Jelenlegi hely

Költözik az Agóra? Nyugi, csak két napra a Belvárosba!

Hogyan lesz zenekar néhány floppy meghajtóból? Hány másodperc alatt tudja kirakni a Rubik-kockát egy robot? Hány fok van a világűrben?

Hogyan lesz zenekar néhány floppy meghajtóból? Hány másodperc alatt tudja kirakni a Rubik-kockát egy robot? Hány fok van a világűrben, és hogyan viselkednek ott, az extrém hidegben a különböző anyagok? A válaszokat szeptember 10-én és 11-én keresd a Tudomány vásárán!

Az Agóra Tudományos Élményközpont két napra Debrecen belvárosába költözteti a tudományt. Felvillantva a cívisváros természettudományos múltját és eredményeit bizonyítják be, hogy a tudomány izgalmas, lenyűgöző, élményekkel teli és szórakoztató. Az érdeklődők találkozhatnak a kutatás-fejlesztésben és tudományos tevékenységben élenjáró helyi intézményekkel, különleges interaktív eszközöket próbálhatnak ki, miközben a színpadon izgalmas kísérleti bemutatókat nézhetnek meg.
 
 
A rendezvény vendége lesz Zsiros László Róbert, a Szertár házigazdája, a természettudományok népszerűsítésének hazai „élharcosa”, aki még a hétköznapi tárgyakkal is fergeteges science showt varázsol, humorral, trükkökkel, logikai feladatokkal, és időnként elkerülhetetlen robbanásokkal. Nem ez az első szereplése Debrecenben, az Agóra születésnapján már nagy sikert aratott a kíváncsi gyerekek és felnőttek előtt.
 
Tudomány vására 2020. szeptember 10-11. (csütörtök - péntek) 13.00 - 18.00 órakor; A rendezvény látogatása ingyenes. Helyszín: Dósa nádor tér
A program a TOP-7.1.1-16-H-042-3-as számú, Innovatív kulturális programok és közösségi kezdeményezések című felhívásra benyújtott Élményalapú, a helyi értékekre fókuszáló természettudományos ismeretterjesztő rendezvények című pályázat keretében valósult meg.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

A reggeli indulás, kész káosz? - 20 egyszerűen megvalósítható ötlet, hogy jól induljon a nap

„Ha a reggel jól indul, jó lesz az egész napod” tartja ugyebár a mondás, de reggel annyiszor nem indul jól a napunk.  Mi szülők általában rohanunk, már a reggelünk is néha egy kész cirkuszi mutatvány, egyensúlyozunk a kötélen a reggeli rituálék között, kapkodunk, feszültek vagyunk, sürgetünk, néha veszekszünk, és néha elkésünk… De, hogy tudjuk mindezt elkerülni, és boldogabbá tenni a reggeli indulást? Fogadjátok szeretettel Jamrik Márta tanácsait.
Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Önállóan olvasna a gyermekem, de milyen könyvet válasszak neki?

Az olvasás maga, a titkok és kalandok világába való repülés. De hogy repüljön egy, az olvasást most kezdő gyerek? Különlegesen szerkesztett könyvekkel segíthetünk nekik. De milyen könyvet és hogyan válasszunk nekik?
Túléltük az első hetet!

Túléltük az első hetet!

Beindult a verkli, elkezdődött az iskola, de mi lesz később? Hogyan folytatódik? Mint tudjuk, a gyereknevelés nagy kaland, de most egy kicsit izgalmasabb a szokásosnál.
Lassulj le és élvezd! - Tippek a rohanásmentes mindennapokhoz

Lassulj le és élvezd! - Tippek a rohanásmentes mindennapokhoz

Napok, hetek, hónapok, netén évek óta úgy érzed, hogy állandó rohanásban vagy, nem jut időd semmire, nem végzel a feladataiddal? Szeretnél változtatni? Mi lenne, ha most kezdenéd? Benne vagy? Akkor most szóról szóra, betűről betűre olvasd el ezt a cikket! Nem ér csak úgy gyorsan átfutni ám! Lassulj velem legalább pár perc erejéig, és a végén döntsd el, hogy futsz tovább, vagy lassítasz a továbbiakban egy kicsit Te is!
Ugrás az oldal tetejére