Jelenlegi hely

Különleges programokkal nyít a megújult Tímárház Debrecenben

Rendhagyó Mesterségek Ünnepe Debrecenben szeptember első szombatján, ez a hétvége a megújult Tímárházé és az alkotóké!

Szeptember 5-én nyílik meg a megújult Tímárház, a Dósa nádor téren pedig az egész napos vásári forgatag mellett népzenei és néptáncprodukciók követik egymást! Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár Bereg megyék népi kézművesei várják az érdeklődőket mesterségbemutatókkal, kirakodóvásárral, játszóházi programokkal.

Programok a Tímárházban (4024 Debrecen, Nagy Gál István u. 6.)

9-13 óra: a résztvevőket köszönti Dr. Puskás István, Debrecen Megyei Jogú Város alpolgármestere

  • Régiónk kincsei - kiállításmegnyitó. A tárlatot megnyitja Kolozsvári István, a Népművészeti Egyesületek Szövetségének alelnöke. Közreműködik a Hajdú Táncegyüttes.
  • Mesterség-bemutatók - a Tímárház új műhelyeit birtokba vevő kézművesek és a Cívis Hagyományőrző Népművészeti Egyesület közreműködésével
  • Kurta jurta mesék - a Tímárház jurtájában, a Berettyóújfalui Bodorka NépmesePont és a Debreceni NépmesePont közreműködésével (időpontok: 10.00; 10.30; 11.00)
  • Alkoss magadnak! - kreatív foglalkozások kicsiknek és nagyoknak
A Tímárház kézműves mestereivel a délultán további részében a Dósa nádor téren szervezett regionálisprogramon találkozhatnak a kedves érdeklődők.

A Tímárház Debrecen egyik legrégebbi, eredeti helyszínen megőrzött ipartörténeti emléke, amelynek tevékenysége tárgyalkotó hagyományaink megőrzésére, továbbadására, a kézműves mesterségek megismertetésére, megszerettetésére irányul.

Mesterségek Ünnepe az Észak-Alföldön programjai a Dósa nádor téren

A nap folyamán a Népművészeti Egyesületek Szövetsége regionális tagszervezetei, valamint a megye kézműves egyesületei mutatkoznak be vásárral egybekötött mesterség-bemutatók formájában reggel 9 órától 18 óráig.

9-18 óráig: Bihari Góré Játszóház és mesterség-bemutatók
11 óra: Hajdúsági népdalok és dél-alföldi "padkaporos" dalok Turzó Boglárka népdalénekes előadásában. Citerán és tekerőn kísér: Nagy András Balázs népzenész
13 óra: "Kis pej lovam" és "Várad felől" - népdalcsokrok Bencze Lászlóné dr. Mező Judit gyűjtéséből a Bihar Citerazenekar előadásában. Művészeti vezető: Tóth Gyula, a Népművészet Ifjú Mestere.
14 óra: Hajdúsági és bihari népdalok Bárdosi Ildikó, a Népművészet Ifjú Mestere előadásában. Hegedűn kísér Molnár Miklós.
16 óra: Nyíradonyi és bözödi népdalok a berettyóújfalui Szederinda Énekegyüttes előadásában. Művészeti vezető: Hadobásné Karancsi Annamária
17 óra: Török Gergely - Törökné Vajda Judit: magyarózdi és kalotaszegi táncok; Békési András: derecskei verbunk. Előadja a Főnix Néptáncegyüttes Vadrózsák csoportja. Művészeti vezető: Törökné Csécs Lenke.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. De milyen könyvet és hogyan válasszunk nekik?
Túléltük az első hetet!

Túléltük az első hetet!

Beindult a verkli, elkezdődött az iskola, de mi lesz később? Hogyan folytatódik? Mint tudjuk, a gyereknevelés nagy kaland, de most egy kicsit izgalmasabb a szokásosnál.
Lassulj le és élvezd! - Tippek a rohanásmentes mindennapokhoz

Lassulj le és élvezd! - Tippek a rohanásmentes mindennapokhoz

Napok, hetek, hónapok, netén évek óta úgy érzed, hogy állandó rohanásban vagy, nem jut időd semmire, nem végzel a feladataiddal? Szeretnél változtatni? Mi lenne, ha most kezdenéd? Benne vagy? Akkor most szóról szóra, betűről betűre olvasd el ezt a cikket! Nem ér csak úgy gyorsan átfutni ám! Lassulj velem legalább pár perc erejéig, és a végén döntsd el, hogy futsz tovább, vagy lassítasz a továbbiakban egy kicsit Te is!
Ugrás az oldal tetejére