Jelenlegi hely

Színészek segítenek az irodalomoktatásban az új helyzetben

Péntek éjszakától tudjuk, hogy az elkövetkezendő hetekben "digitális" tantermekben fog folyni az iskolai oktatás.

Új helyzet ez pedagógusoknak, gyerekeknek, szülőknek. Mert ilyen még nem volt. Ez az, amire még nem lehetett, nem kellett felkészülni.

A digitális oktatás konkrét menete még ismeretlen előttünk, nem látjuk át, sok bennünk a kérdés. De egy biztos: jelenleg így a legjobb.

Szombaton megmozdult a pedagógustársadalom. Csoportok, platformok alakultak az interneten, ötleteltek, osztották meg gondolataikat a tanárok-tanítók. 
Sok-sok cég tette ingyenesen letölthetővé tankönyveiket, feladatlapjaikat, digitális feladatsorukat.

Délután a Budapesti József Attila Színház művészei ajánlották fel segítségüket:

a tanárok, tanítók kérésére, javaslatára szívesen olvassák fel és teszik közzé az iskolai tananyag színesítésére az irodalom órán tanulandó, feldolgozandó irodalmi műveket, verseket, novellákat, esszéket, regényeket, meséket.

"Kedves Nézőink! Színházunk színészei is csatlakoznak ahhoz a kezdeményezéshez, hogy segítsük a diákok tanulását a következő időszakban. Várjuk tanárok, szülők jelentkezését: mely kötelező vers, novella, próza ami aktuális osztálya, csemetéje számára. Mi pedig a kért művet online publikussá tesszük. Szeretettel várjuk kéréseiteket! József Attila Színház"

A felhívásra 1 órán belül rengeteg kérés érkezett.

A művészek által vállalt felolvasásokat feltötik a youtube-ra, hogy mindenki számára elérhető legyen a "digitális" tantermekben.
A kéréssel élt e sorok írója is és osztályának A két Lotti felolvasását kérte - és a válasz pillanatokon belül megérkezett - a művet Polyák Lilla színművész fogja felolvasni a szombathelyi Désis 4. a osztálynak. 

Kedves Szülők! E remek lehetőségre hívjátok fel pedagógusaitok figyelmét, akik az Online Oktatás csoportban kérhetik a felolvasást.

Vizaverné Horváth Zsófia
Szombathelyimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

15 nap alatt 15 lépésben a műanyagmentes élet felé. Tarts velünk!

15 nap alatt 15 lépésben a műanyagmentes élet felé. Tarts velünk!

Szelektív hulladék gyűjtés. Műanyagmentes élet. Zero Waste. Manapság oly divatos szavak ezek. Valami újabb divathullám? A csapból is ez folyik....mondhatnánk stílusosan, azonban ez az új divat, nem tekinthető divathóbortnak. Sőt. A csapból valóban műanyag folyik lassan. Rajtunk múlik, hogy így lesz-e vagy teszünk ellene. Tarts velünk!
Otthon maradok, otthon alkotok…

Otthon maradok, otthon alkotok…

Pályázat típusa: rajzpályázatKorcsoport: óvodások, alsó tagozatos iskolásokBeküldési határidő: 2020. május 30.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Ugrás az oldal tetejére