Jelenlegi hely

Tégy ma a Holnapodért! egészségnap mindannyiunkért

Csak Magyarországon évente 8000 nőt diagnosztizálnak mellrákkal. Balatonalmádi lakossága 8600 fő. A jó hír, hogy lehet és kell is ellene tenni. Idén kilencedik alkalommal várnak minden érdeklődőt az egészségnapra a Fórumba.

A nőket érintő daganatos megbetegedések 30%-a mellrák. A betegség nem válogat, a legkülönfélébb korú, státuszú nőket sújtja. Magyarországon az évente mellrákkal diagnosztizált 8000 nő elsősorban a 45 és 65 év közötti korosztályból kerül ki, itt a legmagasabb a betegségben szenvedők száma. A Tégy ma a holnapodért! – Együtt a rák ellen rendezvény idén már kilencedik alkalommal hívja fel a figyelmet a mammográfiai vizsgálatok fontosságára egészségnapjukon. 

Bánfi Ildikó – aki maga is mellrák túlélő – a legfontosabbnak a rendszeres önvizsgálatot tartja és testünk ismeretét. Az öndiagnosztizációról, önvizsgálatról és párunk egészségéről az érdeklődők egy úgynevezett egészségszigeten tanulhatnak majd a Fórumban.

A mellrák tünetet, panaszt nem okoz, egy egészséges nő nem veszi észre, hogy egy apró, rosszindulatú elváltozás megindult a testében. Ezért nagyon fontos, hogy figyeljünk magunkra, ismerjük meg az egészséges testünket, és a kornak megfelelő szűrésekre pedig járjunk el – hangsúlyozta ki Bánfi Ildikó, a Holnapom Egyesület elnöke.

Jó aránynak számít, hogy Debrecenben a 45 és 65 év közötti nők csaknem 70 százaléka részt vesz az ajánlott mammográfiai vizsgálatokon, a legtöbben októberben, a mellrák elleni küzdelem hónapjában. A Fórumban az egészségnapon nemcsak a mellrák, de más, férfiakat érintő daganatos megbetegedésekről is tanulhatunk, lesz ének-, tánc-és sportbemutató; szakmai beszélgetések és ajándéksorsolás.

Október világszerte a mellrák elleni küzdelem hónapja. Évek óta A Holnapom Egyesület és Debrecen városa is egészségnappal várja az érdeklődőket a Fórumban. Folyamatos felvilágosító munkájuk mellett a „Tégy ma a holnapodért! – Együtt a rák ellen” című rendezvénnyel is az a céljuk, hogy az önismeret erősítésével az időben diagnosztizált daganatos betegség gyógyulási aránya javuljon.

Aki másokért is szeretne tenni, az október hónapban a Mamami boltban megvásárolt limitált kiadású Sophie a zsiráf kulcstartó árával az Együtt a rák ellen Debrecenben - Holnapom Egyesület munkáját támogathatja.

"Tégy ma a holnapodért! – Együtt a rák ellen" 2019. október 4-én pénteken délután a Fórum bevásárlóközpontban!

 

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!