Jelenlegi hely

Debrecen - Áchim A. Utcai Tagintézmény

Cím: 4030 Debrecen Áchim András utca 28-34. sz.
Tel: 52/471-001 , 30/922-99-46

web: www.achimbolcsode.x3.hu

A bölcsőde engedélyezett férőhely száma: 50 fő
2 gondozási egység; 4 gyermek csoport; csoportonként 12-14 gyermek

A bölcsőde bemutatása

A bölcsőde pavilonrendszerű épület, több évtizedes múlttal rendelkezik, 1981. március 19-én került átadásra.
A város délkeleti részén, családi házak és bérlakások környezetében található. A terület folyamatosan fejlődik, sok fiatal, gyermekes házaspár jutott lakáshoz a közeli, felújított lakóövezetben.
A bölcsődében nemcsak közvetlen környezetünkből, hanem a város távolabbi pontjairól is érkeznek gyermekek. Az intézmény tömegközlekedési eszközzel és személyautóval is könnyen megközelíthető, és jó a parkolási lehetőség.
A bölcsőde csendes környezetben található, hangulata családias. A levegő tisztaságát fák, és rendezett előkert biztosítja. A bölcsődében a játszókert alapterülete nagy, füvesített.  Az udvaron található játékok változatos mozgáslehetőséget biztosítanak. A beépített mozgásfejlesztő eszközöket biztonsággal használhatják a gyermekek
Homokozók, pancsolók gondozási-nevelési egységenként vannak kialakítva, a fák nyári melegben kellemes árnyat biztosítanak a játéktevékenységekhez.  A terasz csúszásmentes, könnyen tisztítható burkolattal van ellátva.
Az intézmény főzőkonyhája, a HACCP előírásainak megfelelően van kialakítva, ahol korszerű konyhatechnikai eljárással készülnek az egészséges, a gyermekek korának megfelelő és változatos ételféleségek.
Fontos számunkra az egészséges életmódra nevelés. Megnyitottuk bölcsődénk sószobáját, melyben gyerekek részére kialakított „sóhomokozó” - egy speciális kristálysóval, Himalájai kristálysóval megtöltött medence – található. A klíma hatását, Somadrin oldat párologtatásával érjük el. A gyerekek itt játszva gyógyulhatnak, erősíthetik immunrendszerüket.
A csoportszobák tágasak, berendezésük, bútorzatuk, a játékkészlet összetétele a gyermekek igényeihez, fejlettségéhez igazodik.
Munkánk eredményességét elősegítik az épület jó adottságai, a megfelelő személyi és a tárgyi feltételek megléte. A kisgyermeknevelők viselkedése minta a gyermek számára, ezért az ő megnyilvánulásaiknak pozitív példaként kell állni a gyermekek előtt.
A gyermeküket otthonnevelő szülők veszik igénybe az alapellátáson túli szolgáltatásként az időszakos gyermekfelügyeletet, és a játszócsoport szolgáltatásait, aminek változatos programjait a bölcsőde weboldalán követhetik figyelemmel. Közvetlen kapcsolatban vagyunk az Áchim András Utcai Óvodával, és a közelben található  Tégláskerti Általános Iskolával, az intézmények közötti együttműködés jó.
A bölcsőde dolgozói: bölcsődevezető, kisgyermeknevelők, kisegítő munkatársak.
 
A bölcsőde szolgáltatásai
  • Játszócsoport
  • Gyermekfelügyelet
  • Rugalmas-hosszított nyitva tartás
  • Sószoba
Forrás: debrecenibolcsik.hu
 

 

Hozzászólások

 

A  Debrecenimami 2015/16. évi „A mi bölcsődénk” pályázatában szülők adtak választ arra a kérdésre, hogy „Miért szeretitek gyermeked bölcsődéjét?” A válaszok itt olvashatók.​

Kedvesek a gondozónők. Kitünő a vezetés!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled.- levél a lányomnak

Annyi mindent el akarok még mondani, és annyi mindent át akarok még élni veled - levél a lányomnak

A lánygyermekek világnapja margójára...Csak bámultam és gyönyörködtem benned mikor megszülettél, olyan tiszta, olyan nemes és olyan örökkévaló érzés volt. De aztán lement a nap, és mikor felébredtem máris kiskamasz lett belőled. Hová lett az idő, mikor gyorsult fel ennyire? Az édes magabiztos kisdedből lassan egy öntudatos, gátlásos, gyönyörű nagylány lesz.
Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Imádnivaló makkfigurák egy cseh grafikus apukától

Dubánci, avagy Petr Vaclavek MakkMarcijai, a háromgyermekes prágai apuka zseniális szüleményei.
Rajzpályázat Én és az állatok címmel

Rajzpályázat Én és az állatok címmel

A Debreceni Állatkert több mint 17 hektáron szolgál a környezeti nevelés színteréül és biztosít lehetőséget a tantervhez illeszkedő vagy tanórán kívüli foglalkozások megtartására. Az Állatok Világhete alkalmából rajzpályázatot hirdetett.
Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

Hortobágyi Nemzeti Park Alkotópályázata

A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság alkotópályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás gyerekek, valamint felnőttek számára, melynek témája a LIFE IP GRASSLAND-HU  területek rovarvilága.
Ugrás az oldal tetejére