Jelenlegi hely

Évadnyitó Vojtinásan

Huszonhatodik szezonját kezdi városi színházkét a Vojtina Bábszínház, melynek mai évadnyitó sajtótájékoztatóján ismét újdonságokkal lepte meg leendő nézőit.

Céljuk, hogy a népmeséken keresztül mintákat mutassanak a jövő gyermekeinek

Kiemelten fontosnak tartják, hogy negyvenöt éves gazdag múltjuk hagyományaként a népmeséken alapuló előadásaik reflektáljanak az óvodai alapprogramra. Így nemcsak a gyerekekhez érnek el könnyebben a mesék üzenetei és a hősök példái, de  a pedagógusoknak is könnyebb beilleszteni az előadásokat az évkörbe. 
A Vojtina kiemelten kezeli a pedagógusokkal, az oktatási, gyermeknevelési területen dolgozókkal a párbeszédet – hangsúlyozta Láposi Terka, művészeti vezető. Ezt a kommunikációt szeretnék tovább javítani, apró emlékeztetőt adva az óvodás látogatóik kezébe, és szakmai munkájukról is több visszajelzést kérve év közben is a pedagógusoktól.

Milyen előadások várnak ránk idén?

Az új darabok között lesz, ami A hercegnőből lett Libapásztorlány kalandjairól, A lehetetlennek tűnő nyúlvigyázó feladatról A Csizmadia, a Szélirály és a Nyúlpásztor esete című mesében vagy a A papucsszaggató királykisasszonyok rejtélyéről szól. Természetesen a régebbi kedvencek és sikerek is láthatóak lesznek az új évadban is, mint a Az előszobaszekrény boszorkánya, A Csúnya kislány vagy a Pimpáré és Vakvarjúcska.

Pimpáré és Vakvarjúcska

Különleges produkciónak ígérkezik az a lovagi feladatokra vágyó Óriásölő Margaretrő szóló mese, mely rockzenekarral a színpadon teszi izgalmasabbá az előadást. Szintén újdonságként az Inter-Tanker munkaerőbázis-fejlesztési programjához is csatlakoznak egy produkcióval a debreceni bábosok. Az igazán vagány Autósmese előadás címében is jól illeszkedik a programhoz, de a mese ennél sokkal gazdagabb, mélyebb.

Autósmese

Ha szeretnéd megnézni a Vojtina Évadnyitó műsorát, 2019. augusztus 25-én (vasárnap), 10.00 – 13.30 óráig a Nagytemplom mögötti Emlékkertben vár a Vojtina Bábszínház társulata és új meséi! Ízelítők az új előadásokból, játszószőnyeg a legkisebbeknek, égfestés és kötánc... a részletes műsor ITT.

Felsőoktatási helyszín és felújítás

Örvendetes fejlemény, hogy az intézmény immár felsőoktatási gyakorlati képzési helyként is működhet ősztől, ugyanis Láposi Terka, a bábszínház Játszószínházának művészeti vezetője kidolgozta a felsőfokú bábképzés tantervét, melyet az egyetem akkreditáltatott – hangsúlyozta az igazgató. Szólt arról is, hogy a nyáron elkezdődött a Kálvin téri épület tetőszerkezetének felújítása, s bíznak benne, hogy hamarosan a teljes rekonstrukció is megkezdődhet.

Ez utóbbival kapcsolatban Komolay Szabolcs alpolgármester hozzátette, hogy a nagy városi komplex beruházási program ügyében a kormány döntésére várnak, melynek a kulturális fejlesztéseket célzó részében a bábszínház-rekonstrukció szerepel.

Jegyek, bérletek az új évadra

Színháztermi előadás: 1200 Ft/fő; Játszószínházi foglalkozás: 1200 Ft/fő; Bérlet: 3500 Ft/fő(4 előadásra)

Óvodás és több iskolásbérlet-konstrukció közül választhatnak a szülők és pedagógusok, melyek nem csak színházi bábelőadásokat, de egy-egy szabadon választható játszószínházi kamarajátékot illetve rítusjátékot is tartalmaznak. Az olyan rítusjátékok mint pl. a Szüreti mulatság vagy Pünkösdi király választás az ünnepkörök szokásait mutatja meg a mai kor modern gyermekének, melyekkel ma már sokkal ritkábban találkozhatnak. Az előadásokhoz a látottakat feldolgozó beszélgetés is kapcsolódik, melynek ideje az előadással együtt 90-100 perc.

Az előadások részletesebb tartalmáról a Vojtina honlapján, itt találnak bővebb információt.

Cipellők, cipők, lányka potánkák, gyertek a Vojtinába!

Aki szeretne részt venni a Vojtina Bábszínház új produlciójában, az hozza el szeptember végéig feleslegessé vált lábbelijét a színházba. Így ha nem is ő maga személyesen, de cipője részese lehet a A papucsszaggató királykisasszonyok című mesének.

Részletek ITT.

 

ADL - Debrecenimami

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!