Jelenlegi hely

Medvehagyma krémleves

A medvehagyma krémlevesnek sok változata van, ezekből az egyiket itt olvashatod. Készítsd el, és ha itt-ott kicsit változtatsz rajta, a tied is lehet egy következő. A fűszerezéssel viszont vigyázz!

Pap Zsuzsa írása

Medvehagyma krémleves recept

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók 4 személyre:

  • 3 csokor medvehagyma

  • 1 nagyobb fej hagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • 1 teáskanál zsír

  • 2 teáskanál liszt a sűrítéshez

  • 6 dl hús alaplé, húsleves vagy víz (utóbbi esetben még 1 kávéskanál Vegeta Naturella)

  • 2 dl 20 %-os főzőtejszín

  • 1 csomag kis méretű szarvasi mozzarella

  • 1 kiskanál fehér bors

  • só (feltételesen)

  • 2 kisebb szelet kenyér

 

Előkészítés

  • A medvehagyma szárait levágod, megmosod, lecsepegteted, vastagabb csíkokra vágod.

A medvehagymát feldaraboljuk

  • A hagymát és fokhagymát megtisztítod, apróra vagdalod (1 gerezd fokhagyma kivételével).

 

A medvehagyma krémleves elkészítése

  • A hagymát a zsíron megpárolod, kissé lepirítod.

Medvehagyma krémleves készítéséhez a hagymát lepirítjuk, dinszteljük

  • Beleteszed a fokhagymát fél percre. (Ne legyen a forró zsírban tovább, mert megkeseredik.) 

  • Kevés vizet öntesz rá. Beleteszed a csíkokra vágott medvehagymát és fedő alatt párolod addig, amíg összeesik.

Medvehagyma krémleves készítése

  • Közben kenyérpirítóban megpirítod a 2 szelet kenyeret, bedörzsölöd a félretett gerezd fokhagymával és kockákra vágod (ez sokkal gyorsabb, mintha a kenyérkockákat pirítanád fokhagymás olajon). Így nem lesz ugyan a kenyérkockák minden oldala megpirítva, de ezt evés közben nem fogod érezni.

Medvehagyma krémleves fokhagymás pirítóssal

Pirított kenyérkocka medvehagyma krémleveshez

  • A megpárolt medvehagymát turmixolod vagy botmixerrel összetöröd. Ha egyik kisgéped sincs, az sem baj, akkor szűrőn átpasszírozod.

Párolt medvehagyma krémleveshez

Pépesített medvehagyma krémleveshez

  • Visszateszed a lábosba, megszórod a liszttel, jól összekevered, hozzáadod a tejszínt és a fehér borsot, majd ismét összekevered.

Tejszín hozzáadása medvehagyma krémleveshez

  • Felhígítod az alaplével. Ha szükséges, teszel még bele sót és/vagy fehér borsot. A sóval vigyázz, mert a húslevesben is és a Vegeta Naturellában is van só!

  • Az egészet keverés közben felforralod. (Ezt ne hagyd el, mert liszt ízű lesz az étel.

  • A leves elkészült. Ha a mennyiséget kevésnek vagy túl sűrűnek találod, kicsit még tovább hígíthatod.

Medvehagyma krémleves tálalásra várva

 

Tálalás

A levest csészékbe vagy tányérokba mered, megszórod a kenyérkockákkal és a sajtokat félbevágva  a tetejére teszed.

Medvehagyma krémleves csészében tálalva

 

Képek: saját készítésű étel saját felvételei

Még több fortély Zsuzsától:

Húsgombóc ételek

Sütőtök krémleves

Környezetbarát mosószerek

Háztartási napló

Környezetbarát mosás

Nagytakarítás

Húsvéti vacsora

Egyszerű bableves

 

 

Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Jó hírünk van! Maszat és Hóchóc Debrecenbe jönnek!

Jó hírünk van! Maszat és Hóchóc Debrecenbe jönnek!

Képzeld el, milyen lenne, ha a gyerkőcöd kedvenc meséje egy varázslatos színházi élménnyé válna! Most itt a lehetőség, hogy együtt fedezzétek fel Maszat kalandjait élőben!
Válaszd a szezonálist!

Válaszd a szezonálist!

Korábban természetes volt, hogy a boltok polcain vagy a piacokon csak szezonális zöldségek és gyümölcsök közül választhattunk. A mai fogyasztói társadalmunkban viszont már elvárás, hogy januárban is kapható legyen eper vagy paradicsom. Persze hümmögünk az árakon, na és persze az ízeken….
Itt a Veganuár, Te tudod mi az?

Itt a Veganuár, Te tudod mi az?

Ne nevess ki, bizonyára tájékozottabb vagy nálam. Azt hittem sokáig, hogy a Veganuár kifejezés egy, a média által kitalált frappáns elnevezés a diétás januári étkezésre. Míg ki nem derült számomra, hogy egy levédett kifejezés és egy mozgalom.
Télen is kertészkedhetünk? Friss saláták egy virágládából!

Télen is kertészkedhetünk? Friss saláták egy virágládából!

Naná, hogy télen is ehetünk friss salátát! Nem is egy növény kedveli a hűvös időt, ha van egy jó ablakpárkányod van teraszod, kertészkedj!

Partnereink

Ugrás az oldal tetejére