Jelenlegi hely

Jegesmedvék és adománygyűjtőpont a kirakatban

“Egy doboznyi szeretet és összefogás Debrecenért – Add tovább” adománygyűjtő pont vár minden jószándékú embert a Kölcsey Központban.

Adománygyűjtő pont a Kölcseyben

A Debreceni Karitatív Testület, a történelmi egyházakkal összefogva szervezte meg az idei adománygyűjtést, így a Kölcsey Központ főbejáratánál elhelyezett “szeretetdobozokat” megtölthetjük tartós élelmiszerrel, édességgel vagy akár tisztálkodási- és tisztítószerekkel is.

Tavaly összesen 3500 családnak tudtak segíteni a beérkezett felajánlásokkal.

A gyűjtés 2020. december 23-ig lehetséges, hétfőtől péntekig 8 és 18 óra, szombaton 8 és 13 óra között.

Jegesmedvék a kirakatban

Annak érdekében, hogy a gyerekek ne maradjanak az ilyenkor szokásos csodák és meglepetések nélkül – hasonlóan a mi gyermekkorunk karácsonyi élményeihez, amelyre a mai napig hálás szívvel emlékezzünk vissza – egy rendhagyó kiállítást szerveztek.

Az arra sétálók tekintete előtt december 3-tól a Kölcsey Központ Hunyadi utca felőli kirakatában, egy békés, csodákkal teli téli táj tárul fel. A hófedte, zöldellő fenyőfákkal tűzdelt tájon, a csendesen megbújó erdei házikójában.

A szervezők remélik, hogy a biztonságos módon, kizárólag az utcáról megtekinthető kiállítás nemcsak a kisgyermekes családoknak okoz majd sok örömteli pillanatot.

A különleges kiállítás 2021. január 6-ig tekinthető meg, természetesen az érvényes kijárási korlátozásnak megfelelően, jelenleg hajnali 5-től este 20 óráig.

A mesebirodalom, amelyben még egy jegesmedve család életét is megleshetjük, nem jöhetett volna létre jókedvű adakozók felajánlása, közreműködése, kétkezi munkája nélkül, mint az AKSD Kft., a DEKERT Debreceni Kertészeti és Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft., Pikó Sándor képzőművész és Tépe község önkormányzata, illetve a Főnix Rendezvényszervező munkatársai.

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Családi pótlék utalása 2021-ben - itt vannak a pontos dátumok és az összegek

Mely napokon kapjuk kézhez a családi pótlékot? A hivatalos folyósítási dátumok és a családi pótlék összege 2021-ben.
Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

Mindenki hazudik – Tényleg az vagy, amire klikkelsz?

A „Mindenki hazudik” című könyv szerzője szerint a Google-kereséseink sokkal reálisabb képet mutatnak rólunk, mint például a közösségi oldalakon megjelent posztjaink, hiszen itt olyan dolgokat is megvallunk, amiket különben sehol, senkinek máshol. Tudtad, hogy az algoritmusok jobban ismernek téged, mint te magadat?                                 
3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

3 módszer, amivel kordában tarthatod a szülői szorongást

Jó, kimondom: kifejezetten szorongó alkat vagyok. Ha éppen nincs semmi különösebb, amin lehet aggódni, akkor biztos lehet benne mindenki, hogy pár órán belül találok valamit, amin a családommal együtt tudunk forgolódni. Mióta gyerekeim vannak, bevallom őszintén, nincs is túl nehéz dolgom. Anyaként mi mást is lehet csinálni, mint lépten-nyomon valami miatt aggódni? :)
Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Indul a 2021-es lakásfelújítási támogatás programja. Bele mersz vágni?

Újdonság az államilag támogatot lakásfelújítás, nem csoda, ha rengeteg a kérdés. Körbejártuk a témát, ki, hogyan és mikor jogosult az igénylésre. Elő a számológépet, laptopot, papírt, és indulhat a tervezgetés!
Ugrás az oldal tetejére