Jelenlegi hely

Az iskola, ahol a tanterv stabil, mégis folyamatosan halad a korral

Egyedi oktatási rendszer és közösség az óvodától akár a nemzetközi érettségiig: különleges lehetőségek a tanulni vágyóknak Debrecenben. Mindezt a Debreceni Nemzetközi Iskola falai között Ti is kipróbálhatjátok!

Az International School of Debrecen (ISD) egy teljesen egyedi oktatási rendszert hozott Debrecenbe: a Nemzetközi Érettségi Programot, angolul International Baccalaureate (IB).

Az 50 éve kidolgozott IB rendszert mára már több mint 4.000 iskola alkalmazza világszerte és az óvodai évektől az érettségiig kíséri végig a diákok tanulását és fejlődését.

A tanterv központi eleme, hogy a felfedezés módszerével motiválják a tanulókat, valamint arra sarkallják a fiatalokat, hogy saját maguk vállalják a felelősséget a tanulásukért.

A tanárok úgy alakítják a mindennapi feladatokat, hogy ezeket a szempontokat tartják szem előtt.

A rengeteg önálló kutatómunka, csoportmunka mellett a diákok rendszeresen prezentálnak egymásnak, a környezetüket aktívan használják a tanuláshoz és az értékelésük fontos része, hogy szemléltessék, valóban megértették azt, amiről tanultak.

Ezt nevezzük holisztikus oktatásnak: amikor nemcsak tanulnak, hanem látják az összefüggéseket, a tanultak értelmét a mindennapokban.

Az ISD emellett egy igazán nemzetközi közösséggé alakult: a diákok több mint harmada külföldi és ez a szám egyre nő. Az iskola ezáltal egy valódi színfolttá fejlődik.

Hamarosan közelgő nyílt napunkon első kézből tapasztalhatják meg a szülők és gyermekek, hogy milyen az ISD-ben egy óra.

Regisztráljon az ISD honlapján ITT a szabad helyekre!

>>>Az óvodai foglalkozás érdekel? Klikkelj az „Early Years Programme”-ra! 

>>>Az alsó tagozatos nyílt órára jelentkeznél? Klikkelj a „Primary Years Programme (PYP)”-ra!

Nemzetközi tanáraink által vezetett bemutató órákkal készülünk az iskolások számára, közös játék délelőttel pedig az óvodásoknak. A szülőknek lehetőségük lesz arra is, hogy találkozzanak az iskola vezetőivel, pedagógusaival.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Országos Adventi vásár és programajánló

Országos Adventi vásár és programajánló

Nagyon sok városban a megszokottól eltérően alakulnak az adventi időszakra tervezett vásárok, programok, beleszól a rezsigrincs. Tartsatok velünk országos adventi vásári körképünkön!
A Föld szineitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A Föld színeitől a glamourig: Karácsonyi trendek 2023

A legnagyobb karácsony témájú vásár minden év februárjában mutatja be a legújabb trendeket. Talán elrugaszkodottnak tűnnek ezek a stílusok az átlagembernek, de a vásár látványvilága akkor is lenyűgöző és kihagyhatatlan.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Egy kicsi falu különleges látnivalója – Idén is látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 73. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Mesés, különleges karácsonyi hangulat a gödöllői Karácsonyházban

Ünnepet csalogató mesevilág vár a gödöllői Karácsonyházban, ahol a legidősebb felnőtt is gyerekként érezheti magát, a rengeteg színben tündöklő karácsonyi paradicsomban. 22 éve minden évben novembertől Gödöllőn egy csodálatos ház karácsonyi díszbe öltözik, és nyitja meg kapuit és hangulatos adventi vásárát.

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére