Jelenlegi hely

Olvassunk össze egy új könyvszigetet, de most gyerekeknek!

Hozz egy könyvet, hogy azok is olvashassanak, akiknek nincs rá pénzük! Vidd be a Vojtina Bábszínházba hogy legyen egy gyerekeknek szóló nyitott könyvespolc is a városban!

Ugye ismeritek ezt a szekrényt?

A KönyvSziget (KöSzi) csapata szeretné bővíteni a tematikus, nyitott, könyvespolcok számát a városban. Nekik köszönhető ez a debreceni Csokonai Színház mögött az Ady parkban található közösségi könyvespolc. Erről a könyvespolcról bárki bármikor hozhat el könyvet, illetve vihet is oda könyveket, amikre már nincs szüksége és szívesen felajánlaná másoknak. Most egy kifejezetten gyerekeknek szóló polc létrehozását tervezik a Kék Erdő Alapítványnak is otthont adó nagyerdei villában (Komlóssy út 54.).

A Kék Erdő Alapítvány azért jött létre, hogy segítse azokat a családokat, ahol a gyermek szenzoros feldolgozási zavarral küzd, tehát érzékelési rendellenességgel él. A délelőtti tanulókör inkluzív mindennapi oktatást biztosít magántanulóknak, befogadva SNI-s (sajátos nevelési igényű) gyerkőcöket (autista, szenzoros, tanulási nehézségekkel küzdők stb.), a délutáni szakkörök pedig bárki számára nyitottak.

Hamarosan itt, náluk is lehet majd hozni, vinni, olvasgatni a könyveket. Mi, a Vojtina Bábszínház munkatársai szeretnénk ennek a gyerekeknek szóló könyvespolcnak a kezdő könyvkészletének az összegyűjtését segíteni.

Ezért arra kérjük a Vojtina Bábszínházba betérőket, hogyha tehetik, egy mesekönyv felajánlásával tegyék színesebbé a gyermekek mindennapjait.

A felajánlott könyvek lehetnek újonnan vásároltak, vagy megkímélt állapotú használtak is, a lényeg, hogy örömet szerezzenek. A felajánlásokat december 9-ig (vasárnapig) várjuk bábszínházunk portáján hétköznapokon 8-17 óráig, szombaton és vasárnap 9-12 óráig. Az összegyűlt mesekönyveket december 13-án (csütörtökön) 13.00 órakor a Kék Erdő Házban adják át.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!