Jelenlegi hely

A debreceni Pendely és a Hajdú Néptánccsoport a legjobbak

A Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor döntőjében. A Pendely énekegyüttes fődíjat, a Hajdú Néptánccsoport pedig különdíjat nyert.

Gratulálunk a két fantasztikus csapatnak! Szenvedélyből, kitartásból, igényességből és kreativitásból is jelesre vizsgáztak. Magasra tették a mércét minden Hajdú-Bihar megyeinek!

Debreceni Hajdú Néptánccsoport

Pendely Énekegyüttes

A két debreceni együttes mellett számos kiemelkedő teljesítményt díjaztak:

A Pendely Énekegyüttes mellett táncegyüttesek kategóriájában a Kalotaszeg Legénytársulaté, szóló és párostánc kategóriában Fodor Mátyásé, a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában a Pósfa Zenekaré lett a két-két millió forintos nyereményt.

A közönségdíjat a Tatrospart Néptánccsoport nyerte a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor pénteki döntőjében, amelyet a Duna Televízió közvetített élőben.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egy-egy millió forintos különdíjait Balog Zoltán miniszter adta át a Nógrád Táncegyüttesnek és Eötvös Remusnak.

Az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes kapta Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár egymillió forintos különdíját. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet különdíját a Nyírség Táncegyüttes, a Földművelésügyi Minisztérium és a Hungarikum Bizottság különdíját Veres Mihaela vehette át. Szintén egymillió forintos különdíjat adományozott Molnár Levente operaénekes és a Magyar Állami Népi Együttes Borbáth Szilveszternek.

Az ötödik alkalommal megrendezett műsorban énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncos párok; néptáncegyüttesek kategóriákban álltak a zsűri elé hétről hétre a 16-35 éves fiatalok.

A zsüriben olyan ikonikus személyiségek, mint Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze, Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke és Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus értékelték a bátor szereplőket hétről-hétre.

 

Fotók: Fölszállott a Páva Facebook oldala; Pendely Énekegyüttes Facebook oldala és Debreceni Hajdú Táncegyüttes Facebook oldala

 

Az információk változhatnak, érdeklődj a megadott elérhetőségeken!
Pontatlanságot találtál? Itt jelezheted nekünk!