Jelenlegi hely

Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete

Tel:  20/312-8584  

 

www.mosolyvirag.hu

Egyesületünk 2000-ben alakult. Ugyanebben az évben közhasznúvá váltunk, amelyet azóta is megőriztünk. Szervezetünk a Nagycsaládosok Országos Egyesületének önálló jogi személyiséggel rendelkező tagegyesülete.

Az Egyesület céljai az Alapító Okiratban foglaltak szerint:

 • Az élet és az anyaság tiszteletére és szeretetére nevelés. A nők és férfiak közötti esélyegyenlőség elősegítése.
 • A házasságért, a családokért és az ezekben felnövő gyermekekért érzett felelősség erősítése.
 • A nagycsaládok által képviselt értékek felmutatása a társadalom, környezetünk számára.
 • A nagycsaládok sajátos érdekeinek megjelenítése, képviselete, szolgálata. A jelenlegi hátrányos megkülönböztetések csökkentése, a téves beállítódások, attitűdök megváltoztatása.
 • A nagycsaládoknak egymást ismerő és segítő közösséggé szervezése.

Kik lehetnek a tagok és hogyan csatlakozhatnak?

Tagjaink a 3, vagy 3-nál több gyereket nevelő, vagy nevelt családok. Pártoló tagunk lehet az egy, vagy két gyermekes család is. A belépési nyilatkozat (honlapunkról letölthető: www.mosolyvirag.hu) és a tagdíj (7000 Ft/év) befizetésével csatlakozhatnak.

Miért érdemes tagnak lenni, milyen előnyökkel jár ez?

Jó csapat, sok program, csak az adományért nem igazán szeretjük, de tudjuk, hogy ilyen is van...(a NOE honlapon rajta vannak a tagkártyával elérhető kedvezmények.

Főként a családokért, a családokban felnövekvő gyermekekért, a nagycsaládok érdekvédelméért, egészségmegőrzéséért, közösséggé szervezésükért dolgozunk. Egyesületünk tagjai a három vagy több gyermeket tudatosan vállaló családok. Évről évre egyre több 3-4 gyereket felnevelt és nevelőszülőként tevékenykedő család is tagunk lett. Segítjük továbbá  a legalább két gyermekét egyedül nevelő családokat és lehetőség szerint az Egyesülethez forduló kisebb családokat is.

Megalakulásunk óta egyesületünk dinamikusan fejlődik, jelenleg közel 300 tagcsaládot számlál. Minden évben újabb feladatot ró ez egyesületünkre, hiszen a tagság nagy létszáma komoly szervezetfejlődést kíván meg. Tagcsaládjaink elsősorban Debreceniek, de vannak tagjaink a környező településekről is: Ebesről, Hajdúsámsonból, Hajdúhadházról, Mikepércsről.

Tevékenységünk, programjaink:

Kéthetente találkozunk tagjainkkal és minden esetben tartalmas programokkal színesítjük a találkozókat. A Széchenyi kerti Református Egyházközség Közösségi Házában rendelkezésünkre bocsátott termekben érdekvédelmi, ismeretterjesztő, kulturális, egészségmegőrző előadásokat, tréningeket és programmegbeszéléseket tartunk a családok felnőtt és fiatal tagjai részére. Az összejövetelek ideje alatt a fiatalabb gyermekek játszóházban, kézműves foglalkozásokon és logikai fejlesztő foglalkozásokon vesznek részt képzett szakemberek vezetésével. Rendszeresek sport programjaink, kulturális vetélkedőink, az évfordulókról való megemlékezéseink is.

Az Egyesület társadalmi munkában működő jogtanácsosa a teljes időben tanácsadást tart. Egyesületünk tagságában lévő pszichológus, orvos, dietetikus, pedagógus segíti családjainkat az egészségesebb életvitel elérésében. A kamasz és ifjú korosztály számára Ifjúsági tagozatot indítottunk, hogy értékeinket átadhassuk és majdan ők folytassák munkánkat, felkészítsük őket a közéleti szerepvállalásra, civil értékek továbbvitelére.

Rendszeresen szervezünk gyermektáborokat, ahol minden évben 30-60 fiatal számára teremtünk lehetőséget arra, hogy olyan helyeken üdülhessen, pihenhessen, ahová másképpen nem juthat el. 

Saját szervezésű programjaink közül kiemelném a Jótékonysági tavaszváró bálunkat, a Gyermeknapot,  és a  Mikulást, amin a legmagasabb számban(több százan) vesznek részt tagjaink.

Szervezetünk az Iskolai Közösségi Szolgálat keretein belül 2014 óta a fogad diákokat, akik a megvalósított programokban és tevékenységekben aktívan közreműködnek. 

Ezen kívül egyre több adomány kapunk, osztunk el és ehhez nagyon komoly szervezésre van szükség. A közösség tagjai erősen támogatják egymást, sok felajánlás érkezik hozzánk, elsősorban bútorok, gyermekjátékok, ruhák találnak így gazdára. Évek óta kapcsolatban vagyunk az Élelmiszerbankkal és élelmiszer, elsősorban tartós élelmiszer adományokat osztunk rászoruló tagjaink számára. 2016 szeptember óta önkénteseink a debreceni Tesco áruházból hozzák el nap, mint nap a pékárut és a lejáratos termékeket, amelyeket hátrányos helyzetű tagcsaládjaink kapnak meg. Azóta ez kibűvült 6 áruházra és az Élelmiszermentő együttműködés keretében minden nap kiosztásra kerülnek a pék- és zöldség áruk.

Egyesületünk különlegessége, hogy állandó alkalmazottunk,irodánk, infrastruktúránk nincs. Minden feladatot, programot önkéntesekkel valósítunk meg. Ez óriási munka és nagy terhet ró a szervezet aktív tagjaira. A szervezetben való gyors és hatékony kommunikációra kiépítettük egy csoport hálózatot. Tagcsaládjainkat csoportokba szerveztük és minden csoporthoz tartozik egy csoportvezető, aki a saját csoportját irányítja, koordinálja. Jelenleg 18 csoportvezető (önkéntes) tevékenykedik. Ők azok, akik a fontos információkat gyorsan továbbítják és a válaszokat közvetítik. Egyesületünk gyakran kap belépőjegyeket sport, és kulturális programokra (színházi, bábszínházi, mozi, egyéb előadások) és ilyen esetekben nagyon gyors reakciókra van szükség. Szerencsére a technika sokat segít. Rendszeresen küldünk, kapunk üzeneteket az interneten ( google csoport, facebook csoport) illetve sms-ben, telefonon.


Nagycsaládosok Országos Egyesülete

 Alapító okiratunk szerinti tevékenységei:

 • Önsegítő tevékenységi formák kialakítása és működtetése a tagoknak, illetve az Egyesületnek rendelkezésre álló szellemi és anyagi javak felhasználásával.
 • Külső erkölcsi és gazdasági támogatások felkutatása, megszervezése, elosztása.
 • Érdekképviseleti feladatkörében javaslatokat terjeszt elő a hatáskörrel rendelkező állami, önkormányzati szervekhez, szervezetekhez a nagycsaládokat érintő ügyekben, és egyedi kérelmeket támogathat.
 • A tudatos fogyasztói magatartás erősítése az alábbi tevékenységekkel:

             a)    Jogaik érvényesítését elősegítő tanácsadás nyújtása a tagok számára.

              b)    Fogyasztóvédelmi oktatás, fórum, információs tevékenység folytatása, szervezése.

 • Idősek helyzetének, generációk együttélésének segítése – kölcsönös segítés, tisztelet alapján – a nagycsaládokban.
 • A munkaerőpiac információinak és a munkavégzéshez kapcsolódó jogokról szóló ismeretek továbbítása a tagok felé.

Az egyesület közhasznú tevékenysége során elősegíti a határokon átnyúló együttműködést a nagycsaládosok által létrehozott és egyéb (pl. civil, egyházi) szervezetekkel.

 

 

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére