Jelenlegi hely

Rózsaszínben látni a világot

E kifejezést azokra használják, akik boldogok, vidámak, mindenhez optimistán állnak hozzá. A jókedv, az öröm, de a szerelem és a romantika színe is a rózsaszín. Olyan fogalmak kapcsolhatók hozzá, mint az intuíció, a feltétel nélküli szeretet vagy az intimitás. A rózsaszín a kislányok színe. De vajon ez mindig így volt?

A játékok világából további cikkeket olvashatsz a Vesszőparipa webáruház blogján.

Sokan nem tudják, hogy 1940-ig a fiúk színe volt a rózsaszín. Állítólag azért, mert a vörös egyik árnyalataként a férfiakkal kapcsolták össze. Vörös volt például a katonák egyenruhája, de a piros az erőt, a cselekvést, a harcot, a dinamikát is jelenti sok más mellett. A kislányokat régen kékbe öltöztették, mivel az Szűz Mária színe.

A rózsaszín csak a II. világháborút követően lett egyértelműen a lányoké. Egy kísérlet során ugyanis arra jöttek rá a pszichológusok, hogy a kislányok 2-3 éves korukban ezt választják kedvenc színüknek. Az óvodáskorú fiúk pedig kezdenek elhatárolódni tőle. Az is kiderült, hogy a felnőttek a rózsaszínt utálják a legjobban, a kéket viszont nagyon szeretik. Akárhogy is van, a rózsaszín-korszakot egyetlen lányos család sem kerülheti el.

A színnek többféle árnyalata van. Míg a világosabbak az agresszió csökkentésére is kiválóak, addig a sötétebbek a magabiztosságot növelik. A rózsaszín az együttérzés, a hála, a nőiség, a lágyság színe. Vigyázat! Étvágygerjesztő hatása is van! Talán észre sem vesszük, de a szín megjelenik az életünkben sok helyen. Rózsaszín a hajnal, a cukormáz a fánkon, a puncsfagyi, a koszorúslányok ruhája, a pohárban a rozé, a púderünk, az orchideánk, de akár a körömlakkunk is.

Lányos játékok is gyakran készülnek e szín felhasználásával. Az ünnepekre készülve összegyűjtöttük azokat a termékeinket, melyek e színvilághoz tartoznak. Rózsaszín, lila, ciklámen, pink vagy bordó? Mindegyikkel találkozhatunk a gyerekszobákban. Fajátékaink között Te is biztosan megtalálod azt, amelyik elnyeri tetszését, még akkor is, ha Neked is a kék a kedvenc színed. Most nézz egy kicsit gyermeked szemével, lásd Te is rózsaszínben a világot!