Jelenlegi hely

Anya NEM lehet beteg, és ha mégis, hogy éli túl a család?

Senki sem szeret beteg lenni. Ha a gyerekek betegek, bedugjuk őket az ágyba és mesenézésre ítéljük, miközben teát itatunk velük és próbáljuk felturbózni az immunrendszerüket. 

De mi a helyzet, ha anya betegszik le? Valljuk, be nem foglalkozunk magunkkal annyit, sőt ha még szeretnénk, akkor sem tudnánk megtenni család mellett.

Pár napja már betegen nyomom az ágyat, és miért? Mert az utolsó két hónapban háromszor voltam megfázva de nem törődtem vele sőt mindig volt fontosabb. Vagy a gyerekek voltak betegek, vagy jöttek az ünnepek. Így jutottam oda, hogy mára már a tüdőgyulladás fenyeget, ráébredtem, hogy igen is kell saját magammal is foglalkozni. Megáll az élet, ha anya lebetegszik, és nem szeretném továbbfertőzni az egész családot. Kell, hogy kicsit pihenjek, viszont az éjszaka kihúzva, a két éves lányom még kétszer ébreszt, így marad a nappal. Átgondoltam, mivel tudok gyorsan sokat pihenni.

                                               

Egy két praktikával talán pár óra lopott percet tudunk szerezni. Hogyan?

Kép forrása: pixabay.com

  • Ha hétköznap kezdünk el betegek lenni, vegyünk ki pár napot. Gyerekek oviban, suliban, így lehet egy kis szabadidőnk, melyet az ágyban paplan alatt tölthetünk. Sajnos az élet nem áll meg mikor a gyerekek hazajönnek, de pihenéssel hamarabb meggyógyulunk.
  • Készítsünk forró teát, és vigyük magunkkal termoszban, ha nem tudunk eljönni a munkahelyünkről.
  • Ne akarjunk nagytakarítást ezeken a napokon, szégyen nem szégyen, én hagyom még a játékok pakolását is, NO - házimunka.
  • Lehet délután a gyerekekkel orvososat játszani. Nagylányom teát főz, a kisebbik meg megvizsgálja anyát, aki közben az ágyban fekszik. :)
  • A gyerekek igénylik ilyenkor is a játékot anyával, de rengeteg olyan játék van amit ágyban is lehet játszani.
  • Rendeljünk ételt, ne akarjunk 3 fogásás vacsorát készíteni, jó a retró szendvics, pizza.
  • Ha lehetőség van, rá adjuk kölcsön a gyereket :-) mamás, barátnős délutánra.

Tudom, nem szép dolog, úgy látszik a gyerekmentes pillanatokat írtam le, de kisgyerekkel pihenni nem lehet. Ha meg szeretnénk gyógyulni, kell időt szakítani magunkra, mert ebből van a legkevesebb egy családos nőnek. Imádom a gyermekeimet, és szeretnék minden pillanatban velük lenni, de betegen ingerültebb vagyok, és csak fertőzném őket.

 

„Anya pihenj sokat majd mi meggyógyítunk” - ezekért a mondatokért kell magunkkal is törődnünk.

 

Szerző: szolnokimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Régi idők karácsonya Budapesten

Régi idők karácsonya Budapesten

Milyen volt az ünnepi készülődés az elmúlt évszázadban a fővárosban? Régi képekkel mutatjuk be, hogy milyen is volt egykor a karácsonyi forgatag.
Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Ingyenesen látogatható az elképesztő karácsonyi fényben úszó csodaház

Eta néni 2021-ben ismét sok szeretettel vár mindenkit! Nyitva a ház az adventi időszakban.Dabason van egy ház, ami varázslatos ünnepi fényárban úszik. De nem egyszerűen tujákra aggatott fényfüzéreket kell elképzelni, hanem egy olyan színes csillogást, mintha becsöppentél volna egy karácsonyi Hollywoodi rajzfilm közepébe. Eta néni több mint tíz éve díszíti fel házát és udvarát az ünnepek közeledtével.
Országos adventi programajánló

Országos adventi programajánló

Adventi ablaknaptár, gyertyagyújtások, vásári és betlehemes programok.. a várakozás, a csodák, a meglepetések időszaka. Különleges adventi programok készülődnek szerte az országban, válogattunk belőle.
Már látogatható a Vörsi Betlehem

Idén újra látogatható a Vörsi Betlehem

Tudtad, hogy egy Balaton melletti kis faluban látható Közép-Európa legnagyobb betleheme? Idén 72. alkalommal építette fel Vörsön a falu apraja-nagyja Jézus születésének pillanatát megörökítő bibliai jelenetet, aminek csodájára járnak a világ minden részéről.
Ugrás az oldal tetejére