Jelenlegi hely

Debrecen - Ősz Utcai Tagintézmény

Cím: 4027 Debrecen, Ősz u. 1.
Tel: 52/597-093, 30/ 924-1060

Az Ősz Utcai Bölcsőde az Újkerti lakótelep szélén, az Újkert és a Fáy András utca között helyezkedik el.

Intézményünk 1968. április. 08-án nyitotta meg kapuit a három éven aluli kisgyermekeket nevelő családok számára. Az egyemeletes épület emeleti részén az óvoda működik, földszinti részén a bölcsőde üzemel.

A két gondozási egységben 4 csoportszoba található, melyhez közvetlen csatlakozik a terasz és az udvar. A szép nagy árnyas kerttel körbevett, minden igényt kielégítő bölcsődében 50 kisgyermek gondozásáról-neveléséről 8 szakképzett kisgyermeknevelő gondoskodik.

A kis férőhelyszámú családias bölcsődénk központi elhelyezkedésű és jól megközelíthető tömegközlekedési eszközzel (31, 32, 15, 15Y, 12 busszal).

2006-ban preventív céllal hoztuk létre a „Sókuckót”. A felső légúti megbetegedések megelőzése céljából, elsősorban az őszi, téli, kora tavaszi hurutos időszakban, a bölcsődei napirendbe beillesztve, kisgyermeknevelői felügyelettel használják a gyermekek.

A bölcsődénk az alapellátáson túli szolgáltatásként időszakos gyermekfelügyelettel segíti a családokat. A gyermekeket a bölcsődei nyitva tartás idején belül előzetes jelentkezés után, szolgáltatási díj fizetése esetén fogadjuk, igény szerint ezeknek a gyermekeknek étkezési lehetőséget is biztosítunk.

Forrás: debrecenibolcsik.hu

Hozzászólások

 

​A  Debrecenimami 2015/16. évi „A mi bölcsődénk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked bölcsődéjét?” A válaszok itt olvashatók.​

Kisgyermekközpontú intézmény. Maximális a figyelem a gyerekekre. A kisfiam a bölcsinek nagymértékben köszönhetően tanult meg önállóan enni, öltözni, rengeteget fejlődött a beszéde, a szókincse. Sok gyerekdalt tanult meg, amit szívesen énekel. Gyakran töltik az időt készségfejlesztő játékokkal, énekléssel. A kisfiam nagyon szeret bölcsibe járni, szereti a gondozókat és a gyerekeket is. Nagyon örülök, hogy az Ősz utcai bölcsit választottuk. 

Mi nagyon bizonytalanul vágtunk bele, hogy egyáltalán menjen-e a kisfiúnk bölcsibe. Tavasszal elmentünk néhány intézménybe, és az Ősz utcán Erzsike (Viktorné Farkas Erzsébet), a vezető megnyugtató személye, a kellemes légkör meggyőzött, ha bölcsi, akkor ide! Szerencsére bejutottunk, és nem bántuk meg a döntésünket!

Szeptemberben szoktattam be a kisfiamat, minden nap jó kedvvel mentünk mindketten. "Anyás" beszoktatást választottunk, már első nap ott ebédelt a gyermekem. A 4-5. napon megpróbálkoztunk az alvással, majd pár nap múlva Évi néninek sikerült elringatnia Zalánt. Már a második hét végén ott töltötte a napot és én alvás után vártam őt.

Azóta is örömmel megyünk reggelente. Szinte sosincs sírás, puszival és integetéssel elbúcsúzunk és Zalán vidáman beszalad a gondozónénikhez. Az étkezésének is csak jót tett a bölcsi, ahogy lenni szokott megeszik sok mindent, amire itthon rá sem nézett!

Mindez köszönhető a valóban családias légkörnek, ami nem csak közhely,  hanem tényleg kapott a kisfiam egy másik szerető közeget a családja után. A gondozónénik Éva néni, Dóri néni odafordulása, figyelme és szeretete előtt pedig le a kalappal! Zalán majdnem minden nap idéz egy újonnan tanult mondókából, énekből. Délután emlegeti a többieket, "elmeséli" a napját. Nem hagyható ki Anita sem, aki technikai dolgozóként segíti a munkájukat és mindig van egy kedves szava a gyerekekhez is!

Ezért szeretünk az Ősz utcai bölcsibe járni, a Maci csoportba!

Gera Gitta, Tóth-Gera Zalán anyukája

Nagyon kedves mindenki,imádják a gyerekeket,és nagyon szép,rendezett tiszta környezet,gyerekek imádják.

Meghatározó, hogy a szülőktől való első elválás hogyan történik. Az Ősz utcán olyan szeretetteljes, gondskodó     Kezek közé kerültünk, ami ezt nagyban megkönnyítette. Máté imád ide járni, a Katica csoport gondozói kedvesek, odafigyelőek. Csak ajánlani tudom!

Marci nagyon szeret bölcsibe járni, hamar megszerette a gondozó néniket, és ők is nagyon kedvelik őt. Sokat foglalkoznak a gyerekekkel, gyakran kiviszik őket az udvarra és a szülőkkel közös programokat is többször szerveznek az év során. Odafigyelnek az egyéni igényeikre, helyben készített menüt kapnak, ami nagyon finom, tartalmas, sok gyümölcsöt, zöldséget kapnak. Mi legszívesebben otthagynánk a gyermeket óvodás korára is, hogy ott és ők vihessék tovább. Ennél jobb helyet nem is találhattunk volna neki.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére