Jelenlegi hely

Debrecen - Angyalföld Téri Tagintézmény

Cím: 4031 Debrecen Angyalföld tér 3. sz.
Tel: 52/ 442-262, 30/ 924-11-93

A bölcsőde engedélyezett férőhelyszáma: 120 fő

6 gondozási egység; 12 gyermekcsoport; csoportonként 12-14 fő

Bölcsődénk a gyermekjóléti alapellátás részeként, a családban nevelkedő - 20 hetestől - 3 éves korú - gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű gondozását és nevelését végző intézmény. Családsegítő, szociális, egészségügyi, nevelési funkciót tölt be, a családi nevelés elsődlegességét figyelembe véve, azt kiegészítve, támogatva. Célunk, a 0-3 éves korosztály fejlődésének törvényszerűségeire épülő, a gyermekek adottságait, természetes igényeit figyelembevevő biztonságos szakszerű gondozás-nevelés megvalósítása, az érett, önálló, harmonikus személyiség kialakulásának elősegítése.

Az alapellátás prioritása mellett, családi nevelést támogató gyermekfelügyelet szolgáltatást nyújtunk a gyed-en, gyes-en lévő szülők gyermekei részére.

Nyugodt, biztonságos környezetben, a kortársakkal való együttjátszás lehetőségét kínáljuk szakszerű felügyelet mellett.

Bölcsődénkről:

Intézményünk a város délnyugati részén, a Tócóskerti lakótelep területén helyezkedik el, mely a város egyik legnagyobb lakótelepe. Magas építésű (fsz. +10 emeletes) lakóépületek veszik körül, továbbá nagy kiterjedésű zöldterület.  Az intézmény szomszédságában játszótér található. Gépjárművel (szervizúton) az északi zárt lakóépület sor irányából lehet megközelíteni. A parkolási lehetőség adott, és tömegközlekedéssel is jól megközelíthető. Közelünkben óvoda, általános iskola, illetve gimnázium található. Megfelelő távolságra van a környező intézményektől és lakóépületektől, így biztosított a zavartalan működés. A bölcsődében nemcsak közvetlen környezetünkből, hanem a város távolabbi pontjairól is érkeznek gyermekek. A bölcsőde csendes környezetben található, hangulata (nagysága ellenére) családias. A játszókert alapterülete nagy, füvesített. Udvari játékaink változatos mozgáslehetőséget biztosítanak. A beépített mozgásfejlesztőket biztonsággal használhatják a gyermekek. Gondozási-nevelési egységenként kialakított homokozók, pancsolók találhatók. A nyári melegben az udvaron telepített fák biztosítanak kellemes árnyat a játéktevékenységekhez.  A terasz csúszásmentes, könnyen tisztítható burkolattal ellátott. Az intézmény főzőkonyhája, a HACCP előírásainak megfelelően van kialakítva, ahol korszerű konyhatechnikai eljárással készülnek az egészséges, a gyermekek korának megfelelő és változatos ételféleségek.

Intézményünkben sókuckó működik, melyhez parajdi sósziklát használtunk. A só sziklán kívül, egy speciális sóoldat ún. SOMANDRIN klímaoldat által só pára jut a levegőbe. Ezáltal a levegő sós, por és ingermentes, erős antiallergén és antibakteriális hatású lesz. A sós levegő jótékony hatásának köszönhetően az őszi-téli időszakokban jelentősen csökkenhetnek a légúti és allergiás megbetegedések. A Sókuckó jótékony hatását a gyermekek játékos körülmények között élvezhetik.

Csoportszobáink tágasak. A gyermekek esztétikus, inger gazdag környezetben töltik mindennapjaikat.   Folyamatosan törekszünk a tárgyi feltételek javítására. Gazdag játékkészlet várja a gyermekeket, mely mind pedagógiai, mind pedig esztétikai és egészségügyi szempontból a gyermekek korának megfelelő. A gyermekek gondozását-nevelését megfelelő szakmai képzettséggel rendelkező kisgyermeknevelők végzik, akik munkájukat hivatásnak tekintik. A legújabb szakmai módszerek szerint dolgoznak, ezáltal fejlesztik a gyermekek kreativitását, alkotó készségét, személyiségét, kompetenciáit. Kiemelten törekszünk arra, hogy a kisgyermeknevelők képesek legyenek egymás iránti bizalomra épülő kapcsolatot kiépíteni a gyermekekkel, figyeljenek szükségleteikre, és pozitív hozzáállással kezeljék a gyermekeket és családjukat. Fontosnak tartjuk az egyéni bánásmód megvalósítását, mely során a figyelem az egyes gyermekre irányul, alapul véve a gyermek szükségleteit, képességeit, érdeklődési körét, családi- és életkörülményeit, nyelvi és kulturális örökségét. A szülők számára lehetővé tesszük, hogy megismerhessék, hol és hogyan töltik gyermekeik hétköznapjaikat, az intézményt és dolgozóit, szakmai munkánkat, a gondozás-nevelés elveit, gyakorlatát.
Kiemelt szakmai célunk:Olyan gyermeknevelés, ami megőrzi a gyermeknevetést.

Forrás: debrecenibolcsik.hu

A Debrecenimami 2012 őszi "A mi bölcsődénk" című pályázata keretében több szülő osztotta meg gyermeke bölcsődéjével kapcsolatos tapasztalatait. Az akkor beküldött véleményeket itt olvashatod:

 • Nagyon tetszik a bölcsőde környezete, a rendhagyó épületforma, az elhelyezkedése, a bölcsőde barátságos, nyugalmat és meleg hangulatot árasztó külső és belső környezete. A bölcsőde vezető, a gondozónők és minden ott dolgozó személyzet szimpatikus. Többször ellátogattunk a bölcsődébe és minden alkalommal elképzeltük, hogy mi hogy éreznénk magunkat, ha egy napot itt kellene eltölteni. Könnyen megközelíthető, nincs forgalmas környéken, jól el van szeparálva egyéb intézményektől. Nagyon szimpatikus, hogy a bölcsőde és a szülök közösen, együttes erővel próbálják meg a bölcsődét folyamatosan fejleszteni, hogy a gyerekek számára minél tökéletesebb legyen az itt eltöltött idő. A csoportszobák barátságosak, praktikus berendezésekkel, melyek a gyerekek kényelmét és igényét szolgálják. A gondozónénik kedvesek, nagyon együttmükődőek és maximálisan gondját viselik a gyerekeknek. Legnagyobb részt a gondozónénik maguk által készített dekorációval diszítik a csoportszobákat és bölcsőde környezetét,és a gyerekek részére is ők készítik az ajándékokat. Rendszeresen szervez a bölcsőde programokat és figyelmet fordítanak a gyerekek folyamatos fejlődésére is. A játék mellett a foglalkozások is szerepept kapnak a napi tevékenységben, valamint a szabad levegőn töltött időnek is nagy jelentőséget tulajdonítanak. A bölcsődében sószobát is kialakítottak, amivel az őszi-téli, taknyos időszak könnyebb átvészelését segítik. 
 • Nagyon szép,rendezett az udvar,kedves és barátságos,jól felszerelt a csoportszoba,a gondozók nagyon kedvesek,figyelmesek!
 • Kisfiunk minden nap annyi élménnyel jön haza, hogy gyakran még este az elalvás előtt is ezeket meséli, köszönhető ez a foglalkozásoknak, a barátoknak, a közös játékoknak és ünnepeknek. Azóta megszületett a második gyerekünk, akit egészen biztos, hogy szintén ebbe a bölcsődébe, ebbe a csoportba és ezekhez a gondozónőkhöz szeretnénk majd járatni. Kell ennél jobb referencia...:-)
 • nagyon kedvesek és hozzáértőek a reform étkeztetés, mely nagyon egészséges gyermekeink számára. -jó helyen található (lakótelepi övezetben).
 • figyelembe veszik a személyre szabott kéréseket.
 • a csoportszobák jó felszereltek, van saját sószoba
 • Tudom,hogy jó helyen van.Nyugodt vagyok mert olyan gondozók vannak akik helyettem "Anyáskodnak"amíg érte megyek.
 • Mert odafigyelnek a gyerekekre,kedvesek.
 • Szerintem az az elsődleges szempont, hogy a gyerek szeret-e oda járni és ha ő szereti az a szülőknek is jó mert sokkal nyugodtabb szívvel hagyják gyermeküket a bölcsődében. Szeretjük mert sok készségfejlesztő foglalkozás van, sószoba is található a bölcsibe ami a gyerekek számára nagyon jó. A mi kisfiúnk mindig boldogan megy a bölcsődébe szereti a gondozónőket mert nagyon kedvesek.
 • nagyon kedvesek a gondozónők,rendezett udvar ,jól felszereltek a csoportszobák.
 • Mert a gyermekem nagyon szereti, a gondozónők kedvesek,felszerelt a csoportszoba.
 • Rendezett, tiszta környezet, figyelmes, kedves gondozónők.
 • Nagyon aranyosak a gondozók, szép tiszta a bölcsőde. Az egésznek jó a kisugárzása.Van sószoba is.
 • Azért szeretünk ebbe e bölcsibe járni, mert a gondozónők nagyon kedvesek, rendezett az intézmény, mindent megkapnak a gyerekek amire szükségük van.
 • A sószoba is egy pozitív dolog ami nagyon sok helyen nincs.
 • Kedvesek a gondozónők, a kisfiam nagyon szeret ide járni. A beszokás is gyorsan, és könnyen ment ment. Sokat segítettek a nevelőnők. Tiszta, rendezett környezetbe tudhatom a gyereket. Kornak megfelelő széleskörű, játékokkal rendelkeznek. Csak jót hallottam erről a bölcsődéről. Nekem személyesen a sószoba tetszik.
 • jól érzi magát a gyerköc a bölcsibe ,aranyosak a gondozónénik ,van sószoba ami nagyon szuper,jól felszerelet a csoport szoba  és  jókat játszik a gyerköc a bölcsiben!
 • Nagyon kedvesek a Gondozó nénik, gyermekem ragaszkodik hozzájuk.
 • Szeretjük ezt a bölcsit, mert a családias a hangulat, kedvesek a dolgozók, a sószobában együtt lehet az egész család. Nagy gondot fordítanaka a gyermekek fejlesztésére.
 • Közel van a lakóhelyünkhöz, a vezetőnő már az első személyes találkozáskor nagyon segítőkész, szimpatikus, kedves volt. A gondozónéninket nagyon szeretjük, korrekt, kedves, szeretettel van a gyerekek felé. 

Hozzászólások

 

A  Debrecenimami 2015/16. évi „A mi bölcsődénk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked bölcsődéjét?” A válaszok itt olvashatók.​

Nagyon szép,tiszta környezet.A gondozó nénik nagyon aranyosak,a kislányom is nagyon szereti őket.Igazi családi hangulat van

Az angyalföld téri bölcsődében a gondozónők, a dajkanénik teljes oda adással foglalkoznak a gyerekemmel igényeit teljesen kielégítve, nemcsak a fizikaira gondolok, de szellemi és érzelmi fejlődésében is a legmegfelelőbbet nyújtják. Játékok fellesztik a gondolkodását, versek, mondókák, énekek segítik beszéd fejlődését, kommunikációját. A legfontosabb, hogy sok-sok szeretet kap a többi gyermekkel együtt.

Azért szeretünk ebbe a Bölcsödébe járni, mert könnyen megközelithető. Rendezett az udvara, kifejezettem tetszik, hogy sok fa van az udvaron. A gondozó néniknek nagyon sok türelmük van, kedvesek, sok mindenre megtanítják a gyerekeket. A Kisfiam NAGYON ragaszkodik a gondozó nénikhez, nagyon szereti Öket. De ahogy nézem a csoportot minden gyerek szeret ide járni és nagyon szeretik a gondozó néniket. Ténylegesen odafigyelnek a gyerekekre és próbálják a személyes igényüket egyenként kielégíteni. Bármi problémával fordulok hozzájuk mindig segítenek!Büszke és hálás vagyok, hogy ide járhatunk! 

Nagyon szeretjük a bölcsinket, mert a gondozónénik igazán kedvesek és figyelmesek. Rengeteget foglalkoznak a kicsikkel, sok-sok dallal és mondókával teszik színesebbé a mindennapokat. Kézműveskednek; gyurmáznak, rajzolnak, ragasztanak, mesét olvasnak, táncolnak. Lehetőséget adnak az önállóságra, de nem erőltetnek semmit. Közösen készülnek az ünnepekre, díszítgetik a csoportszobát. Sok remekművet hoznak haza a bölcsiből. Van sószoba is, ahová rendszeresen járnak a gyerekek, de akár családi szinten is látogatható. A bölcsinek saját konyhája van, ahol remekül főznek (lehetőségünk is volt megkóstolni). A legfontosabb dolgot hagytam utoljára; a kislányunk nagyon szeret ide járni és ez mindent elárul. 3 hónap alatt rengeteget tanult és sok-sok élménnyel lett gazdababb! Jó érzés tudni, hogy a kicsink ilyen helyen van!

Szép, tiszta, családias hangulatú bölcsőde, ahol maximális odaadással és hozzáértéssel foglalkoznak a gyerekekkel. A gondozónők és dajkák a gyerekek fizikai szükségletein kívül a lelki szükségletekre is nagyon odafigyelnek, emiatt még nyugodtabban, és boldogabban tudom rájuk bízni a fiamat. Szeretünk oda járni :)

Két gyermekem is ebbe a bölcsibe járt, nagyon szerették. Csak pozitív tapasztalataim vannak. A gondozónénik nagyon-nagy szeretettel, megértéssel bántak a kicsikkel, rengeteget segítettek a beszoktatásnál és a gyerekeim nagyon sokat fejlődtek a bölcsis időszak alatt.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Illóolajokkal a megfázás ellen

Illóolajokkal a megfázás ellen

Elérkezett az influenza és a megfázások ideje.Egyre több gyerek hiányzik az iskolából, óvodából, előfordul, hogy egy teljes osztály fele otthon lábadozik.
Ugrás az oldal tetejére