Jelenlegi hely

Takarékoskodás... nem árt babakorban kezdeni

A családosok jelentős része már Babakötvényben takarékoskodik gyermekének. És Ön?

Minden 2005. december 31. után született belföldi és 2017. június 30-át követően született külföldön élő magyar gyermek részére az állam 42.500 Ft összegű életkezdési támogatást nyújt, amelyet a Magyar Államkincstárban helyezett el. A támogatás célja a gyermek felnőtté válásának segítése.

Az induló összeg az éves infláció mértékével már most is kamatozik. Az elérhető kamat mértéke azonban további plusz 3 %-kal kiegészül, ha Babakötvénybe fekteti az állam által átutalt összeget, gyermeke részére. Ennek egyedüli feltétele, hogy – a törvényes képviselők vagy a nagyszülők közül bárki – a gyermek nevére a Kincstár valamelyik állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatán Kincstári Start-értékpapírszámlát nyisson.

Az állam a szülők, rokonok befizetéseit az összeg 10%-ával, de legfeljebb évi 6.000 Ft-tal támogatja. A számla megnyitása és vezetése díjmentes, a befektetés járulék-, illeték- és adómentes.

A Babakötvény vásárlásához szükséges számlanyitás érdekében kérjük, keresse fel a Kincstár Hajdú-Bihar megyei állampapír-forgalmazó ügyfélszolgálatát (4026 Debrecen, Hatvan u. 15.) és értékesítési pontjait Hajdúszoboszló, Berettyóújfalu és Hajdúnánás  településeken. A szükséges dokumentumokról, ügyfélszolgálataink elérhetőségéről és az általános információkról telefonon, a Központi Ügyfélszolgálatunkon (+36-1-452-2900), valamint a Kincstár honlapján (www.allamkincstar.gov.hu) tájékozódhat.

 

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!