Jelenlegi hely

Ingyenes fejlesztő tornát igényelhetnek a rászorulók Debrecenben

Az egyensúlyérzéket, a tapintást és az izomtónust, a koncentrációt fejlesztő program hatvan gyermek számára nyújt majd segítséget már 2 hónapos kortól.

Az UNICEF támogatásával a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet által elindított egyéni fejlesztő torna program az eltérő fejlődésű gyerekeknek segít az úgynevezett TSMT-tornával. A TSMT jelentése tervezett szenzomotoros tréning, mely 

Az egyéni fejlesztő torna már 2 hónapos kortól célzott terápiát biztosít a gyerekeknek egészen nyolc éves korig.

Az idegrendszeri éretlenség ma már népbetegségnek számít, több tízezer gyermeket érint országszerte. Ez figyelem-koncentrációs nehézségeket, mozgás-, illetve pszichés-szociális zavarokat okozhat a kisgyermekeknél. 

Széles skálájúak a tünetek, célzott vizsgálatokat és egyéni terápiákat fognak biztosítani a gyerekeknek. A szülők is megtanulják ezeket, hogy otthon is el tudják végeztetni a feladatokat - tájékoztatott a program vezetője, Tele-Héri Brigitta. 

Forrás: Széles Diána Facebook oldala

A védőnői szolgálat a szűrések során nem csak felismeri, de segíteni is tudja a gyerekek fejlesztését. Legtöbbször ott hangzik el általában, hogy idegrendszeri éretlenség állt be. Ettől nem kell megijedni, hiszen a mozgásszegény világ miatt szükséges a fejlesztés.  - hangsúlyozta Papp Csaba, a DAEFI igazgatója. 

A ingyenes fejlesztési lehetőségre január 15-éig lehet jelentkezni a daefi.efi.iroda@ med.unideb.hu e-mail címen vagy a védőnőknél. Mindezt az UNICEF támogatása és a Mozdulj Debrecen program teszi lehetővé a kizárólag állandó debreceni lakhellyel rendelkezők számára.

A szülői együttműködés fontosságát a program során a védőnők ellenőrzik majd. Sehol máshol az országban jelenleg nem működik ilyen, a város által támogatott korai feljesztését megcélzó program.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

50 év a Hortobágyi Pusztán

50 év a Hortobágyi Pusztán

Pályázat típusa: alkotópályázat 3 - 18+ korosztályig több kategóriában Beküldési határidő: 2023. április 3.
Hímzett kötény, kiscsizma... 2023

Hímzett kötény, kiscsizma... 2023

Pályázat típusa: néptánverseny óvodás csoportoknak Beküldési határidő: 2023. március 21.
Janikovszky Éva meseíró pályázat

Janikovszky Éva meseíró pályázat

Pályázat típusa: 7-16 éves fiataloknak írói pályázat Beküldési határidő: 2023. április 12.
Ismered azokat a napokat? – avagy anyák home office-ban

Ismered azokat a napokat? – avagy anyák home office-ban

Ismered azokat a napokat, amikor már annyira felgyülemlik a fejed felett a tennivaló, hogy tudod, csak akkor végeznél vele, ha 3 napig alvás nélkül nyomnád?

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére