Jelenlegi hely

A debreceni Virágkarneváli hét programjai

Újabb és népszerű programok várják augusztus 15-től a látogatókat az 51. debreceni Virágkarneválon, ami idén nem a szokásos módon folyik majd.

Ugyan a virágkarnevál leglátványosabb programja a hagyományos virágkocsis felvonulás idén elmarad, de bőven akad majd program helyette. A szervezők idén sem engedik, hogy unatkozzunk, sőt! Az elmaradt felvonulás helyett tucatnyi ingyenes és izgalmas programon felejthetjük el bánatunkat.

Augusztus 15., szombat

Debreceni Bor- és Jazznapok

augusztus 15 – 22.

Helyszín: Békás-tó melletti park

A tavaszi dátum átkerült nyárra, de így legalább hosszabb lesz, a 49. jazz és az 5. borfesztivál lesz.

A Bor

A fesztiválon idén 15 borvidék 32 borászatának borait lehet majd kóstolni, vagyis több mint 250 bor közül válogathatnak a borbarátok:

ANGYAL * BOCK * BOLYKI * CSOBÁNCI * FEHÉRVÁRY * FIGULA * FRITTMANN * GARAMVÁRI * GERE * GRAND TOKAJ * GRÓF DEGENFELD * HEIT * HILLTOP * JUHÁSZ * KECZE-HADY * KOCH * KŐVÁGÓ * LAJVÉR * MAUL * MÉSZÁROS * MOKOS * NYAKAS * PAANGOLD * PAULUS-MOLNÁR * PETRÉNY * SÜMEGI * TELEKI * TRINGA * VARGA * VIN ART * ZSADÁNYI

A Jazz

Ahogy azt már a közönség megszokhatta, a program vázát minden évben a fiatal jazzformációk bemutatása képezi, azonban 2020-ban egy kiemelt hangszer, a gitár adja a fesztivál tematikáját, melynek apropója a Bartók Rádió által megrendezett Zoller Attila Jazz Gitár Tehetségkutató verseny 20 éves évfordulója. A programot Maloschik Róbert jazz-szakértő, a fesztivál művészeti vezetője, a jazzma.hu főszerkesztője állította össze. A Magyar Rádió idén is rögzíti a fesztivál koncertjeit, sugározza a felvételeket, illetve elérhetővé teszi azokat.

A fesztivál bemutatkozási lehetőséget kínál a hazai jazzgenerációk tehetségeinek, az egymás mellett élő jazz-stílusoknak, valamint támogatja és elősegíti a különböző nemzetiségű, etnikumú, korú, nemű zenészek együttműködéseit. A legtöbb zenész színpadra állító hazai jazzfesztiválon kizárólag igényes élőzenei koncertek hallhatók. 2020-ban 36 formációban 151 magyar jazzmuzsikus (ebből 27 gitáros) lép színpadra. Artist in Residence pozícióban Gyárfás István négy alkalommal lép a közönség elé.

BÁGYI BALÁZS NEW QUARTET FEAT. POCSAI KRISZTA * BENDE ZSOLT QUARTET * BIRTA TRIO * BOLYKI TAMÁS QUARTET * BUDAPEST RAGTIME BAND * CONTEMPO * CZIRJÁK CSABA QUINTET * CSEH PÉTER QUARTET * DEBRECEN DIXIELAND JAZZ BAND FEAT. GYÁRFÁS ISTVÁN * DEBRECENI JAZZEGYÜTTES * DUNAKANYAR JAZZ QUARTET * E.K. AVENUE * GÁSPÁR KÁROLY TRIO FEAT OLÁH LÁSZLÓ & PETHŐ CSABA & DIMÁK PATRIK * GITANO * GUITAR MADNESS * GYÁRFÁS ATTILA-FENYVESI MÁRTON DUÓ * GYÁRFÁS FAMILY FEAT. BERKES BALÁZS *GYÁRFÁS ISTVÁN TRIÓ * GYÁRFÁS PÉTER TRIÓ * HALPER QUINTET * HORVÁTH ALBERT ÉS A JAZZFED * JUHÁSZ GÁBOR TRIO * KALMÁR ZOLTÁN QUARTET * MÁRKUS TIBOR EQUINOX FEAT. JUHÁSZ GÁBOR * NAGY EMMA QUINTET * PÁRNICZKY ANDRÁS QUARTET * RESCHOFSKY DÁVID – KERTÉSZ ERIKA DUO * RIEGER – ROZSNYÓI QUARTET * SALVAI ÁDÁM QUARTET * SAX-O-FUNK * SEQUENCE QUARTET * TONY PUSZTAI TRIO * TRIO KOLTA * TRIPLE GRAB * VÖRÖS TAMÁS PROJECT

Debreceni Piknik

Augusztus 15 - 22.
Helyszín: Békás-tó melletti park

A nagy sikerű Debrecziner Gourmet Fesztivál mintájára a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) szakmai támogatásával valósul meg augusztus 15-22. között. Vendégéttermeket mint az Anyukám mondta vagy az Ikon Debrecen lát vendégül a SVÉT de önálló egységként a fesztivál vendégeinek főz majd a Gléda vendéglő (Budapest), Végállomás Bistorant és a Desszertem (Miskolc), A leves étterem és a Borsod Burger (Miskolc), NR. 8. Étterem (Hajdúszoboszló), Kispadlizsán (Debrecen), Művészbejáró Étterem (Debrecen), Pálma Étterem (Debrecen), Reskontó Étterem (Debrecen), Wok To Boksz (Debrecen)

A rendezvény ingyenesen látogatható.

Táncol a város!

Augusztus 15-22.

Folytatódik a Táncol a város! programsorozat, ahol városszerte bemutatkoznak a helyi művészeti együttesek, táncbemutatókkal, tánctanítással csempészik be a karneváli hangulatot Debrecen belvárosába és a Nagyerdőn!

Köszönjük Debrecen!

Ebben az évben a művészeti együttesek bemutatókat adnak Debrecen azon városrészeiben, ahol a „Köszönjük Debrecen!” felirat betűi találhatóak, a virágágyásokba ültetve.

Közösségi díszítés a város különböző pontjain

• Augusztus 15-én 12 órától Virágkarnevál felirat díszítése a Békás-tónál
• Augusztus 18-án 19 órától a Székelyek parkjában szőregi rózsák ültetésével emlékezik meg Debrecen Trianon 100 éves évfordulójáról. Az érdeklődők a város különböző pontjain képzett virágszobrászok segítségével leshetik el és tanulhatják meg a készülő kompozíciók díszítésének technikáját.

A karnevál történetének kezdetén Debrecen lakosai közösen díszítették fel az első virágkocsikat. Ezt a régi közösségi élményt szeretnék a szervezők újra életre hívni, hogy az érdeklődők a kulisszák mögött is részesei lehessenek a virágkocsik díszítésének és a karneváli előkészületeknek.

Klasszikusok éjszakája

augusztus 15. 21.00
Beethoven: IX. (D-moll) szimfónia

Közreműködik:
Rendes Ágnes, Bódi Marianna, László Boldizsár, Jekl László – ének
Kodály Filharmonikusok Debrecen / Kodály Kórus Debrecen (karigazgató: Szabó Sipos Máté)

Vezényel: Kollár Imre

Augusztus 16., vasárnap

Galiba Gyermekfesztivál

augusztus 16-20.
Helyszín: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

Nyolc éve született meg a Galiba Gyermekfesztivál, mely óriási tömegeket vonz évről évre. A Galiba Gyermekfesztivál teljesen új helyszínen és együttműködésben születik meg a Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark stábjával. Izgalmas bemutatókkal és látványos zenés produkciókkal várjuk a gyermekeket, valamint a kézműves foglalkozás mellett megismerkedhetnek a Nagyerdő állat – és növényvilágával. Sétálhatnak a meseösvény állomásai között, részesei lehetnek a régi korok lovagi harcainak.
Megnyitó és Galiba felvonulás: augusztus 16.; programok minden nap 14.00 - 18.30 óráig

A helyszín ingyenes látogatható.

Egyetem téri zenés esték

augusztus 16-21.

Helyszín: Debreceni Egyetem

augusztus 16. Debrecen Big Band koncert
augusztus 17. Debrecen Helyőrségi Zenekar koncertje
augusztus 18. Népzenészek éjszakája, táncház
augusztus 19. Az 50 éves LUX zenekar koncertje
augusztus 20. Utcabál a RedProdukció zenekarral
augusztus 21. Szarka Tamás és zenekara

Augusztus 18., kedd

Fények éjszakái

augusztus 18–22.

A Debreceni Virágkarnevál már jól ismert visszatérő programja a Fények éjszakái, melynek keretében nemzetközileg elismert alkotócsoport hozza létre a kortárs fényművészeti tartalmakat városszerte.

Virágkocsi-kiállítás

A Nemzeti Összetartozás Évében a virágkocsik tematikájának középpontjában olyan híres magyar alkotók, előadók, feltalálók, művészek, tudósok, történelmi alakok kerülnek, akik a saját területükön maradandót hoztak létre, valamint az általuk teremtett értékek révén megváltoztatták a világot.

A 2018-as év győztes kocsija a Piac utcán kiállítva

A virágkocsi kiállításnak 2020-ban új helyszín ad otthont, a II. János Pál pápa tér.
A frekventált helyen több ezer ember tekintheti meg a virágkocsikat testközelből, méghozzá ingyenesen.

Augusztus 20., csütörtök

Esti karneváli felvonulás

Augusztus 20-án este ismét esti felvonulás, a belvárostól a Nagyerdőig, amely a Kölcsey Központtól indul, s egészen a Nagyerdőig vonulnak a művészeti együttesek.

II. Night Ride

augusztus 20. 20.00
Indulás: Petőfi tér

A II. Night Ride kerékpáros felvonulás a Petőfi tértől indul a Nagyerdőre. A „Fények éjszakáin” tekerjétek fel a lámpát és bringázzunk közösen egy jót a virágkarnevál tiszteletére!

Szent István szoboravatás

augusztus 20.
Helyszín: Dósa Nádor tér

A Szent István szobor avatásán közreműködik a Szent Efrém Férfikar, Berecz András Kossuth-díjas énekes és mesemondó.

Karneváli hajshow és hajszobrászat

Nagyerdő
augusztus 20.

Kiállítások a Kölcsey Központban

A Kölcsey Központ teljes földszintje tárlatoknak ad otthont. Megtekinthetjük többek között Makoldi Sándor Égmérték című kiállítását a körfolyosón, a Bényi Árpád kiállítóteremben pedig Boros Viola varázsol el bennünket Saját éden kiállításával.

A programváltoztatás jogát a szervezők fenntartják!

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!

Imami: minden egy helyen, amire egy szülőnek szüksége lehet!

Ne maradj le a helyi családi programokról, hírekről, információkról!
Iratkozz fel hírlevelünkre!

Neked ajánljuk!

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

Készíts saját Állatkertet! - 10 részes nyomtatható kreatív kézműveskedés és játék

A Fővárosi Állatkert oldalán ingyenesen letölthető és nyomtatható kreatív sorozatot találtunk, ami az alkotókedvű állatbarátoknak szól. Készítsd el saját állatkertedet! Az elefántoktól a majmokig, a szavannák lakóitól a kengurukig sok állattal megismerkedhettek, rejtvények, színezők és más kézműves foglalkoztatók várnak.
Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Fiús kontra lányos anyukák – tényleg van különbség?

Balett, pörgős szoknya és színes hajcsatok, vagy foci, toronyépítés és mászókáról ugrálás?
Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Kincsre bukkantam, avagy hogyan táplálták anyáink 40 éve csecsemőiket

Sokan mondják, hogy 6 hónapos kor előtt kizárólag anyatejet szabad adni a babának, mások meg azt, hogy már 3 hónaposan is elkezdhető a hozzátáplálás.
Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Az első itthoni vakációs nap margójára… avagy hogyan boruljunk ki már az első napon

Alig várod, hogy elkezdődjön a vakáció, és végre együtt legyél a gyerekekkel. Tele vagy kreatív ötletekkel, ideákkal... aztán a nap végén már visszaszámolsz az első óvodai vagy tanítási napot várva. Ismerős?
Ugrás az oldal tetejére