Jelenlegi hely

Debrecen - Görgey Utcai Tagintézmény

Cím: 4032 Debrecen, Görgey u. 7.
Tel: 52/489-220, 30/924 1093

A Görgey utcai bölcsőde jelenleg 90 férőhellyel működik.

A négy gondozási egység (8 gyermekcsoport) elnevezése, jelölése, férőhelyszáma:

 • Micimackó (A) 22 férőhely

 • Katica (B) 22 férőhely

 • Kisvakond (C) 22 férőhely

 • Mókus (D) 24 férőhely

Az épületben a központi élelmezési raktár és elosztó, valamint karbantartó műhely is üzemel.

Intézményünk vonzáskörzetébe tartozik az Újkerti lakótelep, a Vezér utca környéki kertváros és a közigazgatásilag Debrecenhez tartozó településrész, Józsa. A működő férőhelyszám maximálisan be van töltve. A bölcsőde épülete az Újkerti lakótelep végén, védett környezetben helyezkedik el. Közvetlen közelében gépkocsi forgalom nem zavarja a gyermekek nyugalmát. A kertünk tágas, füvesített, lombos fák övezik. Minden gondozási egységhez  terasz tartozik, melynek árnyékolása biztosított. A kerti házikók, játékok (repülő, mozdony, kukac) természetes anyagokból készültek, a vonatkozó szabványoknak és biztonsági előírásoknak megfelelően. A gyermekek bútorai biztonságosak, az asztalok, székek egy része új, kifogástalan állapotú. Játékkészletünk mind udvari, mind szobai játékok tekintetében a nagy igénybevétel miatt állandó frissítést, cserét igényel. A „Debrecen bölcsődés gyermekiért” Alapítvány segítségével a gyermekek bölcsődei életéhez alapvetően és feltétlenül szükséges játékokat elfogadható mennyiségben és minőségben tudjuk biztosítani.
 

Az intézményünkben 8 férőhellyel integrált csoportok működnek. 8 fő normál fejlődésű gyermekhez 2 fő eltérő fejlődésmenetű gyermek kerül elhelyezésre, akik veleszületett vagy szerzett károsodás következtében valamilyen fogyatékossággal élnek. A bölcsődébe a sérülési típusnak megfelelően illetékes szakértői bizottságok javaslatai alapján kerülhetnek be enyhén sérült gyermekek, akik profitálni tudnak az egészséges gyermekcsoporttal való közösségből. A bölcsődébe járó gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve az integrált csoportba legalább 2 éves korú egészséges gyermekeket veszünk fel, valamint a sérült gyermekek integrációját 4 éves korig ajánljuk. A szakmai feladat ellátásához rendelkezésre áll fejlesztő szoba a szükséges fejlesztő eszközökkel együtt, valamint a csoportszobákban is biztosítjuk a megfelelő játékokat. A gyermekek korai fejlesztését a gyógypedagógus heti 2 alkalommal végzi, a hét többi napján a kisgyermeknevelők, a gyógypedagógus által készített fejlesztési terv alapján.
 

Munkahelyi kollektívánk jól képzett, erős, összetartó. A tizenhét kisgyermeknevelő 94%-a felsőfokú szakmai végzettséggel rendelkezik. A több éve összekovácsolódott dolgozók egységes elvárások és normák alapján végzik munkájukat. Mind a szakdolgozó, mind a kisegítő személyzet körében nagyon erős motiváló tényező a gyermekek iránt érzett szeretet és elhivatottság. A bölcsőde jó hírét az idejáró gyermekek szülei továbbviszik.

Forrás: debrecenibolcsik.hu

A Debrecenimami 2012 őszi "A mi bölcsődénk" című pályázata keretében több szülő osztotta meg gyermeke bölcsődéjével kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket itt olvashatod:

 • Az nagyobbik gyerekünkkel úgy választottunk bölcsit, hogy bevittük az épületbe és figyeltük a reakcióit. Ennél a bölcsinél láttuk azt, hogy jól érzi magát. Nem bántuk meg a döntést. (A kisebbik szinte a tesó helyére érkezett.) A gondozónők - és a bölcsi vezetősége is - nagyon jók. Sokat fejlődött mindkét gyerekünk, amíg ide jártak. Naponta tudtunk egyeztetni a gondozónőkkel, hogy éppen hol is tart a gyerekünk. A nehéz időszakokban (beszoktatás, szobatisztaságra nevelés) is nagyon jól együtt tudtunk működni.   
 • A gondozónők és az intézményvezető kedves, odaadó munkája mindent felülmúl, biztonságban és nagyon jó helyen tudhatom a gyerekemet. 
 • Nagyon kedvesek a gondozónök, szeretetteljes a légkör!
 • A gondozónők miatt járunk ide
 • Nagyon jól képzett, gyermekszerető szakemberek vannak ebben a bölcsődében.
 • A gyermekünk az első perctől jól érezte magát itt, és nagyon hamar megszerette a gondozónőket. A nyílt nap alkalmával nagyon kedvesek voltak a gondozónők és a vezetők is, ami a mai napig változatlan. De számunkra a legfontosabb az, hogy a gyerek elfogadta és megszerette ezt a környezetet.
 • Nagyon gyerekközpontú. Odafigyelnek az egyéni bánásmódra is.
 • A bölcsőde alkalmazottai maximálisan végzik a munkájukat és a legszimpatikusabb bölcsőde.
 • A gondozonők nagyon kedvesek, barátságosak, megértőek. Szép a bölcsőde.
 • A gondozónők,vezetőnő rendkivül kedvesek, tapasztaltak,szakmailag emberileg nagyon meg vagyunk elégedve.Kislányom egyszerüen imádja a gondozónéniket.Katica csoport/ gomba szoba
 • Nagyon kedvesek a gondozónők.

Hozzászólások

A  Debrecenimami 2015/16. évi „A mi bölcsődénk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked bölcsődéjét?” A válaszok itt olvashatók.​

A gyermekeim közötti kis korkülönbség miatt a nagyobbik sajnos nem járhatott bölcsibe, pedig már akkor a Görgey utcai bölcsit szemeltük ki magunknak. Nagyon sok jót hallottunk róla, aztán augusztus óta már meg is tapasztalhattuk mindezt a kisebbik gyermekünkkel. A kisgyermeknevelők, a bölcsőde vezetőjével együtt, fantasztikus munkát végeznek. Nagyon kedvesek, aranyosak voltak már első benyomásra is. A bölcsi nagyon jól felszerelt, az ételt helyben, finoman főzik meg. A beszoktatás is zökkenőmentes volt, maximálisan a gyerkőc tempójában. Nagyon meg vagyunk elégedve mindennel a KISVAKOND CSOPORTban. 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Ugrás az oldal tetejére