Jelenlegi hely

Beteg gyerekek karácsonyát varázsoltuk szebbé!

Az Imami idén is megszervezte karácsonyi játékát „Levél a Jézuskának” címmel, melyben 3380 gyermeknek választottak ajándékot a szülők és közülük 7 család örülhetett annak, hogy a fa alá kerül a kiválasztott ajándék.

Játékunknak volt egy jótékonysági része is, hiszen minden játékból kettőt ajánlottak fel a cégek, mi pedig megkérdeztük a játékban résztvevő szülőket, hogy hova juttassuk el ezeket a plusz ajándékokat: egy sokgyermekes szegény családnak, állami gondoskodásban élő gyerekeknek, vagy a Dóri Ház lakóinak.

A résztvevők több, mint fele, 904 szülő szerette volna a Dóri Ház gyógyíthatatlan kis lakóit megajándékozni, ezért december 20-án ellátogattunk a pécsi Dóri Házba, hogy átadjuk az ajándékokat és látogatóink szeretetét.

Az eseményről a Pannon tévé december 20-ai adásában így tudósított: 

 

De milyen ajándékok kerülhettek a Dóri Ház karácsonyfája alá?

A Reflexshop webáruház jóvoltából Bilibo, Game Box, Aqua Dragons és Brainstorm játékok, de mit is takarnak az angol kifejezések?

Bilibo:  a gyermekek kreativitását, mozgását és egyensúlyérzékét is fejlesztő, kagyló formájú játék.

Az Aqua Dragons segítségével a gyermekek a dinókkal egyidős házi kedvenceket kelthetnek életre és nevelhetnek fel! A csomagban alvó állapotban lévő kis rákok vannak, melyek víz hatására kelnek életre. A sárkányokra hasonlító állatokat könnyű gondozni és boldogan úszkálnak a vízben.

Brainstorm játékok: angol tudományos játékok, amik közül egy mikroszkóp és egy projektor került a csomagba.

A Tudáspadlás jóvoltából Clics márkájú belga építőjátékok kerültek a fa alá, aminek az elemei összekapcsolás után is mozgathatók, hajtogathatók, és a kicsikre nézve is biztonságosak!

A mese erejéről nem kell beszélni: a minőségi gyermekkönyvek mellett elkötelezett Pagony könyvkiadó jóvoltából 10 db gyermek és ifjúsági könyvvel érkeztünk.

Talán nincs is olyan gyermek, aki nem hallott még Bogyó és Babócáról: a Keller és Mayer cég jóvoltából Bogyó és Babóca társasjátékok is a csomagba kerültek.

Emellett a Tanulókártya.hu ünnepi témájú tanulókártyákkal, a Szombathelyimami további ajándékokkal lepte meg a gyerekeket.

Amikor hírlevélben értesítettük a szülőket, hogy a Dóri Házba fogunk ellátogatni, újabb felajánlások érkeztek pécsi családoktól: a Szilber család távirányítós helikoptert,  a három gyermekes Kiss család egy tűzoltóautót és a FuturAqua már a szilveszterre gondolva néhány üveg gyerekpezsgőt ajánlott fel.

Még egyszer köszönjük, hogy ennyien részt vettetek karácsonyi, jótékonysági játékunkban és hozzájárultatok ahhoz, hogy beteg gyerekek karácsonyát varázsoljuk szebbé!

Nézzétek meg a Szemem Fénye Alapítvány kis betegei által készített, "Karácsony este" című mesét:

 

Az Imami csapata