Jelenlegi hely

Indul a Laktanya utca felújítása

A 700 méteres utca, mely a Hadházi és a Kassai utakat köti össze, jelenleg folt hátán folt. A környékbeliek 4 hónap múlva örülhetnek a megújult utcának, de addig türelem! Félpályás forgalomkorlátozások, munkagépek nehezitik a mindennapokat.

A Laktanya utca a nagyerdei övezetben található, egészen pontosan a Nagyerdőalja városrészben. Ezen az úton van a Debreceni Egyetem Kassai úti campusának (Informatikai Kar, Népegészségügyi Kar, Jogi Kar, Gazdaságtudományi Kar, Lovarda) 1-es számú kapuja. Egy részén társasházak, másik részén családi házak szegélyezik.

A környékbeliek által már nagyon várt munka október 24-én kezdődik majd, a kivitelezőnek a szerződés szerint négy hónapja van a korszerűsítés elvégzésére. A kivitelező ugyanakkor azt jelezte, szeretné már karácsonyra befejezni az út felújítását, amennyiben azt az időjárás is engedi. A beruházás közel 140 millió forintba kerül, ebből az önkormányzat százmillió forintot biztosít saját forrásból, közel negyven millió forintot állami pályázaton nyert a város. A pénzből nemcsak az úttestet, de a járdát is felújítják.

Az önkormányzat a környéken élők türelmét kéri, a munka idején ugyanis folyamatos lezárások lesznek.  

A kivitelező tájékoztatása szerint a munkákat félpályás forgalomkorlátozással, szükség esetén jelzőőrös forgalomirányítás mellett végzik. A járdafelület felújítását a gyalogos forgalom szemközti járdákra történő átterelése mellett végzik. A teljes kivitelezési szakaszon (a Hadházi utca és a Kassai út között) útszűkület, 30 km/h sebességkorlátozás, valamint megállási és előzési tilalom lesz érvényben, ezért torlódásokra kell számítani.

 

Forrás: uft.hu

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!