Jelenlegi hely

Akár a könyvesboltból is választhatsz magadnak könyvet a Méliuszban!

Egész évben a könyvesboltból vásárolhatsz egy olvasójegy áráért? Nem értetted rosszul! A Méliusz Könyvtár új szolgáltatással rukkolt elő olvasóinak.

Újabb innovatív ötlettel rukkolt elő a debreceni Méliusz Könyvtár a korábbi egyedülálló mobil könyvtári-közösségi konténer és az ország első erdei könyvtára mellett.

Akár a könyvesboltokból válaszhatunk könyvet és ha az nincs meg a könyvtárban, beszerzik azt.

Az erről szóló videófilmben találhatóak a részletek.

A MÉLIUSZ, a Líra Könyv Zrt-vel és a MONGUZ Információtechnológiai Kft-vel együttműködve kifejlesztett egy olyan keresetvezérelt szoftvert, melynek segítségével a MÉLIUSZ
katalógusa folyamatos összeköttetésben lehet könyvesboltokkal.

Az olvasó vásárolhat a könyvesboltból?

A cél, hogy az olvasók a könyveket és más dokumentumokat a megjelenést követően minél hamarabb kölcsönözhessék, azaz még csak a könyvesboltokban elérhető dokumentumokat is igényelhet a beiratkozott olvasó.

  • A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a Méliusz katalógusában keresve izuálisan megkülönböztetve jelennek meg a könyvtárban nem elérhető, de kereskedelmi forgalomban lévő dokumentumok.
  • A saját felületre történő bejelentkezést követően – beiratkozásnál hozható létre az olvasó számára ez a felület – aktívvá válik a „Igény leadása” gomb. 
  • Ha az olvasónak érvényes az olvasójegye,  - és ha tartozással sem rendelkezik a könyvtár felé -  akkor a gomb lenyomásával elindul a beszerzés. Az igénylés leadásával a könyvtár beszerzi, és kölcsönözhetővé válnak rövid időn belül.
  • Az olvasó e-mailen visszajelzést kap arról, mikor kölcsönözheti ki a kívánt dokumentumot. 

Nem csak az igénylés, de az átvétel is lehet automatikus

Egyre nő a könyvkölcsönző automaták száma Debrecenben, ami nem csoda, a szolgáltats népszerűsége egyre nagyobb.

Már három automata is segíti a könyvtár nyitvatartási idejétől független kölcsönzést. Bármikor használhatóak, személyes találkozás nélkül lehet könyvet vagy egyéb dokumentumokat kölcsönözni és visszahozni.

A kéréseket e-mailen (kolcsonzes@meliusz.hu) várják.

Olvasóikat arra kérik, hogy a levélben mindenképpen tüntessék fel, melyik automatába szeretnék a kölcsönözni kívánt dokumentumokat:

  • Központi Könyvtár, Debrecen Bem tér 19/D vagy
  • Tócóskerti Piac, Debrecen, Holló László sétány 6.
  •  vagy Nagypiac, Debrecen, Vár utca 3.

A könyvkölcsönző automatát csak érvényes olvasójeggyel rendelkezők használhatják. Hétköznap legfeljebb 48 órán belül átvehetők a dokumentumok, amiről értesítést küldenek. Az e-mailen kapott egyedi kóddal vagy a könyvtári olvasójegy azonosítójával nyitható ki a könyveket tartalmazó rekesz. Az értesítéstől számított 5 napon belül lehetséges az átvétel.

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Minden gyereknek jár a mese

Minden gyereknek jár a mese

...a lét nagy kérdéseire sokszor találhatunk válaszokat gyógyító, segítő, terápiás mesékben is. A mese tehát nagyon fontos szerepet játszik az életünkben: adjuk meg a módját a gyerekkori mesélésnek és engedjük, hogy felnőttként is elkísérjen bennünket a varázsa, ameddig csak lehet. Pszichológus szakértő gyűjti csokorba gondolatait arról, hogy miért meséljünk, mikor milyen mesére lehet szüksége a gyerekeknek, oviskortól kamaszkorig egyaránt.
Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Hogyan neveljünk magabiztosabb gyerekeket? - 10 hasznos lépés

Gyorsan változó világunkban, ahol a gyerekekre nap mint nap számos kihívás vár és könnyen elfoghatja őket a bizonytalanság érzése, az önbizalom az egyik legnagyobb ajándék, amit egy szülő adhat.
Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Kapcsoljunk ki: a feltöltődést elősegítő tippek kamaszokkal!

Itt a tavasz, vele együtt az egyre több időt is töltünk a szabadban.  Szülőként komoly kihívás, hogy a kamasz gyerkőcök is valóban élvezzék a kinti tartózkodást, és ne állandóan a mobiljukat akarják nyomogatni.
Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Aludj jól: tippek a pihentető alváshoz!

Az alvás kulcsfontosságú a test-lelki egészségünk szempontjából. Mégis sokan úgy vélik, hogy nincs szükségük túl sok alvásra.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére