Jelenlegi hely

Izgalmas meseösvények, amelyeket érdemes családdal felfedezni!

Itt a nyár! Szeretnétek hasznosan eltölteni időt, miközben kirándultok? Most olyan vidéken található meseösvényeket mutatunk be nektek, amelyek igazán tartalmas családi programot kínálnak.

Zalakaros – Égerösvény

A zalakarosi Égerösvény pallóösvényét Tőzike tündér őrzi. Az 5 állomásból álló természetismereti tanösvény a környező erdőrészlet élővilágát, a természeti értékeket, az erdő működését dolgozza fel látványos tájékoztató táblákkal, interaktív elemekkel, mesefigurákkal.

A megközelítés tömegközlekedéssel, kerékpárral, autóval is könnyen lehetséges, számos tábla jelzi a helyszínt. A 250 méter hosszú pallóösvényen padokat is elhelyeztek, játszótér és mosdó is van a közelben.

Külön örvendetes, hogy a mozgáskorlátozottakra is gondoltak, mivel mind a fogadótér, mind az itt található indítótábla megközelítése akadálymentes. Az első táblánál pedig Braille írásos táblák kerültek kihelyezésére.

További infókat itt találsz!

Katalinpusztai Kirándulóközpont - Gyadai Tanösvény

Ismerd meg! a szabadon látogatható tanösvényeket, melyek számodra egész napos elfoglaltságot biztosíthatnak. Kérheted szakvezetők segítségét is, akik az ittlétet még több ismeretanyaggal és élményekkel tölthetik meg.

Amenyiben a Katalinpusztai Látogatóközpont közelében található Gyadai Tanösvényt választjátok, HanGYA DAni fog titeket megismertetni az erdő, a rét életével. Az öt kilométeres szakaszon betekinthettek az erdészek életébe is.

Az óvodásokat számos izgalmas kaland várja a „Legyél te is Kiserdész! élményösvényen. Emellett található még itt egy madástani ösvény és egy kincskereső tanösvény is.

Még több infóra van szükséged? Keresd fel a honlapjukat, vagy a Facebookos oldalukat!

Soproni Parkerdő – Boszorkány meseösvény

A szűk 1 kilométeres meseösvény 8 állomásán különböző ügyességi és logikai játékoknak köszönhetően boszorkánytörténetek elevenednek meg a gyerekek előtt.

Egy térkép segítségével barangolhatjátok be a helyszíneket, az egyes állomásokon pedig pecséteket gyűjthettek, amit a végállomáson válthattok be jutalomért cserében.

További képeket a meseösvényről itt nézhetsz meg!

Noszvaj – Meseút

Az ország első meseterápiás tanösvénye 10 palóc népmesét megelevenítő meseházzal, 7 próbatétellel és sok játékos feladattal várja a családokat.

A gyerekeknek készítettek egy ingyenesen letölthető Meseútlevelet is, amit magaddal vihettek és áttekinthetőbbé teszi az utatokat.

A Meseút egyik állomása a Mesekönyv-csere-bere pont, ezért jó ha otthonról hoztok néhány gyerek- vagy mesekönyvet, amit a ládában található könyvekre elcserélhettek. Egy másik állomáson lehetőség van apró meglepetésesket is elhelyezni a következő meseutas számára. Ezért jó ha otthonról hoztok néhány fölöslegessé vált apróságot, "kincset" amit ti is otthagyhattok.

Még több varázslatos élményre vagy kíváncsi a Meseúttal kapcsolatban? ITT és ITT tájékozódhatsz!

Kővágószőlős – Jakab-hegyi meseösvény

A természetvédelmi értékeket bemutató tanösvény mesés, szórakoztató formában mutatja be a környék természeti és kultúrtörténeti értékeit, valamint a környező erdők növény- és állatvilágát.

Az ösvény mentén elhelyezett mesetáblák gondoskodnak a tanulásról. Az útvonal mentén pedig hulladékgyűjtők segítenek a környezetre való odafigyelésben. A meseösvényt bányászati és földtani bemutató is kiegészíti.

Emellett a természetjáróknak is szuper tanulási, felfedezési lehetőséget biztosít a tanösvény, mivel 3 turistaútvonalat is érint.

Ha még több infót szeretnél tudni a meseösvényről, ITT bővebben is olvashatsz róla!

Összeállította: szági, Szegedimami

A képek forrásai: a feltüntetett weboldalak, valamint a Jakab-hegyi meseösvény esetében itt találod.

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Csak tudnám, hogyan csinálja?

Csak tudnám, hogyan csinálja?!

Ez nem egy anyák napi bejegyzés, csak egy sima csütörtök. Sőt, kivételesen még csak szentimentális hangulatban sem vagyok. Egyszerűen ma reggel azon kaptam magam, hogy kb. 30 perce figyelem az anyámat, és próbálok rájönni: Vajon hogyan csinálja?
Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Augusztus 13. – A balkezesek világnapja

Tudtad, hogy a népesség 13-14%-a, vagyis minden hetedik ember balkezes? Még szép, hogy a balkezeseknek is van világnapjuk: augusztus 13-án!
Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Ugrás az oldal tetejére