Jelenlegi hely

5 tipp, hogyan őrizhetjük meg a fürdőruha újkori kinézetét

Elsőre talán nem tűnhet úgy, de ahhoz, hogy fürdőruháink sokáig jó állapotnak örvendjenek, külön figyelmet érdemelnek. Ez az egyetlen módja annak, hogy a piros szín idővel ne váljon fakó rózsaszínűvé, és hogy az S méretű modell ne nyúljon fokozatosan L méretűre. Íme néhány tanács, hogy a fürdőruha minél tovább szép maradjon.


Mossuk ki közvetlenül a vásárlás után

A fürdőruháról való gondoskodás már azelőtt megkezdődik, hogy a vízpartra először magadra öltenéd. Mivel a fürdőruhát közvetlenül a testünkön viseljük, higiéniai okokból minden látható vagy mikroszkopikus szennyeződést ajánlatos eltávolítani, amellyel a tárolás vagy szállítás során esetleg az üzletben érintkezhetett. Akár férfi fürdőnadrágról, akár egy női fürdőruháról beszélünk az első használat előtt mindenképp áztassuk langyos vízbe (kb. 30 °C), és kíméletes mosószerrel vagy semleges szappannal öblögessük át. A fürdőruhát ne csavarjuk ki, csak gyengéden nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet, és hagyjuk szabadon megszáradni. Amikor eljön az idő, biztosak lehetünk benne, hogy a fürdőruha tiszta és bevetésre kész lesz.

Minden viselés után
 öblítsük ki

Bárhol is viseljük, vagy bármilyen vízben is ússzunk, a fürdőruhát minden egyes használat után újra mossuk ki. Gyengéd mosószerrel, langyos vízben. Egyedül így biztosíthatjuk, hogy sokáig újnak nézzen ki. Ne szárítsuk a fürdőruhákat közvetlen napfényben, mert kifakulhatnak a színek, helyette hagyjuk őket árnyékban lógva szabadon megszáradni.
A klóros medencevíznek vagy sós tengervíznek való tartós kitettség hatására a fürdőruha fokozatosan veszthet színéből és rugalmasságából. Az elasztánra nézve, amely általában a fürdőruhák összetevője, kifejezetten ártalmasak a túlklórozott medencék. A
fürdőruhák textúráját és színét azonban a magasabb hőmérsékletű termálforrásokban való fürdés vagy az iszapfürdőzés is befolyásolhatja.

Ne hagyjuk bepállni

Sose hagyjuk a nedves fürdőruhát összegyűrt állapotban vagy egy műanyag zacskóban. Ha megfeledkezünk róla, ami könnyen megtörténhet, akkor bepárásodhat és emiatt tönkremehet. Az ideális az, ha az uszodából vagy a strandról hazafelé menet egy törölközőbe csomagoljuk a fürdőruhát, majd hazaérve azonnal kiöblítjük és hagyjuk megszáradni.
A nedves fürdőruhák tárolására egy speciális vízálló táskát is beszerezhetünk. Ezek a táskák általában gumírozott anyaggal vannak bélelve, hogy a fürdőruha ne vizezze össze a táskánk teljes tartalmát. De ez sem minősül csodaeszköznek, ebben se tároljuk a nedves fürdőruhát a szükségesnél tovább, mivel az anyagnak levegőn kell megszáradnia. 

Válasszuk a kímélő programot

Ha nem szeretnéd a fürdőruhát kézzel mosni, vagy úgy érzed, hogy alaposabb tisztításra szorul, mosógépben is nyugodtan kimosható. Használj gyengéd és ideális esetben folyékony mosószert, és kerüld az öblítők vagy más textillágyítók használatát. A fürdőruhát, a sérülések elkerülése érdekében, érdemes mosózsákba tenni, és a mosógépet kímélő programra állítani.
A kimosott fürdőruhát hagyjuk a levegőn megszáradni. Ez biztosítja, hogy a fürdőruha megőrzi alakját, az anyag pedig a minőségét. A fürdőruhákat nem szabad szárítógépben szárítani, mert a magas hőmérséklet hatására az elasztikus szálak megnyúlnak, így a szárítási ciklus végén kellemetlen meglepetés érhet minket. Ha kíméletesen mossuk és szárítjuk fürdőruháinkat, azok több szezont is gond nélkül kibírhatnak. 

 

Csökkentsük a sérülések kockázatát

Még ha a tanácsokat megfogadva vigyázol a fürdőruhádra, akkor is előfordulhat, hogy a végén a mechanikai károk érik. Ezért érdemes vigyázni a kövekkel, durva homokon és sziklás strandokon ülve, vagy a vízicsúszdák durva felületén, amelyek károsíthatják a fürdőruhát. A fürdőruhát a viselt ékszerek is veszélyeztethetik, nem említve, hogy könnyen el is veszítheted őket. 
A fürdőruhák anyagára az izzadtság vagy a naptej sincs jó hatással. Krémek és olajak helyett, amelyek összekenhetik a fürdőruhát, használjunk inkább könnyed állagú naptejeket, és csak miután a bőrünk beszívta a naptejet, akkor öltsük magunkra a fürdőruhát. 

Szponzorált tartalom

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Hogyan meséljünk a kamaszoknak? Létezik közös pont a szuperhősök és a mitológia között?

Kamaszoknak mesélni? Kell nekik egyáltalán a mese? És a felnőtteknek? Zalka Csenge Virággal beszélgettünk a mesélés titkairól. Csenge maga is egy tüneményes mesélő. Főállásban mesevilág uralkodónője, mellékállásban pedig A MESEVILÁG nagykövete.
Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

Csók, puszi a gyerek előtt, avagy mennyire illik kimutatni az érzelmeinket a csemetéink előtt

A napokban belefutottam egy anyukák között zajló beszélgetésbe mely igazán megosztotta a társaságot.  Arról diskuráltak a játszótéren ücsörögve, hogy vajon mennyire illik/kell/szabad kimutatni az érzelmeinket a gyerekek előtt. Nagyon érdekes meglátásokat hallottam, melyeket most szeretnék veletek is megosztani. Sőt, kíváncsian várom véleményeteket a témában. – Ihász Anita párkapcsolati tréner írása.
A környezetszennyezés hatással lehet a gyermek nemére?

A környezetszennyezés hatással lehet a gyermek nemére?

Ólom, higany, króm.. nem csak a kémiaóráinkon szereplő elemek. Nap mint nap kapcsolatba kerülünk velük, krómozott eszközök és aluminium edények állnak a konyhákban, ólom van a nem étkezési célokra szánt kerámiamázakban... soroljam?
Ezeken a képeken röhög az internet - a legjobb iskolakezdős mémek 2022-ben

Ezeken a képeken röhög az internet - a legjobb iskolakezdős mémek 2022-ben

Akárhogy nézzük, hosszú volt az a 72 nap nyári szünet.  Biztos lehetsz benne, nem Te vagy az egyedüli, aki csemetéje minden imádata mellett ne érezne időnként így. A sulikezdés okozta féktelen örömképekkel szeretnénk erőt adni a szünet utolsó napjaira.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére