Jelenlegi hely

Ezekre a bútorokra lesz szükséged a gyerekszobába!

Most újítjátok fel a babaszobát, esetleg az életkor előrehaladtával szeretnétek a gyermek életkorához igazítani a szobája hangulatát? Ez sokszor akár teljes bútordarabok lecserélésével is járhat, ha nem gondolkodunk előre. Ebben a cikkben néhány hasznos tanácsot gyűjtöttünk össze, hogy segítsünk a hatékony szoba átalakítás kivitelezésében!

Okosan és kreatívan

A legfontosabb, hogy gondoljuk át: ki fog ebben a térben rendszeresen megfordulni, és miért? Mi leszünk egyelőre azok, akik gondoskodnak a szoba rendezettségéről, vagy a poronty már van akkora, hogy ellássa a szoba körüli teendőket?

Amikkel biztosan nem lőhetünk mellé, azok a nagy ajtós és fiókos szekrények. Ezek a gyerek ruhásszekrények könnyen elrejtik a ruhákat és elrejthetjük a kíváncsi szemek elől a ritkábban használt tárgyakat. Ha a gyerkőc már önállóan kúszik vagy futkorászik, akkor a különböző magasságokban elhelyezett polcokon ő is gyakorolhatja a rendrakást, miközben a magasabbra helyezetteken mi is bátran tárolhatunk kellékeket.

Válasszunk emellett olyan gyerekbarát tárolókat, melyekben könnyen elteheti a játékokat, vagy éppen egyszerűen kiboríthatja a földre. A gyerek komódok mellé egy játszószőnyeg is jó választás, hiszen ezen üldögélve biztonságban van a kicsi és a játékok sem karistolják össze a parkettát. Választhatunk egy kincsesládát is, ami nem állandóan elérhető játékokat tartalmaz. Egy kényelmes fotel vagy babzsák szintén jó választás lehet, amibe mi és a kicsi is gyorsan leülhetünk - egy olvasólámpa mellett hangulatos esti mese felolvasásokat tarthatunk.

Dekor elemek

A szőnyeg és egy puha pokróc mellett választhatunk fali díszeket is. Kicsit nagyobb gyereknél az inspiráló faliképek vagy a családról, egyedi rajzokról keretezett képek szépen mutatnak a falakon, és ez biztosan kellemes hangulatot fog teremteni a szobában. Ha a szobában kicsit szárazabb a levegő, válasszunk gyerekbarát párásítót. Amennyiben a gyerkőc imádja a zenét, egy magasabb polcra feltehetünk egy, még neki nem elérhető zenelejátszót, amit a mi felügyeletünk mellett használhat.

Bármire is esik a választásunk, a Bonami honlapján biztosan megtalálható!

A fotó forrása:

Pixel-Shot / Shutterstock.com

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

13+1 tipp az influenza ellen az otthonunkhoz

Minden évben drukkolunk, hogy idén ne kapjuk el az influenzát, és most már a covid is erre a listára került. Tudtad, hogy az omikron vírus műanyag felületen akár 200 órán keresztül is életképes? 13+1 tipp, amire eddig nem is figyeltünk, hogyan védekezzünk ellene otthon.
100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

100 DIY jelmezötlet kartonból - avagy varrni nem tudó anyuk figyelem

Tételezzük fel, hogy te is abba a táborba tartozol, aki nem vesz bolti jelmezt farsangra a gyerkőcnek, hanem magának varr egyet. De tételezzük fel, hogy nem tudsz varrni és ez örökké csak álom marad…
Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Nem hajlandó köszönni a büdös kölke!? Kell neki egyáltalán?

Előfordult már veled, hogy bármennyire is szeretted volna, drága gyermeked nem nyitotta ki a száját és nem köszönt ismerősnek, barátnak, szomszéd néninek, bárkinek? Felhúztad magad vagy elfogadtad, hogy ő ilyen és kész? Teveliné Horváth Melinda szakpszichológus véleményét kérdeztük a "nemköszönés" jelenségről.
Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Felsőoktatási Képzőművészeti Ösztöndíj

Pályázat típusa: ösztöndíjBeküldési határidő: 2022. február 10.Korcsoport: felsőoktatásban tanulók részére
Ugrás az oldal tetejére