tér és a Dobozi lakótelep között.

5,5A jelzésű trolibuszok: Az 5-ös és 5A jelzésű járatok csúcsidőszakon kívül, szabadnapokon és munkaszüneti napokon az eddigi 15 perc helyett 30 percenként közlekednek.

Felhívják az utasok figyelmét, hogy a belváros és a Köztemető, Kassai út, Csapó utca szakaszon igénybe vehetik a 22-es, 22Y-os, 24-es és 24Y-os és autóbuszokat is. A belváros és a Dobozi lakótelep között pedig a 19-es járatot.

Autóbuszok

A Társaság a 12-es, 14-es, 19-es, 23-as, 23Y-os, 25-ös, 25Y-os, 30-as, 30A, 34A, 35A, 35YA, 36A, 41-es, 42-es, 43-as, 44-es, 45-ös, 47-es, és a 47Y-os vonalakon módosította a menetrendet.
A változások főként a hétvégi és a csúcsidőszakon kívüli időszakokat érintik. 43-as viszonylat esetében a reggeli csúcsidőszakban is módosultak az indulási időpontok az utazási igényeknek megfelelően.

19-es autóbusz: A 19-es autóbusz a továbbiakban Vincellér utca és a Sámsoni út között szállítja az utasokat.

Józsai autóbusz járatok

Szabadnapokon és munkaszüneti napokon a józsai autóbuszok 34R, 35R, 35YR és 36R jelzéssel a józsai külső végállomások és a Doberdó utca között közlekednek. Továbbá tanítási időszak, munkanapokon is a 36Y helyett 36R járatok fognak közlekedni változatlan indulási időpontokban.

A józsai lakosok a belvárosba a 2-es villamos mellett, a 10-es, 10Y-os, 15-ös, 15Y-os, 22-es és 24-es járatokkal juthatnak el.

November 2-án már életbe lépett változások

13-as autóbusz

A 13-as autóbusz szabad-és munkaszüneti napokon, a hajnali első és az éjszakai utolsó járat kivételével, 13A jelzéssel közlekedik a Doberdó utca és Pallag között, érintve a Klinikákat is.
A módosítás bevezetésével lehetővé válik az átszállás az 1-es és 2-es villamosvonalakra.

34/35/35Y/36-os autóbuszok

Józsa és Debrecen között ezentúl 34A, 35A, 35YA, 36A viszonylatjelzéssel is szállítanak majd utasokat az autóbuszok. Ezek a járatok nem érintik a helyközi autóbusz-állomást, a Segner térig közlekednek. Ugyanakkor, forgalomban maradnak a 34,35,35Y,36-os járatok is, amelyek az iskola és a munkaidő kezdetéhez, illetve azok végéhez igazítva közlekednek majd a helyközi autóbusz-állomás érintésével.

4-es trolibuszok

A 4-es trolibuszjáratok a továbbiakban szabad és munkaszüneti napokon nem közlekednek. Ennek oka a járatok alacsony kihasználtsága, illetve az, hogy a 4-es trolibuszokkal részben párhuzamosan közlekedik a 19-es autóbusz. Az átszállás nélküli kapcsolat megmaradt a belváros és a Dobozi lakótelep között.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát, a rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban. 22 éve minden évben novembertől Gödöllőn egy csodálatos ház karácsonyi díszbe öltözik, és nyitja meg kapuit és hangulatos adventi vásárát.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére