Jelenlegi hely

Új iskolafogászati rendelő Debrecenben

Az új rendelő szeptember 17-től várja iskolafogászati ellátásra a gyerekeket az Emlékkert mögött a Regormátus Kollégium épülettömbjében.

A Füvészkert utca 4. alatt új, korszerű eszközökkel felszerelt iskolafogászati rendelőt adott át a város a Debreceni Egyetem Klinikai Központja Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetének (DAEFI) 2020. szeptember 17-én. 

A Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézete kereste meg az egyházat helység igényükkel egy iskolafogászati rendelő létrehozásához. Az egyház tulajdonában lévő Füvészkert utcai épületben korábban is voltak orvosi rendelők, így a szükséges felújítás után az egyik helyiség ismét alkalmassá vált a feladatra.

Ez az iskolafogászat a református egyház fenntartásában működő köznevelési intézmények – óvodától a középiskoláig – gyermekeinek fogászati ellátását szolgálja a megelőzési tevékenységtől, a szűrővizsgálatokon át a szükségessé váló kezelésekig.

A fogszabályozási szakellátást is nyújtó ellátóhelyen összesen 2700 gyermek helyben történő iskolafogászati ellátása válik lehetővé. A rendelő az említett nevelési-oktatási intézmények közelében van, így a vizsgálatokon való részvétel a korábbinál kevesebb időráfordítást igényel.

A Füvészkert utca 4. alatti iskolafogászati rendelő kialakítása összesen több mint 11 millió forintba került, melyből 5,5 millió forintot a református egyház biztosított.          

A gyerekek évente kétszer vesznek részt a szűrővizsgálatokon, ez 76 ezer vizsgálatot is jelenthet egy évben. Ezzel az új Füvészkert utcai rendelővel már két iskolafogászati körzet működik majd a városban.

ADL - Debrecenimami

Forrás: Debrecen.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

VI. MESTERECSET PÁLYÁZAT

Pályázat típusa: gyerek-és diákpályázatKorosztály: 5-18 évesekBeküldési határidő: 2020. november 8.
Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin: A csodapatika

Lázár Ervin meséje tükröt tart elénk, hiszen a történetben szereplő patikában nem "gyógyszereket" lehet kapni. Te bemennél ide?
Az utolsó út

Az utolsó út

Szívhez szóló történet egy taxisofőrről és az utolsó útjára induló utasáról.
5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

5+1 tipp, amit megtehetsz a lelki egészségedért - Szakértői tanácsok a Lelki Egészség Világnapján

Szinte a csapból is az folyik, hogy az egészségünk érdekében mozogjunk rendszeresen és figyeljünk oda a helyes táplálkozására, de arról jóval kevesebb szó esik, hogy miként őrizhető meg a mentális jóllétünk, pedig ez manapság, amikor a járványhelyzet miatt még bizonytalanabbá váltak a hétköznapok, a korábbiaknál is fontosabb. Október 10., vagyis a lelki egészség világnapja alkalmából dr. Koppány Szilveszter, az Unilever Orvos Tanácsadója összegyűjtött 5+1 tippet, melyek segítségével könnyebben őrizhetjük meg lelki egyensúlyunkat.
Ugrás az oldal tetejére