Jelenlegi hely

Péntektől indul a jegyvásárlás a Deszkára. Tavaly egy nap alatt elfogytak a jegyek!

Huszonöt előadást láthat a XII. DESZKA Fesztivál, a kortárs magyar drámák seregszemléjének közönsége április 6. és 14. között Debrecenben. Csaknem mindegyik előadás ősbemutató.

Az idei, 12. DESZKA fesztivál kínálata ismét kiterjedt a teljes Kárpát-medencére: három romániai (Hatházi András-Tom Dugdale: Tizenöt próbálkozás a színészetre; Körmöczi-Kriván Péter: Kapufa és öngól; Vakok) egy szerbiai (Háy János: Kemping) és egy szlovákiai (Soóky LászlóEgy disznótor pontos leírása) kortárs magyar szerzőjű előadás is látható lesz a fesztiválon. Az anyaországból érkező tizenkét vidéki és hét fővárosi produkció mellett idegen nyelvű előadások is érkeznek.

Debrecen város távlati céljai között szerepel, hogy ne csupán gazdasági, de kulturális régiócentrum is legyen, így az idei évben jóval nagyobb támogatás jut a város kulturális területeinek. Kiemelten fontos, hogy a DESZKA a határon túli társulatok, művészek számára is lehetőséget ad, illetve hogy kortárs drámák bemutatkozási közege is egyben.

A hagyományos külföldi előadás idén egy Poznanból meghívott lengyel nyelvű előadás lesz, mely gyökeresen más nézőpontú feldolgozása annak a szövegnek, amely a tavalyi DESZKÁ-n magyar nyelven, egy katartikus erejű szatmárnémeti előadásban mutatkozott be (Visky András: Pornó).

Az utóbbi évek során igen népszerűvé vált, kortárs magyar szerzőjű gyermek- és ifjúsági előadásokat felvonultató GÖRDESZKA programfelületen az idén kilenc előadással találkozhatnak a nézők, közülük kettő osztálytermi komplex nevelési profillal készült (Mikó Csaba: A száműzött herceg, Kalapos Éva: Massza).

A Csokonai Színház két előadással vesz részt a fesztiválon: az  Akikre nem volt méltó e világ drámapályázat nyertese, a Menekülők és a Rózsa és Ibolya című népmese/fantasy is szerepel a DESZKA programjában.

 

A jegyek értékesítése március 9-én 9 órától indul. További információk az előadásokról, a programnaptár ITT található.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!