Jelenlegi hely

Akár a könyvesboltból is választhatsz magadnak könyvet a Méliuszban!

Egész évben a könyvesboltból vásárolhatsz egy olvasójegy áráért? Nem értetted rosszul! A Méliusz Könyvtár új szolgáltatással rukkolt elő olvasóinak.

Újabb innovatív ötlettel rukkolt elő a debreceni Méliusz Könyvtár a korábbi egyedülálló mobil könyvtári-közösségi konténer és az ország első erdei könyvtára mellett.

Akár a könyvesboltokból válaszhatunk könyvet és ha az nincs meg a könyvtárban, beszerzik azt.

Az erről szóló videófilmben találhatóak a részletek.

A MÉLIUSZ, a Líra Könyv Zrt-vel és a MONGUZ Információtechnológiai Kft-vel együttműködve kifejlesztett egy olyan keresetvezérelt szoftvert, melynek segítségével a MÉLIUSZ
katalógusa folyamatos összeköttetésben lehet könyvesboltokkal.

Az olvasó vásárolhat a könyvesboltból?

A cél, hogy az olvasók a könyveket és más dokumentumokat a megjelenést követően minél hamarabb kölcsönözhessék, azaz még csak a könyvesboltokban elérhető dokumentumokat is igényelhet a beiratkozott olvasó.

  • A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a Méliusz katalógusában keresve izuálisan megkülönböztetve jelennek meg a könyvtárban nem elérhető, de kereskedelmi forgalomban lévő dokumentumok.
  • A saját felületre történő bejelentkezést követően – beiratkozásnál hozható létre az olvasó számára ez a felület – aktívvá válik a „Igény leadása” gomb. 
  • Ha az olvasónak érvényes az olvasójegye,  - és ha tartozással sem rendelkezik a könyvtár felé -  akkor a gomb lenyomásával elindul a beszerzés. Az igénylés leadásával a könyvtár beszerzi, és kölcsönözhetővé válnak rövid időn belül.
  • Az olvasó e-mailen visszajelzést kap arról, mikor kölcsönözheti ki a kívánt dokumentumot. 

Nem csak az igénylés, de az átvétel is lehet automatikus

Egyre nő a könyvkölcsönző automaták száma Debrecenben, ami nem csoda, a szolgáltats népszerűsége egyre nagyobb.

Már három automata is segíti a könyvtár nyitvatartási idejétől független kölcsönzést. Bármikor használhatóak, személyes találkozás nélkül lehet könyvet vagy egyéb dokumentumokat kölcsönözni és visszahozni.

A kéréseket e-mailen (kolcsonzes@meliusz.hu) várják.

Olvasóikat arra kérik, hogy a levélben mindenképpen tüntessék fel, melyik automatába szeretnék a kölcsönözni kívánt dokumentumokat:

  • Központi Könyvtár, Debrecen Bem tér 19/D vagy
  • Tócóskerti Piac, Debrecen, Holló László sétány 6.
  •  vagy Nagypiac, Debrecen, Vár utca 3.

A könyvkölcsönző automatát csak érvényes olvasójeggyel rendelkezők használhatják. Hétköznap legfeljebb 48 órán belül átvehetők a dokumentumok, amiről értesítést küldenek. Az e-mailen kapott egyedi kóddal vagy a könyvtári olvasójegy azonosítójával nyitható ki a könyveket tartalmazó rekesz. Az értesítéstől számított 5 napon belül lehetséges az átvétel.

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

A napokban belefutottam egy anyukák között zajló beszélgetésbe mely igazán megosztotta a társaságot.  Arról diskuráltak a játszótéren ücsörögve, hogy vajon mennyire illik/kell/szabad kimutatni az érzelmeinket a gyerekek előtt. Nagyon érdekes meglátásokat hallottam, melyeket most szeretnék veletek is megosztani. Sőt, kíváncsian várom véleményeteket a témában. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
A környezetszennyezés hatással lehet a gyermek nemére?

A környezetszennyezés hatással lehet a gyermek nemére?

Ólom, higany, króm.. nem csak a kémiaóráinkon szereplő elemek. Nap mint nap kapcsolatba kerülünk velük, krómozott eszközök és aluminium edények állnak a konyhákban, ólom van a nem étkezési célokra szánt kerámiamázakban... soroljam?
Ezeken a képeken röhög az internet - a legjobb iskolakezdős mémek 2022-ben

Ezeken a képeken röhög az internet - a legjobb iskolakezdős mémek 2022-ben

Akárhogy nézzük, hosszú volt az a 72 nap nyári szünet.  Biztos lehetsz benne, nem Te vagy az egyedüli, aki csemetéje minden imádata mellett ne érezne időnként így. A sulikezdés okozta féktelen örömképekkel szeretnénk erőt adni a szünet utolsó napjaira.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére