Jelenlegi hely

Debrecen - Gáborjáni Szabó Kálmán Utcai Tagintézmény

Cím: 4028 Debrecen, Gáborjáni Sz. K. u 2.
Tel: 52/310-312, 30/9241059
Bölcsődénk 1968-ban nyitotta meg kapuit, mint Debrecen város első módszertani bölcsődéje, mely kezdetben 60 férőhelyen fogadta a 0 – 3 éves korú gyermekeket. A jelenleg 68 férőhelyes intézmény a Dobozi lakótelepen, jól megközelíthető, védett környezetben helyezkedik el. A gépkocsival közlekedő szülők részére az intézmény előtt parkoló van kialakítva. 
Közvetlen szomszédságunkban található az Angyalkert Óvoda. A két intézmény közötti együttműködésnek szép hagyományi vannak. 
 
A bölcsőde 3 gondozási egységből, kiszolgáló és szociális helyiségekből áll. A gondozási egységekhez kapcsolódó terasz 2010. évben lett teljes körűen felújítva. Minden gondozási egységnek önálló udvarrésze van. A játszókert nagy alapterületű – füves, fás, bokros – távol az utca zajától, s mentes a szennyező anyagoktól (benzingőz, por stb.). A játszóudvaron belül a szabad mozgástér biztosítására nagy, összefüggő pázsitfelület van kialakítva, amibe illeszkednek a mozgásfejlesztő eszközök, bébi csúszda, rugós fóka, homokozó, és babaházak.
UNIÓS pályázati forrásból 2006. évben a bölcsődét felújították, s az épületet akadály- mentesítették. A gyermekszobákba modern gyermekbútorok kerültek, bővült a játékkészlet, ami biztosítja a gyermekek harmonikus fejlődését.
 
Feladataink közé tartozik az egészséges gyermekek gondozása, nevelése mellett a sajátos nevelési igényű gyermekek ellátása, korai fejlesztése.  Három gondozási egység 1 – 1 csoportszobájában működnek az integrált csoportok, ahol 10 normál fejlődésű és 2 sajátos nevelési igényű gyermek számára biztosítunk bölcsődei ellátást. A bölcsődébe sajátos nevelési igényű gyermek az illetékes szakértői bizottságok javaslata alapján kerülhet. A gyógypedagógiai fejlesztéshez szükséges tárgyi feltételek biztosítottak.  A gyermekek korai fejlesztését a gyógypedagógus heti 2 alkalommal végzi, a hét többi napján a kisgyermeknevelők,  a gyógypedagógus által készített fejlesztési terv alapján  .
 
Bölcsődénk biztosítja a gyed-en, gyes-en lévő szülők gyermekei számára a gyermekfelügyeletet elfoglaltságuk idejére, térítés ellenében.
A gyermekek ellátását 13 kisgyermeknevelő biztosítja, akik valamennyien szakképesítéssel rendelkeznek, hosszú ideje a pályán dolgozó, hivatástudattal bíró szakemberek. Szeretetteljes neveléssel és gondozással biztosítják a gyermekek egészséges személyiségfejlődését. Munkájukat 8 technikai dolgozó segíti.
 

Forrás: debrecenibolcsik.hu
 

A Debrecenimami 2012 őszi "A mi bölcsődénk" című pályázata keretében több szülő osztotta meg gyermeke bölcsődéjével kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket itt olvashatod:

  • A gyermek jó társaságban, saját korosztályában van. A gondozónők maximális figyelme, és egyéni igényekre reagálása mellett könnyen elsajátította az együttélés szabályait. A gondos odafigyelés miatt szellemileg és verbálisan is gyorsan fejlődik. A foglalkozások alatt sok pozitív élmény éri a kicsiket. A saját konyhában készített ételek minden igényt kielégítenek, és még azok a gyerekek is megeszik őket, akik otthon nagyon válogatósak. Micimackó csoport

Hozzászólások

A  Debrecenimami 2015/16. évi „A mi bölcsődénk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked bölcsődéjét?” A válaszok itt olvashatók.​

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Ugrás az oldal tetejére