Gombapaprikás recept
Elkészítési idő: 55 perc
Hozzávalók
4 személyre
- 1 kg gomba (termesztett csiperke
- 2 közepes fej hagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 2 evőkanál zsír
- 1 evőkanál piros édes fűszerpaprika
- 1 kávéskanál só
- 1 kis pohár tejföl
- 2 lapos evőkanál liszt
- 1 kis csokor petrezselyem
Előkészítés
- A gombát megtisztítod, megmosod. Ne áztasd, mert sok vizet vesz fel.
- Feldarabolod (ne túl vékonyra).
- A hagymát felaprítod, a zöldpaprikát, paradicsomot is feldarabolod. Ha zavar a paradicsom héja, tedd egy-két percre forró vízbe, utána a héjat könnyen eltávolíthatod.
- A petrezselymet apróra vágod.
A gombapaprikás elkészítése
1. A zsírt egy lábasban felolvasztod.
2. Megpárolod benne a hagymát és a zöldpaprikát.
3. Leveszed a tűzhelyről, beleteszed a pirospaprikát, elkevered, hogy a zsírban feloldódjon.
4. Hozzáadod a paradicsomot. Levet fog engedni, így a paprika nem fog leégni (keserű lenne).
5. Nagyon kevés vizet teszel hozzá.
6. Ráteszed a feldarabolt gombát, megsózod és fedő alatt puhára párolod.
7. Közben elkészíted a habarást: a tejfölben jól elkevered a lisztet, majd annyira felhígítod a gomba levével, hogy önthetővé váljon.
8. A habarást keverés közben hozzáöntöd a gombához, jól elkevered és felforralod.
9. A habarást keverés közben hozzáöntöd a gombához, jól elkevered és felforralod.
10. Ha hígnak találod, forrald egy kicsit tovább, ha túl sűrű lett, kevés vízzel felhígíthatod.
A gombapaprikás tálalása
Tálald nokedlival vagy kifőtt tésztával. Az egészet szórd meg a vágott petrezselyemmel. Ha hozzájutsz knédlihez, azzal is finom lesz.
Képek: saját készítésű étel saját felvételei.
Még több fortély Zsuzsától:
Szerző: Pap Zsuzsa - http://www.haztartas-ma.hu/
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges