Jelenlegi hely

Kék Erdő Alapítvány

Alapítvány a szenzoros feldolgozási zavarral küzdő gyermekekért

A Kék Erdő Alapítvány azért jött létre, hogy segítse azokat a családokat, ahol a gyermek, már akár csecsemkortól, szenzoros feldolgozási zavarral küzd, tehát érzékelési rendellenességgel él.

Mit jelent ez? Minden érzékszerve érzékeny vagy épp ellenkezőleg, tompának tűnik.

Miben nyilvánulhat ez meg?
Befogja a fülét nagy zaj hatására vagy ha még pici, akkor sír nagyon a porszívó hangjától. Nem viseli jól az érintést, vagy éppen ingerkeresőként mindent meg akar fogdosni, kóstolni, viselkedése szélsőséges. Szelektíven táplálkozik a gyermek, válogat szín, hőmérséklet, állag szerint.

Sok egyéb tünet miatt néha a gyerek neveletlennek, elkényesztetettnek tűnik, pedig a háttérben egy enyhíthető idegrenszeri zavar áll. Mivel ez a szenzorosság az autizmus egyik tünete is lehet, és nem gyógyul ki a gyerek ebből ahogyan felnő, fontos a korai fejlesztés, az elfogadó környezet és a család támogatása.

Ebben segítünk mi. Utat mutatunk. Támogatunk. Elfogadunk. És mindezt igyekszünk átadni az egész családnak.

További részleteket, cikkeket, tanulnivalót a honlapunkon, a blogunkon és a Facebook oldalunkon osztunk meg. Instagram oldalunk pedig mindennapi fejlesztő ötleteket mutat be az iskolafelkészítéshez.


www.facebook.com/szenzoroskert
www.kekerdoalapitvany.wordpress.com
www.fairylandgarden.blog.hu
www.instagram.com/szenzoroskert

Hornyák Mariann
Alapító

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Különleges adventi naptárak a világból

Különleges adventi naptárak a világból

Kezdődik az ünnepi visszaszámlálás, az adventi kalendáriumok ablakai fokozatosan feltárulnak. De nem csak a gyerekszobákban találhatóak, hanem több helyen a városok utcáin is elkápráztatják az embereket.
5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

5+1 klasszikus és drasztikus tipp - Hogyan űzd el a rosszkedved és kerülj jó passzba

Itt van a csúnya, sötét november, és vele együtt a hajlam a búskomorságra, letargiára, depresszióra, amit csak súlyosbít az újra támadásba lendült vírus okozta emberpróbáló helyzet, mely még a reményt hozó, közelgő advent fényeire is árnyékot vethet. Itt az idő felvenni a kesztyűt, mielőtt túl mélyre süllyedünk!
S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

S.O.S. Karácsony 2020, avagy hogy éljük túl az idei ünnepeket!

Az évek alatt valahogy úgy alakult, az Adventi időszak, a karácsonyi készülődés sokak számára plusz teherként jelentkezik és stresszként élik meg. Miért kell ennek így lennie? Talán a 2020-as covid helyzet miatti korlátozások megmutatják nekünk az utat, a belső békénk és egy nyugodt karácsony felé.
Adventi koszorú-pánik - tippek,ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik: tippek, ötletek last minute-ra

Adventi koszorú-pánik? Jogosnak tűnik az első adventi vasárnap előtt. Gyors megoldások, ihletadó fotók... gyere, szemezgess, még van időd vasárnapig!
Ugrás az oldal tetejére