Jelenlegi hely

Legyél a mi nagyink! Segítsünk az unokáknak és a nagyiknak, hogy egymásra találjanak!

A legtöbb nagyi élvezi, amikor nagyszülővé válik, ami egy egészen más minőség, mint szülőnek lenni, de nagyon sok aktív nagyi korú embernek nem adatik meg, hogy élvezze az unokákkal való felhőtlen csodás pillanatokat. Vagy azért mert messze élnek tőle, többnyire külföldön, vagy azért mert egyszerűen a karrier építés csapdájából kifolyólag nem szültetett unokája.

De a vágy az nagyon erős iránta. Sok családnak viszont épp a nagyi gondoskodó szeretete hiányzik és bármit megtennének, ha nekik is lehetne egy csodálatos, védelmező, finomakat főző, szeretettel gondoskodó nagymama a családban.

Minden unokának szüksége van nagyira és minden nagyinak szüksége van unokára, hiszen egymástól lesznek azok, akik: unokák és nagyik. De néha ez nem sikerül: ha a másik elment, messze él vagy soha nem is volt. Sok egyszülős családból hiányzik egy támogató nagyszülő. És sok nagyszülő mellől hiányzik a támogató család.

Nekik szól a Legyél a mi nagyink! program. Hogy minden sütit sütő, mesekönyvet lapozgató vagy simogató kezet megfoghasson egy másik, sokkal kisebb kéz és azt mondhassa: legyél a mi nagyink. Beszélgetésre, segítségre, közös programokra, közös örömökre. Mert egymástól tanulunk. És együtt örülünk.

Az Egyszülő.hu egy olyan programot indít, ahol össze hozza azokat a családokat, akik nagyszülőkre vágynak és azokat a nagymamákat, akiknek minden vágyuk, hogy egy kisgyermeket unokájukként szerethessenek. Már jelenleg is él a program, a családok és a nagyszülők is jelentkezhetnek, de ősztől egy nagyobb kampánnyal fogják ezt segíteni.

Két kategória közül kell választani a jelentkezőknek:

Családot kereső nagyik: Nagyik akik családot keresnek maguknak

Nagyit kereső családok: Családok akik nagyit keresnek maguknak

Már most is olvashatni a portálon nagyit kereső szülőket és unokát kereső nagyikat, reméljük hamarosan meg is találják egymást és sok család élete fordul ezáltal szebbé.

Ha szívesen jelentkeznél a Legyél a mi nagyink-programba, mindössze ennyit kell tenned: 

  1. Válaszd ki, hogy melyik csoporthoz tartozol (nagyi vagy család)
  2. Írj egy rövid bemutatkozást, ha gondolod, képpel együtt.
  3. Töltsd fel abba a kategóriába, ami a leginkább jellemző rád/rátok: sütős-főzős nagyi vagy inkább mesét olvasnál? Családként társasággal, beszélgetéssel vagy inkább praktikus segítséggel tudnál támogatni egy nagyit?
  4. Ezután már nincs más dolgod, mint hogy várd a visszajelzéseket.

Jelentkezni itt lehet: Legyél a mi nagyink!

Minden unokának kell egy nagymama, és minden nagymamának kell egy unoka! Segítsd te is, hogy megtalálják egymást, hívd fel ismerőseid figyelmét a programra, és köszönjük, ha tovább osztod!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

15 nap alatt 15 lépésben a műanyagmentes élet felé. Tarts velünk!

15 nap alatt 15 lépésben a műanyagmentes élet felé. Tarts velünk!

Szelektív hulladék gyűjtés. Műanyagmentes élet. Zero Waste. Manapság oly divatos szavak ezek. Valami újabb divathullám? A csapból is ez folyik....mondhatnánk stílusosan, azonban ez az új divat, nem tekinthető divathóbortnak. Sőt. A csapból valóban műanyag folyik lassan. Rajtunk múlik, hogy így lesz-e vagy teszünk ellene. Tarts velünk!
Otthon maradok, otthon alkotok…

Otthon maradok, otthon alkotok…

Pályázat típusa: rajzpályázatKorcsoport: óvodások, alsó tagozatos iskolásokBeküldési határidő: 2020. május 30.
Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Ha újra itt a nyár - Jól jön a "digitális" szülői felügyelet!

Te is szeretnéd biztonságban tudni a nagyobb gyerekeidet? Jó lenne, ha nyáron nem a kütyüket nyomkodnák egész nap? Találtam egy hasznos alkalmazást, amivel nyomon követheted, hogy mikor, merre jár, szabályozhatod a képernyőidőt és a tartalmakat is. Érdekel?
21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

21 retró fotó a babakocsi százéves történetéből

Milyen babakocsiban tologatták a szüleinket és nagyszüleinket? A századfordulótól a 1980-as évekig bemutatjuk a legérdekesebb modelleket a Fortepan képei alapján.
Ugrás az oldal tetejére