Jelenlegi hely

Önkéntesek Éjszakája Debrecen – Május 18.

Az országban elsőként rendezik meg az Önkéntesek Éjszakáját Debrecenben. Egy este, ahol megismerheti bárki az önkéntesség különböző területeit és lehetőségeit. Civil és egyházi szervezetek bemutatkozása, izgalmas programok, koncert várja a látogatókat 17.00 órától.

A rendezvény célja, hogy segítsen, hogy mindenki megtalálja a számára tökéletes önkéntességet vagy iskolai közösségi szolgálatot. Az este során rengeteg fogadó szervezettel lehet megismerkedni, akik érdekes interaktív programokkal készülnek.
 

A Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület 2017. nyarán indította el a Debreceni Aktív Fiatalok (EFOP-1.3.5-16-2016-00191) elnevezésű projektjét, melynek egyik elemeként az országban elsőként megrendezik az Önkéntesek Éjszakáját. A HAHA egy 1996-ban Debrecenben létrejött nonprofit civil szervezet, mely megalakulásától kezdve szerves részét képezi a régió civil szektorának.

A rendezvény központi helyszíne az Ifjúsági Ház, ahol programokkal várnak mindenkit. A résztvevők bérletet nyerhetnek a Campus Fesztiválra.

 

Az Ifiházon kívül több fogadó szervezet saját székhelyén, irodájában készül az estére:

  • A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió székháza (Simonyi u. 14.) szintén ezen a napon 17 órától kitárja kapuit és színes programkavalkáddal várja az érdeklődőket.

Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a szervezet sokrétű munkájába: drogprevenció, idősellátás. míg együttműködő partnereik kézműves-foglalkozással és terápiás munkakutyák bemutatójával várja a rendezvényre érkezőket.

A programok között lesz pingpong, tollaslabda, ugrálóvár és pónilovaglás is. De akár a vércukorszintjét és a vérnyomását is ellenőriztetheti bárki. A szomjazó, éhező látogatókat büfével várják ezen a rendezvényen, ahol még a vattacukor is ingyenes lesz.

20 órakor a Lángolócsigák látványos műsora, majd 20.30-tól pedig az Emma Undressed zenekar koncertje lesz.

  • Az este folyamán megnyitja kapuit és színes családi programokkal vár a Máltai Játszótér is a Lehel utcán.

 

  • A Köz-Pont Egyesület a Debrecen Plázában található irodájában 17.00 – 22.00 óra között szntén színes programokkal várja az érdeklődőket.

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!