Jelenlegi hely

Debrecen - Margit Téri Tagintézmény

Cím: 4031 Debrecen, Margit tér 7.
Tel: 52/428-722, 30/924 1162

Bölcsődénk a város legnagyobb lakónegyedében, a Tócóskertben, jól megközelíthető helyen található. A pavilonrendszerű épület 29 éve épült. A bölcsőde bővítése, felújítása, akadálymentesítése, játszócsoport kialakítása az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak Alföldi Operatív Program keretében, ÉAOP 4.1.3/b 2f -2010 0001 jelű pályázat segítségével, 2012. szeptemberi átadással valósult meg. Bölcsődénk a bővítések eredményeként 100 férőhelyes lett.

A bölcsőde lakókörzetén kívül a város minden pontjáról érkeznek hozzánk a gyerekek, barátok, ismerősök ajánlják egymásnak bölcsődénket. Csoportszobáink tágasak, világosak, esztétikusan berendezett helyiségek. A kisgyermeknevelők ízléses dekorációval varázsolták hangulatossá, hívogatóvá a gyermekek számára. Játszóudvarunk rendezett, jól felszerelt, árnyas, zajmentes. A teraszon rossz idő esetén is van lehetőség a mozgásra, levegőzésre.  Az alapellátáson túl 20 férőhelyes játszócsoportot működtetünk, amit szülők előzetes bejelentkezést követően vehetnek igénybe. A biztonságot jelentő anya, hozzátartozó jelenlétében a közösségi élet első színtere lehet a játszócsoport. A bölcsőde saját főzőkonyhával rendelkezik, amely a HACCP előírásainak felel meg.

A szakmai programunk elkészítésénél a lakótelep sajátosságait, udvarunk speciális adottságait és a családok életkörülményeit tartottuk szem előtt . Figyelembe vettük a gyermekek és a szülők igényeit, elvárásait.

A kisgyermeknevelők munkájukat hivatásnak tekintik. A legújabb szakmai módszerek, elvek alapján dolgoznak. Fontosnak tartják a pozitív megerősítést, a gyermek fejlettségéhez, igényeihez igazodó ellátást, a modellnyújtást. Rendszeres a dolgozók továbbképzése, nyitottak az új ismeretek befogadására, alkalmazására.

A szakdolgozók létszáma: 1 fő tagintézmény-vezető, 23 fő szakképzett kisgyermeknevelő
Technikai dolgozók létszáma: 12 fő
A bölcsődeorvos havonta 16 órában látja el munkaköri teendőit.

forrás: debrecenibolcsik.hu

A Debrecenimami 2012 őszi "A mi bölcsődénk" című pályázata keretében több szülő osztotta meg gyermeke bölcsődéjével kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket itt olvashatod:
  • Szépen felújított bölcsi, kedves és türelmes gondozónőkkel.Szülői kéréseket maximálisan figyelembe veszik.Nagyon szép, igényesen felújított bölcsődéről van szó. A gondozó nénik nagyon kedvesek, imádják a gyerkőcöket. Sok fejlesztő játék van, újonnan kialakított sószobával is rendelkezik.
 

 

Hozzászólások

 

​A  Debrecenimami 2015/16. évi „A mi bölcsődénk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked bölcsődéjét?” A válaszok itt olvashatók.​

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Ugrás az oldal tetejére