Jelenlegi hely

Gyermeknapi Jótékonysági Vásár

Nem csak vattacukrot vagy fagyit, műanyag játékokat adhatuk gyereknap alkalmából gyerkőceinknek. Most gondolhatunk azokra is, akik születésüktől kénytelenek máshogy élni. Jótékonysági vásár az autizmussal élő gyermekek rajzaiból a Kölcseyben.

A gyermeknapi jótékonysági vásárt az autizmussal élő gyermekek rajzaiból az Autizmus a Családban Debrecen Egyesület szervezte, hogy ezzel önbizalmat adjanak autista csaldtagjaiknak, pártfogoltjaiknak: talán mások, de nem különbek kortársaikhoz nézve.

A vásár a Kölcsey Központ előterében lesz, május 27-én, 9.00 - 15.00 óráig.

Ugyan az Egyesület igen fiatal, de már idén tavasszal sikerült a várossal együtt megszervezniük a Kék Sétát az autizmussal élőkért, és idén először az autizmus napján a Nagyerdei Víztorony kivilágítását is nekik köszönhetjük. Ezekkel az eseményekkel is szeretnék felhívni a figyelmet és kivívni a szolidaritást az Autista gyerekek és családjuk helyzete iránt.

Az Autizmus a Családban Debrecen Egyesület a szülők összefogásával jött létre 2018. március 27-n. Gyermekeik érintettségéből adódóan úgy vélik igény és szükség is van az összefogásra. Alapító tagjaink között van pedagógus, írásszakértő, védőnő, szociálpedagógus, jogász, ügyvéd, leendő gyógypedagógus … 

A bevételből Hajdú-Bihar megyei és budapesti szakemberek bevonásával érzékenyítő-, ismeretterjesztő előadásokkal kívánják felhívni a figyelmet, a sajátos nevelési igényű tanulók integrált oktatásának fontosságára. Tervezik a gyermekek Kinizsi Pál Általános Iskolai udvarát - mely jelenleg általános iskolai szinten az egyetlen befogadó szervezet Debrecenben - egy új játékelemmel gyarapítani. A jelenlegi udvar szegény játékelemekben, és az autizmussal élő gyerekeknek kiemelten fontos a mozgáson keresztül való fejlesztés is.

A szervezők bíznak benne, hogy a Debrecenben élők is megértik segíteni akarásukat, és támogatják őket adományaikkal, hogy terveik megvalósulhassanak.

Reméljük, hogy minél több autizmussal érintett gyermeknek mosoly lehet majd az arcán.

 

Ha a Jótékonysági vásárra nincs alkalma elmenni, de szívesen támogatná az Autizmus a Családban Debrecen Egyesületet, számlaszámuk: 60600084-00320645-00000000

 

További tájékoztatás:

Autizmus a Családban Debrecen Egyesület; Sipos Zsuzsanna elnök

E-mail: autizmusacsaladban@gmail.com

 

Fotó: Autizmus a Családban Debrecen Egyesület; Pixabay.com

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!