Jelenlegi hely

Arcápolás télen – mit tegyünk a gyönyörű bőrért?

A téli zord mínuszok, a csípős szélrohamok bizony nem barátai a ragyogó arcbőrnek. Komolyan próbára teszik az ellenállóságát és igazán a védelme sem oldható meg egykönnyen, mert azért arcmaszkban mégsem szívesen sétálgat senki sem fel és alá. Ezért aztán a bőrápolás, mégpedig a prémium gondoskodás az, ami megoldást jelenthet erre az arcpirító helyzetre.

Kire vonatkozik mindez?

Igazság szerint mindenkire. Bárkire, aki télen is kikívánkozik a zimankóba. A kellemetlenségek, mint például bőrpír, bőrszárazság, húzó érzés életkortól, nemtől függetlenül megtapasztalható. Még az arcbőr típusa (például zsíros vagy száraz) sem mérvadó ebben a tekintetben.

A bőr ellenállási képessége télen automatikusan csökken. Nincs fény, nincs D-vitamin, nincsenek tápláló anyagok. Még jó, hogy ez nem marad következmények nélkül. Pláne metsző szélben, mínuszokban és hóesésben. A bőr erei a kihívások hatására összehúzódnak, a szűkebbé vált csatornákon kevesebb vér képes átáramlani, ezért a bőr sejtjei kisebb mennyiségben juthatnak hozzá az életadó tápanyagokhoz. Ráadásként ahogy a bőr lehűl, úgy lazul fel a külső szaruréteg, aminek következtében a kívülről bekopogtató kórokozók gyakorlatilag könnyedén bekerülhetnek a rendszerbe. Többek között ezért is érdemes körbenézned a Cosibella oldalán. Mert az arcápolás nem pusztán szépségápolás, annál sokkal több, lévén a bőr az immunrendszer külső védelmi vonala.

Íme, néhány megfontolásra méltó ötlet!

Elindulás előtt érdemes bekenni az arcot egy közömbös hatású, félzsíros készítménnyel. Sokan arctejet használnak erre a célra. Célszerű kipróbálni, hogy egyénileg melyik variáció a befutó. Kevesen tudják, de a bekrémezett arcra helyezett púder nemcsak jól mutat, hanem egy plusz védelmi rétegként is szolgál. Az esti, illetve reggeli alapos arcmosás is kulcsfontosságú, hiszen ekkor távolíthatóak el az éjszaka kiválasztott, napközben lerakódott szennyeződések. A nap folyamán többször megéri arcszesszel lekezelni a bőrt. Ilyen módon még a bőr alá bekúszó hideg sem okozhat arcfájdító kellemetlenségeket!

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát, a rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban. 22 éve minden évben novembertől Gödöllőn egy csodálatos ház karácsonyi díszbe öltözik, és nyitja meg kapuit és hangulatos adventi vásárát.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére