Jelenlegi hely

Maszkban a könyvtárba, kézfertőtlenítés az oviban, suliban

Maszkban, de nem csak a piacon

Szeptember 2-tól Debrecenben az önkormányzati fenntartású intézményekben zárt térben kötelezővé válik az orrot is védő szájmaszk. Így a debreceni könyvtárakban, színházakban, múzeumokban, a Kölcsey Központban vagy az Agórában ugyanúgy a látogatók maszkban vehetik igénybe a szolgáltatásokat.

A változtatásra a koronavírussal megfertőződöttek számának növekedése miatt került sor. 

A debreceni óvodákban, iskolákban is komolyabbá válik a védekezés

A fenntartó, az önkormányzat biztosítja a védekezéshez szükséges anyagokat és eszközöket:

míg a fertőtlenítőszert az állam biztosította, a napokban felszerelésre kerülő szenzoros adagolókat a város saját forrásból szerezte be. Ezekkel nem kell pumpálni, nem ér hozzá a gyerme az eszközhöz, elegendő csak oda tenniük a kezüket a gyerekeknek.

A debreceni fenntartású 33 óvodában és 12 bőlcsödében komolyan veszik a 7600 gyerek védelmét. A szülőktől azt kérik, amikor a gyermeküket viszik a bőlcsödébe, óvodába vagy mennek érte, az intézmények területén viseljenek maszkot, s egy gyerekkel csak egy felnőtt legyen. Nekik is használniuk kell a kihelyezett kézfertőtlenítőket, a cipőjükre pedig lábzsákot húzni. 

Az épületeket, csoportszobákat nap közben is többször fertőtlenítik, a gyerekek sokat tartózkodnak a szabadban és folyamatos a szellőztetés is.

ADL - Debrecenimami

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. De milyen könyvet és hogyan válasszunk nekik?
Túléltük az első hetet!

Túléltük az első hetet!

Beindult a verkli, elkezdődött az iskola, de mi lesz később? Hogyan folytatódik? Mint tudjuk, a gyereknevelés nagy kaland, de most egy kicsit izgalmasabb a szokásosnál.
Lassulj le és élvezd! - Tippek a rohanásmentes mindennapokhoz

Lassulj le és élvezd! - Tippek a rohanásmentes mindennapokhoz

Napok, hetek, hónapok, netén évek óta úgy érzed, hogy állandó rohanásban vagy, nem jut időd semmire, nem végzel a feladataiddal? Szeretnél változtatni? Mi lenne, ha most kezdenéd? Benne vagy? Akkor most szóról szóra, betűről betűre olvasd el ezt a cikket! Nem ér csak úgy gyorsan átfutni ám! Lassulj velem legalább pár perc erejéig, és a végén döntsd el, hogy futsz tovább, vagy lassítasz a továbbiakban egy kicsit Te is!
Ugrás az oldal tetejére