Jelenlegi hely

Minden szoptató anyának hallani kell erről! - Alicia Samone csodálatos fotója és a történet, ami mögötte van

Nyilvános helyen történő szoptatás még mindig heves vitákat vált ki a magyar társadalomban is. A sajtóban, közösségi portálokon rengeteg történetet olvashatunk, amikor anyukát zavartak ki az üzletből vagy küldték a mosdóba, hogy ott folytassa gyerkőce táplálását. Sok anyuka érzi emiatt kellemetlenül, kínosan magát, és inkább lemond a házon kívüli szoptatásról. Alicia Samone fotográfus egy gyönyörű fotóval szeretné felhívni mindenki figyelmét, hogy a szoptatás csodálatos. Ha Te is egyetértesz Vele, oszd meg ezt a cikket, hogy gondolatai minél több emberhez eljussanak. Köszönjük.

"Ez mindazoknak szól, akik azt mondják, takarjuk el.

Ehhez jogunk van.

Ez mindazoknak szól, akik elfordítják a szemüket.

Ez azoknak szól, akik azt mondják, a gyerekedet a fürdőszobában szoptasd.

Ez azoknak szól, akik azt mondják,  „mi nem akarjuk látni ezt”.

Ez azoknak szól, akik azt mondják, „muszáj itt szoptatnod, és most?”.

Ez értünk van.

És a gyermekeinkért.

EHHEZ JOGUNK VAN.

Mert nem mondhatják nekünk azt, hogy máshová menjünk a gyermekeinket szoptatni. Nem mondhatják nekünk azt, hogy ez undorító. Nem mondhatják nekünk azt, hogy szemtelenek vagyunk, erkölcstelenek, csak a középpontba szeretnénk kerülni, szexualizáljuk magunkat és a gyermekünket.

Tegnap azt mondták nekem, hogy egy szoptató anyának tisztelnie kell másokat, és MÁSOK jóérzését nem szabad megzavarnia. Mi a helyzet az ANYA és a BABA jóérzésével? Mi a helyzet azzal?

Miért kell egy szoptató anyának szemrehányó vagy elforduló tekinteteket kapnia? Mi lenne, ha ehelyett mosolyognátok és megkérdeznétek „Hozhatok egy pohár vizet?”

A szoptatás nem könnyű. A szoptatás nehéz. Fejbe rúgnak. A mellbimbódat harapják, húzzák, tépik, ráncigálják. Tépik a hajadat közben, karmolnak. Eközben meg valaki rád pillant, elkapja a tekintetét és azt mondja:

„Miért nem mész a kocsidba?” Lehet egy forró kocsiban szoptatni?!

„Miért nem mész a mosdóba, ott szoptass!” Te örülnél neki, ha a steak-edet a mosdóban a WC mellett kellene megenned?

„Eltakarnád?” Eltakarnád magadat, miközben eszel, mert nem igazán akarom látni a ronda fejedet, ahogy eszik ... egy takaró alatt meleg van. Próbáld meg letakarni magad, miközben eszel!

Minden szoptató anyának jogában áll szoptatni bárhol és bármikor, ott ahol amúgy szoptatástól függetlenül is jogában áll tartózkodni ésnem kell, hogy eltakarja magát.

Hagyjátok abba a kismamák megszégyenítését! Ez természetes dolog. Egyszerűn az emberi élet része. Az nem jó, ha egy kismama rosszul érzi magát emiatt. Egyszerűen nem jó.  

Hagyjátok abba a szoptatás szexualizálását!  A TV-ben több mellet láttok. Vagy a strandon. Vagy egy újságban. Garantálom, hogy többször láttátok Kardashian mellét mint ahány mellet a képen láttok.

Hagyjátok abba azt, hogy a gyerekeiteket arra nevelitek, hogy kényelmetlenül érezze magát, és azt, hogy azt mondjátok nekik, ne nézzen egy szoptató anyára. Ez baromság. Garantálom, hogy egy gyerek magától nem ütközik meg ilyesmin. Nem is érdekli.

A gyerekeim látták, ahogy szoptatok, mindig ott voltak, egyáltalán nem zavarta őket.

 

Most elmondom, én hogy látom ezt:

A szoptatás a lelkemben kitüntetett helyet foglal el. Összesen 5 évig szoptattam. Én síkra szállok a szoptatás ügyéért. MINDIG is támogatni fogom. DE ez nem azt jelenti, hogy felelősségre vonom azokat az anyákat, akik nem tudnak vagy nem akarnak kiállni az ügyért.

AMÍG SZOPTATSZ, ÉN MELLETTED ÁLLOK.

Ha nyilvánosan akarsz szoptatni, tedd azt!

Ha eltakarva akarsz szoptatni, csináld úgy!

Ha otthon akarsz szoptatni, szoptass otthon!

Ha mellszívót akarsz használni, használd!

Ha üvegből akarsz szoptatni, én támogatom.
 

Jogod van eldönteni.

Tegyél meg egy szívességet! Ha legközelebb egy szoptató anyát látsz, csak mosolyogj rá! Garantálom, hogy megváltoztatja a napodat és az övét is.

Tekints normálisként a szoptatásra. Mert normális is.

Kérlek posztolj egy fotót a kommentekben arról, ahogy szoptatsz, mert mi támogatunk téged, mögötted állunk.

És végül kérlek oszd meg ezt a fotót. két okból is. Mert támogatod a szoptatást. szükségünk van a segítségedre, hogy normalizáljuk a szoptatást. És azért is, mert mindenkinek látnia kell, hogy ez nemcsak, hogy normális de még milyen GYÖNYÖRŰ is egyben."

Fordítás alapja, kép itt található.

Dr. Regősné Oláh Zsanett, Szegedimami

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Pszichológiai öngondoskodás - lelki immunerősítők a mindennapokra

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, hetei, amikor úgy érezzük, nem vagyunk jól mentálisan. Akár egy külső életesemény, akár a saját energiatartalékaink lemerülése okozza (vagy akár mindkettő), ilyenkor nehéz lehet egyedül lenni magunkkal, a gondolatainkkal, de sokszor még a párunkkal vagy családunkkal is.
Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Kedvezményes családi utazás vonaton, buszon

Itt a nyár, és az idő – tér – tömeg összefüggésrendszerében biztos sokkal többen lesznek, akik vonatra, buszra szállnak, vagy autóba ülnek a gyerkőcökkel. Körbenéztünk, milyen kedvezményeket tudnak a gyermekes családok igénybe venni utazáskor.
Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Így biztosan nem veszíted el a gyereket a nyaralás alatt!

Akármennyire is gondos szülőknek tartjuk magunkat, bizony egy pillanat műve és a gyerkőc könnyen elveszhet nyaralás alatt (is).
Óvodás lesz a gyermekem! 3. rész - Konkrét példák a beszoktatásról

Óvodás lesz a gyermekem! 3. rész - Konkrét példák a beszoktatásról

"Kezdeni már óvodában kell, mert ott a gyermek játszva megtanulja azt, amire az elemiben már késő." Kodály Zoltán
Ugrás az oldal tetejére