Jelenlegi hely

Készítsünk magunk óriás BABAKONYHÁT!

Szerettem volna az 1 éves kislányomnak egy babakonyhát, de amiket találtam az vagy horror áron volt, vagy nagyon kicsinek találtam. Úgy gondoltam, hogy megpróbálok egyet én magam összehozni.


 
Az egész alapja a karton doboz, amiket a dohányboltok elől hoztunk el. Kiválasztottunk egyforma méreteket, a maradékot meg a polcokhoz használtuk fel. 
 
  1. Első lépésként kivágtam az ajtókat.
  2. Ezután beszabtam a polcokat kb  2cm ráhajtással az oldalakon és hátul, majd felvarrtam őket. Szerintem érdemes varrni, mert így tartósabb - bár az ujjaim bánták. A varrást maszkolószalaggal takartam le.
  3. A  fiókokat méregettem és varrtam. A fogantyúk is varrva vannak szintén kartonból. Az egészet nyomtató papírral vontam be, technocollal ragasztottam. 
  4. A mosogatóba egy kocka műanyag tálat raktam, amit kívülről aluszalaggal vontam be, a csöpögtető magaslatai karton csíkok, a csaptelep is kartonból van, aluszalaggal vontam be. 
  5. Majd jöötek a gombok: egy kis drót segítségével forgathatók. 
Az árakat pontosan nem tudom, mert nekünk szinte minden volt itthon. A technokolból szerintem 2 db elég kb 600ft., nyomtató papírt lehet helyettesíteni akármilyen csomagoló papírral és akkor színesebb lesz az egész! Az aluszalagot mi légtechnikában dolgozó ismerősünktől szereztük be, de a neten is láttam eladót (ennek az ára sok, még nem tudom, mivel lehetne tartósan helyettesíteni) 1000-1500ft-tól lehet venni. 
 

Szerintem, akinek a kislánykája, vagy esetleg kisfia szeret, a konyhában sertepertélni az próbálja meg elkészíteni, szerintem nem bánja meg! 

Készítette: Földesi Szilvia olvasónk

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

A szakember őszintén, tabuk és sztereotípiák nélkül
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aole vera az új tejföl?

A legjobb házi praktikák napégésre - Az Aloe vera az új tejföl?

„Kend be vékonyan tejföllel!” – Ez nem egy ételrecept részlete, hanem nagyanyáink kedvenc praktikája napégésre, ami lassan kimegy a divatból és feledésbe merül. A helyét átvette az Aloe vera – nem véletlenül.
Ugrás az oldal tetejére