Jelenlegi hely

Idén is mehetnek az iskolások a kecskeméti repülőbázisra, de csak korlátozott számban. Megéri időben dönteni!

Idén is lehetőségük van az iskolásoknak ellátogatni a repülőbázisra!! 2018. május 15-18. között nyílt hetet tart kizárólag általános- és középiskolás, valamint felsőoktatási intézmények nappali tagozatos diákjai számára az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis.

Az alábbiakban néhány fontos információ a rendezvénnyel kapcsolatban:

A belépés ingyenes a diákcsoportok és az őket kísérő pedagógusoknak, de csak a megadott időszakban látogatható!

Programok:

- Statikus bemutató – JAS-39 Gripen; AN-26; valamint a muzeális repülőgépek
- Haditechnikai bemutató – gépjárműtechnika, tűzoltók; pisztoly és gépkarabély
- Pilótaruházat
- Fotózás pilótával, katonával
- A művelettámogató zászlóalj, vegyvédelmi század, tűzoltó gépjárművének bemutatása
- Őrkutya bemutató
- Az MH Vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár Különleges Díszelgő Csoportjának bemutatója
- Katonai Zenekar műsora
- MH KIKNYP 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda Bács-Kiskun megyei kirendeltségének toborzó illetve tájékoztató előadása.
- Katonai sátor: a diákok pihenésképpen, tábori körülmények között, katonai sátrakban tízóraizhatnak.

- A programokon keddtől péntekig, 9:00-től 13:30-ig csoportosan vehetnek részt a diákok és az őket kísérő pedagógusok, előzetes jelentkezés illetőleg regisztráció után. (A csoportok az érkezésük várható időpontját a táblázatban kérjük tüntessék fel.)
- A táblázatban megjelölt kapcsolattartó adatainál kérjük vezetékes telefonszám helyett, mobil telefonszámot megadni a könnyebb és gyorsabb kapcsolatfelvétel érdekében.
- Felhívjuk figyelmüket, hogy a regisztráció abban az esetben tekinthető elfogadottnak, ha az alábbi linken letölthető táblázatot elektronikusan hiánytalanul kitöltötték, majd az mh59vizit@gmail.com email címre történő megküldés után, megkapták a visszaigazoló emailt a repülőbázis részéről.

regisztrációs lap

- Tájékoztatjuk, hogy a repülőbázis befogadó képessége limitált, így naponta maximum 600 főt tudunk fogadni. Osztályonként legfeljebb 2 fő kísérő pedagógus jelentkezését tudjuk elfogadni.
- A bérelt busszal érkezőknek lehetőségük van a bázis területére behajtani a rendszám és a gépjárművezető adatainak előzetes megadásával.
- Amennyiben a leadott táblázathoz képest adatváltozás történik, a látogatás napján kérjük jelezni a csoportot kísérő katonának.
- Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programok időjárás függőek. A bázis területén  lehetőség van a csoportok által hozott ital és étel elfogyasztására, erre kijelölt hely áll rendelkezésre.
- A helyi járattal érkezőknek felhívjuk figyelmüket, hogy a repülőbázis - a tavalyi évhez hasonlóan - kérte a Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt. közreműködését a járatok sűrítése érdekében. Az erről kapcsolatos döntésről a későbbiekben, honlapunkon adunk tájékoztatást.
- Regisztrációra 2018. április 15-ig van lehetőség.

További információ: