Jelenlegi hely

In memoriam Nagy Sándor Tibor

Tragikus hirtelenséggel, életének 60. évében október 13-án elhunyt Nagy Sándor Tibor, a debreceni kultúrpark ikonikus vezetője.

Nagy Sándor Tibor eredeti szakmáját tekintve biológus volt. Felsőfokú tanulmányait követően a KLTE Ökológia Tanszék Természetes Élővilágvédelmi Információrendszer Csoportjának munkájában vett részt. 1989-től 29 évig dolgozott Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertjében. Biológusként kezdett az édesapja irányította állatkertben, majd 1996-tól az állatkert vezetője, 1997-től a vidámparkot is magába foglaló intézmény igazgatója, 2000-től a Nagyerdei Kultúrpark Kht., majd Kft. ügyvezetője volt.

Irányítása alatt folyamatos fejlesztéseket valósított meg a kultúrpark. 2008-ban a Debreceni Egyetem kihelyezett tanszékének megalapításával – az országban elsőként – az állatkert bekapcsolódott a felsőfokú képzésbe.

Munkásságát 2004-ben a város Hatvani-díjjal ismerte el, 2011-ben a Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszttel tüntették ki. 2015-ben a Vidámparkok Világszövetsége teljes jogú tagjává választotta az ország egyetlen vidámparkját.

Még ugyanebben az évben átadta a fiának az ügyvezetői stafétát, stratégiai szakmai tanácsadóként, illetve gyűjteményvezetőként dolgozott tovább a Nagyerdei Kultúrpark Kft-nél. Dolgozott még szombaton is.Posztgraduális természetvédelmi-ökológus képzésben vett részt, a kipusztulás szélére sodródott állatfajok tartástechnológiájának kutatásával és gyakorlati alkalmazásával foglalkozott. Közel tíz éven át látta el a Magyar Állatkertek Szövetségének titkári teendőit. Számos hazai és nemzetközi szakmai szervezetnek volt aktív tagja.

Nagy Sándor Tibor búcsúztatása október 26-án 10 órakor lesz a Debreceni Köztemető II-es számú ravatalozójánál, református szertartás szerint.

 

Forrás: zoodebrecen.hu

 

http://www.zoodebrecen.hu/index.php?mod=news&id=343

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!