Jelenlegi hely

Remek újítás lép érvénybe a Méliusz Könyvtárban

Debreceni anyukák és gyerekek, most még könnyebben és több helyen kölcsönözhetünk!

Olcsóbbak lesznek az olvasójegyek a Méliusz Juhász Péter Könyvtárban, sőt bármelyik fiókkönyvtárban érvényesek is lesznek - jelentették be a könyvtár Bem téri épületében, sajtótájékoztatón.

Egy város, egy közkönyvtár, egy olvasójegy

Csaknem a felére csökken az olvasójegyek ára márciustól, és azok már mindegyik fiókkönyvtárba érvényesek lesznek. Egy megváltott olvasójegy valamennyiben érvényes lesz, mindenhol ugyanazokat a szolgáltatásokat lehet igénybe venni. Ezzel az a cél, hogy minél több ember számára tegyék elérhetővé a kultúrát és az informálódás lehetőségét. A könyvtár központi épületében és még három másik nagyobb fiókkönyvtárában már elektronikus a kölcsönzési rendszer, de ez év végéig szeretnék ezt mind a 12 fiókkönyvtárra kiterjeszteni. 

Gyerekenek ingyenes!

Kovács Béla Lóránt, a Méliusz Juhász Péter Könyvtár igazgatója számokkal is szolgált: az olvasójegy árát 1500 forintról felnőttek esetében 800 forintra csökkentik, a diákok és nyugdíjasok esetében pedig 400 forintra. 16 év alatt és 70 év fölött pedig továbbra is ingyenesek maradnak a szolgáltatások. 

Több nagyrendezvény koordinálását is átveszik

A könyvtárban tartott sajtótájékoztatón Komolay Szabolcs alpolgármester elmondta: Debrecenben a könyvtárpontokat is beszámítva nincs olyan terület, ahol ne lenne hozzáférhető könyvtári szolgáltatás. Továbbá bejelentette, hogy idén a költészeti fesztivál, az ünnepi könyvhét és az irodalmi napok szervezését és lebonyolítását a Főnix Rendezvényszervező helyett a Méliusz Könyvtár végzi. A költészeti fesztivál a kétszáz éve született Arany Jánoshoz, az ünnepi könyvhét a 100 éve született Szabó Magdához, az irodalmi napok rendezvény pedig a reformáció 500 éves évfordulójához kapcsolódik majd.

Fotó: Huffington Post

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!