Jelenlegi hely

Mentálhigiénés Napok az Egyetemen

A lelki egészség világnapja kapcsán a mentális problémákra, lelki egészségre szeretnénk felhívni a figyelmet a Debreceni Egyetem a Mentálhigiénés Egyetemi Napokkal, mely idén már a 18. programsorozatuk.

2020. október 6-9-e között idén immáron 18. alkalommal, rendezi meg Debreceni Egyetem a lelki egészség világnapja kapcsán a Mentálhigiénés Egyetemi Napok (MEN) programsorozatát.
A járványveszély miatt idén online elérhetőek majd a programok, előadások, melyek mindegyike a lelki egészség világnapjának támájához kapcsolódva kerül megrendezésre a Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja a Lelkierő Egyesülettel közösen.

A Debreceni Egyetem az országban elsőként hozta létre 2001-ben a Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központot azzal a céllal, hogy szakszerűen segítse, támogassa a lelki gondokkal küszködő, illetve a fogyatékossággal élő hallgatókat a tanulásban és mindennapi életükben egyaránt.

A 2020/21-es tanévben csaknem 300 fogyatékossággal élő – látás-, hallás, vagy mozgáskorlátozott, kommunikációban akadályozott – hallgatót regisztrált a központ a Debreceni Egyetemen, de

a szakemberek szerint bárki kerülhet olyan élethelyzetbe, akár beilleszkedési nehézségek, párkapcsolati, vagy életvezetési problémák, esetleg lelki egészséggel kapcsolatos gondok miatt, amikor fontos lehet a szakemberek által nyújtott támogatás.

A programok között közös filmnézés; előadás, kerekasztal beszélgetések lesznek. Tari Annamária pszichoanalitikus Párkapcsolati Szabadegyetem: Szivecskék és puszifejek...  Szeretteinkkel az online térben - és a valóságban címmel érdekesnek ígérkezik nemcsak egyetemi polgároknak.

A részletes program, a belépéshez szükséges kódok ITT elérhetőek.

ADL - Debrecenimami

Forrás: unideb.hu

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Karácsonyi trendkörkép 2020

Karácsonyi trendkörkép 2020

Avagy szivárványos úszógumis unikornis vagy monokróm sötétkék-arany díszek lesznek a fádon? Te mit választanál? Gyere, nézd meg a világ legnagyobb karácsonyi trend vásárát és a hazai kínálatot!
Mesék adventre – Hét ünnepváró történet

Mesék adventre – Hét ünnepváró történet

Mesélni és mesét hallgatni nagy ajándék kicsiknek és nagyoknak is. Ezek az értékes történetek segítenek ráhangolódni az ünnepekre, kiemelnek a hétköznapokból. Jó olvasást!
A karácsony nem marad el!

A karácsony nem marad el!

Ha nem is lesz olyan, mint a megszokott, attól még lehet szép és meghitt a karácsonyunk. Az ünnep öröme feltölt, erőt és reményt ad, amire most nagy szükségünk van...
Karácsonyvárás covid idején

Karácsonyvárás covid idején – Merry X-Mask!

Lockdown (lezárás) lett az év szava 2020-ban, ez világosan kifejezi, hogy miről is szólt az évünk. A világ a feje tetejére állt, de Te azért maradj pozitív! A teszted pedig legyen negatív!
Ugrás az oldal tetejére